Hitelt vesz fel a Rockmaraton, hogy vissza tudja adni a jegyek árát

2020/04/30  ·   Programtörlés   ·  koncert.hu

Drámai hangulatú posztban közölte a rockfesztivál, amit ma mindenki közölni kényszerül, komolyan összeszorul az amúgy is összeszorult gyomrunk tőle...

Hitelt vesz fel a Rocmaraton, hogy vissza tudja adni a jegyek árát

"Egy évi munkánk vész kárba, és súlyos anyagi csapást szenvedünk. De a legfájóbb az a hiányérzet, ami arcul csapott minket a bejelentést követően. Mégis mit fogunk csinálni július második hetében, ami évtizedek óta számunkra is az év legfontosabb hete, az év legnagyobb bulija, és életünk legjelentősebb pozitív visszacsatolása? Az a szeretet, amit tőletek kaptunk, hajtott előre minket minden évben. A tudat, hogy amit csinálunk ennyi embernek fontos, átlendített minden nehézségen és erőt adott, hogy azokban az években is tovább folytassuk, amikor gazdaságilag teljesen kilátástalannak tűnt. Ezek nélkül lesz a legnehezebb, de egy dolog biztos: akkor sem adjuk fel!"

A 30. jubileumi Rockmaraton fesztivált egy évvel elhalasztják, és 2021. július 5–10. között rendezik meg a jól megszokott helyszínen, a dunaújvárosi Szalki-szigeten.

Ahogy írják, mintegy 15 milliós veszteséget kell elkönyvelniük, de így is visszaadják azoknak a bérletek/jegyek árát, akik visszakérik, inkább hitelt vesznek fel.

Ma (is) megírtuk, vannak országok, ahol a kulturális szervezők számíthatnak a kormány segítségére, nálunk ez még eléggé ködös, mindenesetre túl sok jó sejtésünk nincs azok után, hogy elolvastuk a Koncertblog posztját, amelyben érdeklődésükre azt mondta Gulyás Gergely, eddig is biztosítottak már támogatásokat, a “különböző zenekarok támogatásával összefüggő döntés megszületett” (ki? mennyit? miért? – aszerk.), amit “nagyvonalú támogatásnak” nevezett. De érzik, hogy komoly a baj, és üdvözlik a civil kezdeményezéseket, melyekhez a kormány is fog járulni majd. Konkrétan ez hangzott el:

"A jövő héten lesznek olyan kulturális egyeztetések a miniszterelnök részvételével, melyek megpróbálják felmérni azokat a lehetőségeket, melyekkel a jelenlegi keretek között is tudunk a művészek számára támogatást biztosítani."

Őszintén reméljük, hogy a kormány megsegíti a szektort, egyébként ez országos érdek, ma még el is magyarázzuk, miért, ha kijövünk a közlemény-cunamiból.

 

 

 

 

Rockmaraton, elmarad, hitel, veszteség, visszatérítés, kormány

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek