Az Analog Balaton rögzítette, te felhasználhatod: zenei pályázat a Balaton jövőjéért

2023/02/02  ·   Pályázat   ·  koncert.hu

Bár kevésbé jár a fejünkben február elején 0-3 fokban a Balaton, szerencsére vannak olyanok, akik a holtszezonban is gondolnak rá – és a jövőjére, ami jelen pillanatban nem biztos, hogy mindenkinek ugyanazt jelenti. A zene nyelve segít abban, hogy ezt nagyjából egységesen megfogalmazzuk.

Az Analog Balaton rögzítette, te felhasználhatod: zenei pályázat a Balaton jövőjéért

A BALATORIUM a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében egy tudományos, meglévő kutatásokat összegző edukációs program, amely kulturális-művészeti eszközökkel mutatja be a Balaton és térségének ökológiai összefüggéseit. A projekt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával és a PAD Alapítvány és a szabadonbalaton szakmai mentorálásával jön létre.

A BALATORIUM kutatók és művészek összefogása a Balatonért, hogy a kultúra eszközeivel kulturális programokon kereszül láthatóvá tegye a tó összetett ökoszisztémáját, és hozzájáruljon a jövőjét érintő létfontosságú kérdésekben folytatott párbeszédhez. A nemes célhoz pedig a hazai zeneipar kiválóságai is örömmel csatlakoztak.

Bár számos remek buli fűződik a nagyon balatoni nyárhoz, ne feledkezzünk meg az "állandó lakosairól": a tó nem csak desztinációként vagy fesztivál-gasztro célpontként funkcionál, hanem számos élőlény komplex élőhelye is.

Ezt az üzenetet szeretnék minél több emberhez eljuttatni a zene erejével. A projekthez csatlakozó zenészek vállalták, hogy egy-egy új dal megalkotásával közvetítik a Balaton védelmének fontosságát. A tervek szerint még idén a Banana Records gondozásában jelenik meg egy tematikus album olyan közreműködőkkel, mint Deva, Hegedűs Józsi, Iamyank, a Jazzbois, Mmamt, a Mordái, Onakom, a SunMa, a Wave of Sound, a Wavy és Zalai Richárd.

Ehhez kapcsolódóan pályázatot is hirdetnek, amelynek keretein belül egy-egy dallal lehet csatlakozni az előbb említett zenészek sorához. A pályázatnak nincs semmilyen megkötése vagy feltétele,

bárki bármilyen stílusban jelentkezhet, ha szívügyének érzi a Balatont.

Ehhez egyébként az Analog Balaton tagjai által a Balatonnál rögzített természeti hangok adnak majd támpontot, amit a résztvevők bármelyike szabadon felhasználhat:

 

A beérkező pályázatokat március 15. éjfélig várják ezen a formon.

 

BALATORIUM, Balaton, Analog Balaton, környezetvédelem

 

 

Szólj hozzá!


A koncert, amelyen a tudósító még fejben is elfelejtett jegyzetelni

A koncert, amelyen a tudósító még fejben is...

Az [iLAND], a magyar progresszív rock hibrid zenekara elegánsan remek előadást produkált pénteken a Müpában.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Elmentek stúdiózni egyet Texasba, majd hazatértek egy albummal és egy fesztivál-fődíjjal – A NYUGHATATLAN-sztori

Stílusosan, a country és a rockabilly őshazájában rögzítette tizenegy dalos korongját az egyik legismertebb hazai country-rockabilly zenekar, a Nyughatatlan. Végül aztán nem csak az új anyaggal, hanem többek között a Texas Sounds Country Music fesztivál fődíjával tértek haza. A Restless megjelenésének apropóján a csapat...

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

Locsolkodás a Szentendrei Skanzenben

Húsvéti programokkal, koncertekkel, valamint természetesen hímestojás-készítéssel és locsolkodással várja a látogatókat április 9-én és 10-én a Szentendrei Skanzen.

Ki ne szeretne egy végtelen nyári vakációt?

A Flowers sikerei után Miley Cyrus március 10-én megjelent új stúdióalbuma, az Endless Summer Vacation is meghódította a világot.
Új koncertek