A magyar partiszervezőt az ág is húzza – Kenny Larkin nem adja vissza a pénzt

2020/03/29  ·   Programtörlés   ·  koncert.hu

A Facebookon kering a történet, amelyet a LavaLava osztott meg a nagyközönséggel. Az alapja az, hogy tegnap az A38-on az ő szervezésükben fellépett volna Kenny Larkin. Hogy miért nem lép fel, mindannyian tudjuk.

A magyar partiszervezőt az ág is húzza – Kenny Larkin nem adja vissza a pénzt

"Ahogy az lenni szokott a fellépő gázsiját és a booking fee-t is hetekkel a tervezett fellépés előtt elutaltuk. Két héttel ezelőtt a COVID-19 járvány magyarországi és USA-béli kitörésekor egyértelművé vált, hogy a rendezvény nem fog tudni megvalósulni. A hazai és amerikai rendeletek alapján a klubok bezártak, hazánkba nem léphet be a főhős, a repülőjáratokat törölték.

A szerződés értelmében ez egyértelműen vis maior helyzet (force majeure cancellation), emiatt pedig a fellépőnek vissza kell utalnia a fellépti díjat. Ennek ellenére főhősünk két hetes levelezés után sem hajlandó visszautalni a pénzt (egy 4 számjegyű euróösszegről beszélünk). Kenny Larkin ezt azzal indokolja, hogy nincs pénze, elköltötte már, amit utaltunk.

Eközben egy Porschével jár és drága stúdióeszközökkel bővül a setup-ja. Javasoltuk neki, hogy részletekben törlessze az összeget, de erre sem volt nyitott. Az elmúlt két hétben azon dolgoztunk, hogy konstruktívan, privát levelezéseken keresztül megoldjuk a helyzetet, de Kenny Larkin irányából semmilyen hajlandóság nincs erre, ezért döntöttünk úgy, hogy a nyilvánosság elé tárjuk az ügyet. Ezzel párhuzamosan természetesen a jogi lépéseket is megtesszük Kenny Larkin irányába a szerződés megszegése miatt. (Az ügy elején felmerült bennünk, hogy egy későbbi dátumon megvalósítsuk a bulit, de Kenny Larkin magatartását látva arra jutottunk, hogy semmilyen formában nem szeretnénk vele dolgozni a továbbiakban.)

P.s.: Fontos megemlítenünk, hogy a fellépőt képviselő ügynökség az őt illető booking fee-vel kapcsolatban rendkívül korrektül járt el, az egyetlen szereplő ebben a történetben, aki mélyen inkorrekt, az Kenny Larkin." (Forrás)

Az érintett előadó szintén a Facebookon válaszolt. Összefoglalva: vissza fogja utalni  a pénzt, ha elmúlik a vész, és újra tud pénzt keresni. Mert tényleg elköltötte, számlákat kellett fizetnie – írja. És nagyon rosszul érinti ez a fajta hírverés, mert 30 éve nem fordult vele elő, hogy ilyen kontextusban bukkanjon fel a neve... (Mondjuk, amit kommentekben kap, az a következő 30 évre is elintézi a reputációját...)

LavaLava, Kenny Larkin, A38, lemondott program, botrány

 

 

Szólj hozzá!


Lázadnak az óbudai punkok

Lázadnak az óbudai punkok

A nagy öregek – két régi óbudai punk csapat, a KRETENS és a BTK '80 – a Bloody Holly and the Ricketz elnevezésű feltörekvő, izgalmasan friss...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei programnak este tízkor vége. A muzsikára táncoló vízoszlopok napnyugta után is varázslatos látványt nyújtanak az őket megvilágító színes fényjátékkal, sőt, rövid filmeket is láthattok...

A 2023-as év felfedezettje az Ótvar Pestis – átadták a Fonogram-díjakat

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) minden évben odaítéli a különböző zenei stílusok hazai és nemzetközi legjobbjainak az őket megillető szakmai elismeréseket. Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram-Magyar Zenei Díjakat
Új koncertek