Egyre-másra dőlnek le a fesztiválok bástyái

2020/04/09  ·   Programtörlés   ·  Labancz Andrea

Lassan már szemünk se rebben, ha elénk gördül a közösségi csatornákon egy-egy külföldi fesztivál törlésének hivatalos bejelentése. Ma három ilyen hírrel is jövünk, mi kérünk elnézést.

Fotó: British Summer Time Hyde Park

Hellfest Open Air Festival

Egyre több ország kormánya foglalkozik a nyári rendezvények, azon belül is a nagyobb fesztiválok megrendezhetőségének kérdéskörével, és sajnos a végeredmény minden esetben tiltás. Erre a sorsra jutott a francia Hellfest is, akik egyébként idén 15. éves évfordulójukat ünnepelték volna. A honlapukon található hosszabb közleményben leírták, hogy a végsőkig reménykedtek a nyári szezonban, de elfogadják a hatóságok döntését, hisz tisztán látszik, hogy jelen helyzetben óriási felelőtlenség lenne egy tömeges összejövetel engedélyezése.

Mindazonáltal non-profit szervezetként működve arra kérik a jegyvásárlókat, ha nem kívánnak ellátogatni a 2021-es fesztiválra, lehetőség szerint használják a Ticketswap megbízható adás-vétel szolgáltatását, így levennének némi terhet a hátukról. Természetesen akinek ez nem felel meg, a visszaváltás is működni fog, de erre még egy picit várni kell.

Electric Love Festival

Ausztria egyik legkedveltebb elektronikus fesztiválja is kapitulált. Habár a hivatalos kormányrendelet szerint egyelőre csak június végéig szólna a tiltás, a helyi egészségügyi hatóságok szerint ez is magnyúlik majd, így a július elejére tervezett rendezvény szervezői saját döntés alapján már most lemondtak a 2020-as szezonról.

 

British Summer Time Hyde Park

A londoni Hyde parkban 2013 óta minden nyáron megrendezik azt a zenei fesztivált, ahol a legjelentősebb előadók váltják egymást a színpadokon. Idén olyan kínálattal készültek, mint például: Post Malone, Little Mix, Rita Ora, Kesha, Zara Larsson, Kendrick Lamar, James Blake, Brittany Howard, Pearl Jam, Pixies, White Reaper, Taylor Swift, Duran Duran, Gwen Stefani, Nile Rodgers, CHIC. Bár itt is július elejéről beszélünk, a szervezők felelős döntése alapján született meg a törlés, mint végeredmény. Honlapjukon található hivatalos posztjukban köszönetet mondanak a stábnak az eddigi munkáért, valamint a brit egészségügyi dolgozóknak, akikre nem szeretnének még plusz terheket róni egy esetleges tömeges fertőzéssel.

A jegyek visszaváltásával kapcsolatban még némi türelmet kérnek, de azt ígérik, hogy május 6-ig minden érintettet értesítenek a további teendőkkel kapcsolatban.

 

A magyar helyzetet itt követjük nyomon:

Fotó: FransA (Pexels)

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál hogy reagál a kialakult helyzetre.
 

 

 

Hellfest Open Air Festival, Electric Love Festival, British Summer Time Hyde Park, törlés, karantén, járvány, COVID-19, koncert, fesztivál, 2020

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek