Mamma Mia!

Ezek a zenekarok jutottak most támogatáshoz

2020/11/20  ·   Pályázat   ·  koncert.hu

Az NKA Hangfoglaló programjának jóvoltából 22 induló előadó, két elektronikus zenei produkció és 101 könnyűzenei koncerthelyszín kapott támogatást.

A fotó illusztráció (Thibault Trillet/Pexels)

Az Induló Előadói Alprogram pályázatra 207-en jelentkeztek, akik közül egy szakmai grémium javaslatára 56 formációt hívott meg a kollégium a Dürer Kertben tartott élő meghallgatásra. Az ottani 15 tagú zsűri pontszámait figyelembe véve végül 19+1 formáció részesül 2-2 millió forintos támogatásba.

A hetedik évad támogatott pályázói:

Bongor,
Böbe,
Buzás Bence,
Csillagerdő,
GidnimRém,
Kertekalatt,
Kytaro,
Livingroom,
Mayer Fanni,
Mordái,
Rafael Márió Trió,
Sasa Lele,
Sebestyén Patrik Sextett,
Sorbonne Sexual,
Szabó Anna Rozsi,
Takács Dorina Deva,
Tortuga,
Zajnal,
ZIP.

A huszadik támogatott az Öröm a Zene országos döntőjét megnyerő Kontraszt.

Döntés született az elektronikus zenei produkcióknak szóló pályázatról, amelyre összesen 20 jelentkezés érkezett. A Kollégium ebben az esetben is szakmai tanácsadók segítségét kérte, akik a beküldött dalok előzetes meghallgatása után állítottak fel egy javasolt sorrendet, ami alapján a Kollégium végül úgy döntött, hogy ebben a kategóriában Csontos Bence Ben Leavez és Dávid Balázs ZSD produkciói részesülhetnek a 1,5-1,5 millió forintos támogatásban.

 

Volt egy plusz jó hír elrejtve a felsorlásban: Rrendszeres élőzenei koncertprogram megvalósítására pénz kapott  a fővárosi GÖDÖR UNDERGOUND KLUB –  ez és a közelmúltban megosztott felújításos fotók arra engednek következtetni, hogy újranyit a többször több helyen bezárt Gödör!

Az úgynevezett Klubtámogatói Alprogram pályázatára fővárosi, vidéki és határon túli koncerthelyszínek jelentkezhettek. A szeptember végi határidőig 140 pályázatot nyújtottak be, és a három kategória jelentkezői mintegy 408 millió forintos igényt fogalmaztak meg. A Kollégium végül 14%-kal lépte túl a tervezett keretet, így 101 koncerthelyszín mintegy 240 millió forintos támogatásba részesül.

Közöttük van a fővárosi Akvárium, a Fonó, a Kobuci,  az A38, a Robot, a miskolci Helynekem, a debreceni Roncsbár – a teljes lista itt.

 

NKA, Hangfoglaló, pályázat, induló előadó, koncerthelyszínek, támogatás, Gödör

 

 

Szólj hozzá!


Egy darabig csaknem minden évben jöttek, aztán kimaradt öt: Asking Alexandria júliusban újra Budapesten

Egy darabig csaknem minden évben jöttek, aztán...

Danny Worsnoppal az élen s új lemezzel tér vissza magyar rajongóihoz az Asking Alexandria. A metalcore csapat július 2-án hetedik albumát mutatja be...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

A Budapesti Fesztiválzenekar megvalósítja az álmod

Amennyiben az a vágyad, hogy a a BFZ mutassa be – Fischer Iván vezényletével – a darabodat egy nagyszabású szabadtéri koncerten.

Ne törődj vele, hogy mit mondanak - Koncz Zsuzsa dalai még mindig aktuálisak

Egyre többször érezhetjük azt, hogy a régebben pályán lévő előadók régi dalai újra aktuálisak, vagy talán aktuálisabbak is, mint amikor megszülettek. Nincs ez másként Koncz Zsuzsával sem, aki a minap a Művészetek Palotájában adott telt házas koncertet, Szabadnak születtél címmel.
Új koncertek