Menopauza 1170x180

Az Analog Balaton rögzítette, te felhasználhatod: zenei pályázat a Balaton jövőjéért

2023/02/02  ·   Pályázat   ·  koncert.hu

Bár kevésbé jár a fejünkben február elején 0-3 fokban a Balaton, szerencsére vannak olyanok, akik a holtszezonban is gondolnak rá – és a jövőjére, ami jelen pillanatban nem biztos, hogy mindenkinek ugyanazt jelenti. A zene nyelve segít abban, hogy ezt nagyjából egységesen megfogalmazzuk.

Az Analog Balaton rögzítette, te felhasználhatod: zenei pályázat a Balaton jövőjéért

A BALATORIUM a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében egy tudományos, meglévő kutatásokat összegző edukációs program, amely kulturális-művészeti eszközökkel mutatja be a Balaton és térségének ökológiai összefüggéseit. A projekt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával és a PAD Alapítvány és a szabadonbalaton szakmai mentorálásával jön létre.

A BALATORIUM kutatók és művészek összefogása a Balatonért, hogy a kultúra eszközeivel kulturális programokon kereszül láthatóvá tegye a tó összetett ökoszisztémáját, és hozzájáruljon a jövőjét érintő létfontosságú kérdésekben folytatott párbeszédhez. A nemes célhoz pedig a hazai zeneipar kiválóságai is örömmel csatlakoztak.

Bár számos remek buli fűződik a nagyon balatoni nyárhoz, ne feledkezzünk meg az "állandó lakosairól": a tó nem csak desztinációként vagy fesztivál-gasztro célpontként funkcionál, hanem számos élőlény komplex élőhelye is.

Ezt az üzenetet szeretnék minél több emberhez eljuttatni a zene erejével. A projekthez csatlakozó zenészek vállalták, hogy egy-egy új dal megalkotásával közvetítik a Balaton védelmének fontosságát. A tervek szerint még idén a Banana Records gondozásában jelenik meg egy tematikus album olyan közreműködőkkel, mint Deva, Hegedűs Józsi, Iamyank, a Jazzbois, Mmamt, a Mordái, Onakom, a SunMa, a Wave of Sound, a Wavy és Zalai Richárd.

Ehhez kapcsolódóan pályázatot is hirdetnek, amelynek keretein belül egy-egy dallal lehet csatlakozni az előbb említett zenészek sorához. A pályázatnak nincs semmilyen megkötése vagy feltétele,

bárki bármilyen stílusban jelentkezhet, ha szívügyének érzi a Balatont.

Ehhez egyébként az Analog Balaton tagjai által a Balatonnál rögzített természeti hangok adnak majd támpontot, amit a résztvevők bármelyike szabadon felhasználhat:

 

A beérkező pályázatokat március 15. éjfélig várják ezen a formon.

 

BALATORIUM, Balaton, Analog Balaton, környezetvédelem

 

 

Szólj hozzá!


90 éves korában elhunyt John Mayall, a blues legendás alakja

90 éves korában elhunyt John Mayall, a blues legendás...

Kaliforniai otthonában elhunyt a nagy hatású zenész, akinek Bluesbreakers nevű zenekara a 60-as években vezető szerepet játszott a blues...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Olimpiai híreket mondunk: Snoop Dogg viszi a lángot, Céline Dion, Lady Gaga énekel (?)

Azt már rmegírtuk, hogy az NBC csatorna a 2024-es párizsi olimpiai nyári játékokra Snoop Doggot szerződtette le állandó tudósítónak. Most újabb megtiszteltetés érte...

Előadó, művész, de legfőképpen ember: Budapesten koncertezett Ed Sheeran

Azt gondolom, nem lehet okunk panaszra a 2024-es nyári koncertszezont illetően: országszerte egymást érik a különböző fesztiválok, a Budapest Park pedig minden hétvégén segít nekünk kint hagyni a valóságot – az idei év fókuszában azonban egyértelműen a Puskás Aréna áll.
Új koncertek