Ezek a zenekarok jutottak most támogatáshoz

2020/11/20  ·   Pályázat   ·  koncert.hu

Az NKA Hangfoglaló programjának jóvoltából 22 induló előadó, két elektronikus zenei produkció és 101 könnyűzenei koncerthelyszín kapott támogatást.

A fotó illusztráció (Thibault Trillet/Pexels)

Az Induló Előadói Alprogram pályázatra 207-en jelentkeztek, akik közül egy szakmai grémium javaslatára 56 formációt hívott meg a kollégium a Dürer Kertben tartott élő meghallgatásra. Az ottani 15 tagú zsűri pontszámait figyelembe véve végül 19+1 formáció részesül 2-2 millió forintos támogatásba.

A hetedik évad támogatott pályázói:

Bongor,
Böbe,
Buzás Bence,
Csillagerdő,
GidnimRém,
Kertekalatt,
Kytaro,
Livingroom,
Mayer Fanni,
Mordái,
Rafael Márió Trió,
Sasa Lele,
Sebestyén Patrik Sextett,
Sorbonne Sexual,
Szabó Anna Rozsi,
Takács Dorina Deva,
Tortuga,
Zajnal,
ZIP.

A huszadik támogatott az Öröm a Zene országos döntőjét megnyerő Kontraszt.

Döntés született az elektronikus zenei produkcióknak szóló pályázatról, amelyre összesen 20 jelentkezés érkezett. A Kollégium ebben az esetben is szakmai tanácsadók segítségét kérte, akik a beküldött dalok előzetes meghallgatása után állítottak fel egy javasolt sorrendet, ami alapján a Kollégium végül úgy döntött, hogy ebben a kategóriában Csontos Bence Ben Leavez és Dávid Balázs ZSD produkciói részesülhetnek a 1,5-1,5 millió forintos támogatásban.

 

Volt egy plusz jó hír elrejtve a felsorlásban: Rrendszeres élőzenei koncertprogram megvalósítására pénz kapott  a fővárosi GÖDÖR UNDERGOUND KLUB –  ez és a közelmúltban megosztott felújításos fotók arra engednek következtetni, hogy újranyit a többször több helyen bezárt Gödör!

Az úgynevezett Klubtámogatói Alprogram pályázatára fővárosi, vidéki és határon túli koncerthelyszínek jelentkezhettek. A szeptember végi határidőig 140 pályázatot nyújtottak be, és a három kategória jelentkezői mintegy 408 millió forintos igényt fogalmaztak meg. A Kollégium végül 14%-kal lépte túl a tervezett keretet, így 101 koncerthelyszín mintegy 240 millió forintos támogatásba részesül.

Közöttük van a fővárosi Akvárium, a Fonó, a Kobuci,  az A38, a Robot, a miskolci Helynekem, a debreceni Roncsbár – a teljes lista itt.

 

NKA, Hangfoglaló, pályázat, induló előadó, koncerthelyszínek, támogatás, Gödör

 

 

Szólj hozzá!


Induljon a banzáj! – kéri a kormánytól a szakmai szervezet

Induljon a banzáj! – kéri a kormánytól a szakmai...

A Magyar Turisztikai Program Alapítvány (MTPA) a tervezhetőség és a biztonságos újraindulás érdekében kéri, hogy 45 százalékos átoltottság...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek az oltási igazolvány szükségességéről, azonban a 18 év alatti korosztályt valószínűleg nem oltják be, kártyát sem kapnak majd: ha bevezetik a kötelező kártyát, az ifjúsági...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Posztumusz Artisjus-díjjal tisztelegnek Siklósi Örs dalszerzői munkája előtt

Az Artisjus 21.alkalommal díjazza a legkiválóbbnak ítélt kortárs zeneszerzőket és szövegírókat azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a sikeres zenei produkciókba fektetett szerzői munkára.

Döntöttek: idén sem lesz Sziget

Átlagon felüli optimizmussal kell rendelkeznie annak, aki bízott az 2021-es Sziget megrendezésében, igaz, a remény hal meg utoljára. Például most. A kormány ma megerősítette a kósza infót: augusztusig BIZTOS, hogy csak védettségi kártyával lehet koncertre, fesztiválra menni.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek