A zenekaroknak muszáj lesz kipróbálniuk, milyen egy szerdai koncert...

2020/03/18  ·   Programtörlés   ·  koncert.hu

A Szeretlekmagyarorszag.hu közölt egy körképet, amelyben a budapesti nagy koncerthelyszínek képviselőit szólaltatja meg. Mi a Dürert emeltük ki, mert szerintünk van benne pár fontos gondolat, a többit a forrásoldalon találjátok, link alul.

Fotó: Dürer kert

Horváth Máté, a New Beat és a Dürer Kert programszervezője elmondta, hogy töröltek minden programot április végéig, ahol lehet, új dátumot kerestek – lehetőleg őszre (de van már egy jövő januári időpontuk is, a floridai rapper, Ghostemane pótolja márciusi halasztott koncertjét január 21-én az Akváriumban).

A porgramfelelős szerint ősszel zavartalanul újraindulhat a klubszezon, de számolni kell azzal, hogy a pótlások miatt gyakorlatilag hétfőtől vasárnapig bulik lesznek. A megállapítása szerint a külföldieknek mindegy, milyen napon játszanak, a magyar együttesek részéről viszont komoly szemléletváltást fog igényelni:

muszáj lesz kipróbálniuk, milyen mondjuk egy szerdai vagy egy keddi koncert.

"Évek óta mondom, mennyit javítana a piacon, ha az emberek felfognák, hogy a koncertre járás nem egyenértékű a totális lerészegedéssel. A hétvégi dátumokat ugyanis azért preferálják a helyszínek és a zenekarok, mert attól félnek, hogy egyébként nem jönne el a közönségük, mivel nem tudnak eléggé bemarni " – tette hozzá.

Azért erről a kérdésről megkérdeznénk egy pultüzemeltetőt is, hiszen nyílt titok, hogy azért csúsznak akkorákat a koncertek a megadott kezdéshez képest, hogy az úri közönség addig a büfében múlassa az időt, költse a pénzt.

S ha már a pénznél tarunk, Horváth Máté azt is megfogalmazta, hogy a személyzetből sokan lesznek olyanok akiknek – megtakarítások hján – lakbérre és ételre sem marad majd pénzük, de ha elhúzódik a helyzet, egyszerűen nem lesz fenntartható, hogy a kiesett bevételek mellett ugyanúgy kapjanak fizetést.

"Az újraindulásnál pedig az is nagy kérdés lesz, tud-e majd költeni a közönség jegyekre, merchre, fogyasztásra, illetve segít-e az állam egy esetleges áfacsökkentéssel a szektoron.”

A teljes cikk itt olvasható

 

Dürer kert, veszélyhelyzet, koronavírus-járvány, törölt koncertek, zeneipar, válság

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek