Június elejétől-közepétől indulhatnának a kisebb rendezvények

2020/05/22  ·   Programtörlés   ·  koncert.hu, MTI

Akármit is jelentsen ez. Mert azt nem tudjuk, beleértik-e a koncerteket, csak azt, hogy például a szabadtéri vásárok jogszabályszerűen NEM minősülnek rendezvénynek, meg azt is, hogy vidéken már 200 fő alatt bulizhatnak egy esküvőn... Nem mondjuk, hogy értjük, de ez van.

Fotó: Charles Clore park, tel-Aviv 2020.05.21./Instagram

Gulyás Gergely a tegnapi kormányinfón arról beszélt a rendezvénytilalommal kapcsolatban, hogy örülne, ha június elejétől-közepétől a kisebb rendezvényeket meg lehetne tartani szigorú biztonsági intézkedések mellett. Példaként említette a szabadtéri sportrendezvények látogatását, továbbá zárt térben – 3-4 szék kihagyásával – színházi előadások, hangversenyek megtartását, de jelezte, döntés erről még nem született.

A koncert szó nem hangzott el, és valójában csak reménykeltő, hogy Gulyás Gergely "örülne" – ez még ígéretnek is kevés.  Az augusztus 20-ai fővárosi tűzijátékkal kapcsolatban a miniszter azt közölte: ha a járványügyi helyzet lehetővé teszi, akkor jó és indokolt döntés egy nagy, turizmusélénkítő, 3-4 napos budapesti Szent István-napi program megrendezése.

Mindeközben Tel-Avivban

Többezres koncertet rendeztek a kulturális rendezvények újraindításáért Izraelben. A Charles Clore parkban csütörtök este tartott tiltakozó akción a szórakoztatózenei iparban tevékenykedők a koncertek beszüntetése ellen, kenyérkeresetükért demonstráltak Izrael legnevesebb énekeseinek segítségével, de a megmozdulás hatalmas ingyenkoncert lett.

A többezres tömeg nem mindig tartotta be az előírt kétméteres távolságot, de a szokásos koncertzsúfoltságnál jóval ritkábbak voltak a sorok, a közönség igyekezett szétszóródni a parkban. Eleinte tartották a távolságot, de a zenére sokan táncolni kezdtek, és közelebb kerültek egymáshoz a nézők, akik közül sokan egyáltalán nem viseltek maszkot.

Az izraeliek március óta először láthatták színpadon kedvenceiket, köztük Aviv Gefent, Berri Szaharovot, Salom Hanochot, Ehud Banajt, Dani Szanderszont, Ritát, az izraeli könnyűzene legnagyobb élő legendáit, akik részvételükkel szolidaritásukat fejezték ki a munka nélkül maradt háttérdolgozók, a hangmérnökök, a színpadi munkások, a koncertszervezők felé.

"Támogatást kellene kapnunk Jeruzsálemtől és az államtól, mint minden helyesen működő államban. A kultúra a lélek étele, a nemzet ellenálló képessége. Segíteni kell mindenkinek, aki bajba került, mert kultúra nélkül nincs jövő" – nyilatkozott a tiltakozás szervezőbizottságának elnöke.

Tel-Aviv polgármestere támogatásáról biztosította a tiltakozókat, felszólította a kormányt a művészetek támogatására, és emlékeztetett rá, hogy egy évvel ezelőtt félmilliós tömeg ünnepelte a városban az ott rendezett Eurovíziós dalfesztivált.

 

Fotó: Paddy O Sullivan (Pexels)

Legyenek végre – 500 fő alatti – koncertek!

Civil kezdeményezés indult az 500 fő alatti szabadtéri koncertek megrendezhetőségéért, amihez bárki csatlakozhat. Ha már neked is hiányzik az élőzene, írd alá a petíciót!
 
Már van #koncertremennék-keret is a Facebookon

Már van #koncertremennénk keret is a Facebookon

Először volt a #zenélnénk keret, amely a Music Hungary Szövetség kezdeményezéséhez kapcsolódik, s amelyről a csatolt cikkünkben írtunk (alul), most már van #koncertemennék és #koncertremennénk keret is.
Esküvőt 200 főig lehet tartani júniustól – a zenészek meg már nagyon zenélnének... Mi következik ebből?

Kampányolnak a zenészek a koncertezésért. Ugyanitt lakodalmat vállalnak!

A kormányinfón elhangzott, hogy június 1-től minden megyében – kivéve Budapestet – 200 főig rendezhető esküvő és lagzi a megfelelő védőtávolság beta


   

 

rendezvénytilalom, kormányinfó, lagzik, vásárok, augusztus 20., Tel-Aviv, tiltakozás, ingyenkoncert

 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek