Menopauza 1170x180

Elmarad a Pohoda, amely megérdemelne egy fair play díjat

2020/04/15  ·   Programtörlés   ·  koncert.hu

Amikor az első fesztiválkörképünket készítettük, feltűnt nekünk, hogy a magyar rendezvényeknek eléggé hiányos a kommunikációjuk, a többség a Maradj Otthon Fesztivált tolta a FB-oldalán, s miközben ömlöttek az egyéb hírek, kevesen szólították meg érdemben a követőiket. Kivéve a Pohoda.

Fotó: Pohoda/FB

Ők megtették azt, hogy amint beütött a vész, egy almenüt hoztak létre a fesztivál hivatalos oldalán, és összeszedték az összes olyan kérdést, ami felmerülhet a fesztiválozókban a járvány és a veszélyhelyzeti intézkedések kapcsán, és meg is válaszolták azokat – már amelyiket tudták.

Most is roppant korrekt a kommunikációjuk, sokan tanulhatnának tőlük, s ez egyfajta gesztus is: innen tudjuk, hogy a Pohoda felettébb tiszteli a közönségét.

Az idei fesztivál 2020. július 09-11. között lett volna – ennek helyébe a Pohoda in the Air lép, fizikai valójában pedig jövőre,  2021. július 8-10. között rendezik meg a trencséni reptéren.

Indoklásukban azt írják, hogy konzultáltak az epidemiológusokkal, de egyeztettek a külföldi partnerekkel, a promóterekkel, a zenekarokkal, a beszállítókkal, partnerekkel és a külsős kollégáikkal is.

A megbeszélések eredménye az is, hogy az idén bejelentett nevek közül minden bizonnyal 2021-ben is fellépnek a következő előadók:

The Libertines, Metronomy, Wolf Alice, Archive, black midi, Shame, Kokoroko, Marina Satti & Fonés, Black Country, New Road, Bazzookas, Wooze, Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs, PENGSHUi, Asmâa Hamzaoui & Bnat Timbouktou, Space Lady, Malox, Crack Cloud, Murman Tsuladze, Shht, PoiL és a Trupa Trupa.

Ezeket hamarosan további nevek követik, sőt, eddig még be nem jelentett művészek is csatlakoznak hozzájuk április 20-án. Nem garantálhatják tök ugyanazt a programot 2021-re, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy a line-up még az idénre ígértnél is erősebb legyen.

A belépőkkel kapcsolatban is tanulságos lehet a megoldásuk: először is mindenki számára biztosítják a pénz visszatérítését. Ez az alap. Nem küldözgetik őket különféle csoportokba, hogy adják el maguk vagy csináljanak, amit akarnak. Aki úgy dönt, hogy jövőre mindenképpen ott lesz – akárcsak a Glastonbury esetében –, az átviheti 2021-re a belépőjét. Arra is van mód, hogy csak a pénz egy részét kéri valaki vissza, a maradékot pedig odaadományozza a fesztiválnak. És az is járható út, hogy valaki most veszi meg a 2021-es bérletét...

Mindezek technikai hátterét is meg kellett teremteniük, de még így is akadozhat a dolog, ha egyszerre sokan rontanak rá, így 60 napos türelmi időt kérnek az utalásokra.

Szerintünk mindez egy roppant korrekt eljárás, és mivel sosem jártunk pott, annyira megtetszett a fesztivál hozzáállása, hogy jövőre esetleg megnézzük közelről is...

 

A fotó ilusztráció (Pexels)

Levelet írtak nektek a legnagyobb koncerthelyszínek, fesztiválok!

Az alábbiakban egy nyílt levelet olvashattok, amely a hazai élőzenei helyszínek, fesztiválok, koncertszervezők összefogásának eredményeként született meg.
Pohoda, fesztivál, elmarad, adomány, visszafizetés

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek