Az Operafesztivál gyakolatilag elúszott, a Carreras-koncertnek még van esélye

2020/03/26  ·   Programtörlés   ·  koncert.hu

A huszadik Bartók Plusz Operafesztivált idén június 12-én kezdenék, a világhírű tenor, José Carreras koncertjével. Mire készülnek? A BOON.hu feltette a kérdést a fesztivált szervező cégben tulajdonos önkormányzatnak. A városháza még nem válaszolt, megkérdezték hát Kesselyák Gergely Liszt Ferenc-díjas karmestert, a Bartók Plusz fesztivál igazgatóját.

Az Operafesztivál gyakolatilag elúszott, a Carreras-koncertnek még van esélye

Nem valószínű, hogy nyáron eltűnik a SARS-Cov2 új koronavírus – olvasható az Európai Unió járványügyi és betegségmegelőzési központja szerdán kiadott jelentésében. A dokumentum szerint nincs bizonyíték arra, hogy az új koronavírus évszakhoz kötött. Ezt megerősíti az is, hogy a vírus terjedése gyors volt olyan trópusi éghajlattal rendelkező országban, mint Szingapúr vagy az ugyancsak hasonló klímájú kínai régióban. Forrás: MANCS

"Fesztiválvezetőként azt mondhatom el, hogyan áll a szénánk. Ez állapot és nem döntések sorozata. A Carreras-koncertet meg akarjuk tartani. Nem biztos, hogy ez az eredetileg meghirdetett időpontban, június 12-én lehetséges. Nem zárom ki a lehetőségét, hogy kiderül az ég és minden jóra fordul, és akkor nem kell más időpontot keresnünk. Figyelemmel kísérjük az eseményeket. Folyamatos tárgyalásban vagyunk José Carreras képviselőjével. Amikor úgy gondoljuk, hogy lehet pontosat mondani a fellépés időpontjáról, nyilatkozunk majd róla" – mondta.

"Bár még döntés nem született, de szembe kell nézni vele: annak gyakorlatilag elúszott a lehetősége, hogy a szokásos nagy, tíznapos külföldi vendégjárást júniusra megszervezhessük. Magamban azzal próbálom elengedni, hogy nem a huszadik fesztivált ünnepeljük meg, hanem a húszéves Bartók Pluszt – majd 2021-ben. Ha idén semmit sem tudunk csinálni, akkor egyben az lesz a huszadik fesztivál is..." – tette hozzá.

Készült válságterv, amely egy négynapos fesztiválról szól. A Bartók Plusz Operafesztivál stábja egyébként online dolgozik, az elmúlt 20 év videóit gyűjtik össze.

A hír forrása

Bartók Plusz Operafesztivál, Kesselyák Gergely, José Carreras, elmarad

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek