PINK FLOYD: The Dark Side Of The Moon – jubileumi kiadás

2023/03/08  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

A Pink Floyd ’The Dark Side Of The Moon’ című, nyolcadik stúdióalbuma idén ünnepli 50. évfordulóját. Ennek apropóján 2023. március 24-től CD és LP, illetve limitált dobozos kiadásban lesz elérhető.

PINK FLOYD: The Dark Side Of The Moon – jubileumi kiadás

A korong olyan slágereket tartalmaz, mint a „Money”, a „The Great Gig In The Sky” vagy a „Time”.

Az eredeti anyagot 1972-73 között rögzítették a híres londoni Abbey Road Studios-ban. Mára ez lett a zenekar legtöbbet eladott lemeze, több mint 50 millió példányban kelt el világszerte.

A jubileumi deluxe készlet (2 LP/2 LPS/2 CD/2 BR/DVD) tartalmazza a ’The Dark Side Of The Moon’ 2023-as, feljavított hangzású változatát CD és LP formátumokban, valamint az eredeti 5.1-es mixet és sztereó verziókat is Blu-Ray-en és DVD-n. A csomag része egy további Blu-Ray, melyen a dalok vadonatúj, Atmos mix hangzásban hallhatók, illetve egy-egy bónusz CD és bakelit, melyeken az 1974-es londoni Wembley Empire Pool-ban rögzített koncertfelvétel csendül fel.

Az ikonikus albumborító, amely egy prizmaspektrumot ábrázol, Storm Thorgerson (Black Sabbath, Muse) tervezőnek és George Hardie (Led Zeppelin, Genesis) grafikusnak köszönhető. Noha ez a borító immáron félévszázados, sokakat még mindig meglepetésként ért a borítóján színekre bontott fehér fény... Amikor a zenekar közzétette, hogy az albumot rövidesen újra kiadják, a következő képre változtatták meg a Facebookon használt profilképüket:

Sokan mindebből annyit vettek le, hogy az évtizedek óta imádott kedvenceik nyíltan felvállalták az LMBTQI-emberekkel való szimpátiájukat, így történhettet, hogy – ahogy a fentebb belinkelt cikk címe is fogalmaz – "a Pink Floyd elveszítette a legbutább rajongóit".

A zenekar magyarországi "helytartói", a Keep Floyding Band a jubileum kapcsán valamit tervez május 12. péntek estére, még nem árulták el, hogy mit.

 

PINK FLOYD, The Dark Side Of The Moon

 

 

Szólj hozzá!


Május 17-én nyílik a Városháza pop-up park

Május 17-én nyílik a Városháza pop-up park

Budapesten, a Városháza pop-up parkban tavasztól késő őszig várják tematikus estékkel és programokkal a látogatókat.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem SEMMI: megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze

Vagy mégis? SEMMI címmel jelent meg az ötödik Elefánt nagylemez, amelyet nemrégiben az általunk is bemutatott Van Harag című zaklatott hangvételű dallal vezettek fel.

Jön, jön, jön a második Denagyvilág fesztivál Szigetmonostoron

A fesztivál az első és rendkívül sikeres „próbaszezon” után idén már rendes üzemmódban 2024. július 5-7. között várja a közönséget Szigetmonostoron. A Denagyvilágon számos zenei műfaj lel otthonra a jazztől a világzenén át a népzenéig, irodalmi és társművészeti programokkal, gyerekeknek szóló udvarral és folkkocsmával.
Új koncertek