Különleges beköltöző napot ad ajándékba a Fishing On Orfű

2020/07/31  ·   Programtörlés   ·  koncert.hu

A fesztivál a szervezők állítása szerint sosem volt még ekkora bajban. A szervezők szerint a Fishing jövője is kérdéses lehet.

Különleges beköltöző napot ad ajándékba a Fishing On Orfű

Erre a bejelentésre a fesztivál közönsége elképesztő szeretetáradattal reagált, ami persze nem biztos, hogy elegendő a túléléshez, de alapnak felettéb biztató.

Ehhez mérten kér és ad a FOO.

A Fishing volt az első nagyobb zenei rendezvény, amely a járványhelyzetre reagálva a teljes programját átszervezte augusztus végére és ezután csaknem minden jegyét újra eladta. Azért is nagy szó ez, mert a Fishing „egy teljesen független, szponzormentes fesztivál, ahol nincsenek eladott nagyszínpadnevek (ti szavazzátok meg azokat), nincsenek reklámok, szórólapok, reklámokat sugárzó kivetítők, hostessek” – írják a szervezők.

„Viszont ennek ára van: szponzorok híján a Fishingnek mindösszesen két bevételi forrása van: a belépőjegyek és a vendéglátás. Ez a két forrás vált most semmivé” – szemlélteti a helyzetét a fesztivál, amely története során először a közönsége segítségét kéri. „A Fishing jövője, esetleges függetlensége, további szponzor- és reklámmentessége múlhat azon, hogy mennyire tudjuk minimalizálni a mostani kárt” – teszik hozzá a szervezők.

A fesztivál egy olyan új, kreatív támogatási rendszerrel szeretné segítségre ösztönözni közönségét, amely egyben a jegyvisszaváltási felület is.

A rajongók dönthetnek úgy, hogy bent hagyják a jegyeik bizonyos százalékát és ezzel a Fishinget támogatják. Természetesen lehetőség van a teljes vételár visszakérésére is, ám amennyiben a segítség mellett dönt a vásárló, a támogatás mértékének megfelelően ígér ajándékokat a fesztivál.

Az összes közül a legszembetűnőbb a mindent vivő csomag: aki a bérletének a teljes árát benthagyja, egy különleges 2021.06.15-i beköltözőnapot kap ajándékba, ahol fellép Lovasi András és Kispál András, Beck Zoli, Bérczesi Robi, a Lázár tesók és a Szendrői-Tóth duó (Elefánt) is.

„Egy szuper, intim, megismételhetetlen hangulatú estét tervezünk a legelhivatottabb jótevőinknek” – írják a szervezők, akik közös fotót, Dicsőségfalat, egy Fishinges koncertfelvételeket tartalmazó rendkívüli dupla cd-t, limitált pólót és merch-csomagot (vászonszatyrot, passztartót támogatói passzal, kitűzőt és matricát) is ígérnek azoknak, akik nem kérik vissza a bérletük árát.

És ez még nem minden, hiszen a legkisebb mértékben támogatók is kapnak exkluzív, eddig még meg nem jelent digitális Fishinges tartalmakat és felkerülnek a fesztivál Dicsőségfalára is, amely mind a Fishing weboldalán, mind a 2021-es fesztiválon is megtekinthető lesz.

A napijegyeseknél a 100%-ot felajánlóknak jár a már korábban is említett merch-pakk, de minden támogató megkapja a digitális tartalmakat és felkerül a Dicsőségfalra is, csak úgy, mint a kempingjegyek vagy az off-programokra váltott jegyek adakozó tulajdonosai.

„A legfontosabb célunk mindig is az volt, hogy olyan fesztivált szervezzünk nektek, amire mi is szívesen elmennénk: ebből lett a Fishinges hangulat. Ha fontos neked a Fishing, ha jelent valamit neked ez a fesztivál, ha a szíveden viseled a jövőjét, akkor arra kérünk: támogass bennünket!” – kérik a szervezők.

A jegyek visszaváltásáról és a támogatásról 2 héten át, augusztus 13-ig nyilatkozhatnak a jegytulajdonosok. Ez azért is fontos, mert a már megvásárolt belépők nem lesznek érvényesek a 2021-es Fishingre.

„A fesztivál akkora veszélybe került, hogy a támogatási rendszer lezárása után tisztán kell látnunk, mekkora lesz az a mínusz, amivel nekivágunk a jövő évnek, hogy még időben megtehessük az esetlegesen szükséges további mentőintézkedéseket” – írják ezzel kapcsolatban a szervezők.

Ezt nyilván nem fél nap alatt találták ki, de ők az elsők s eleddig az egyetlenek, akik ténylegesen a közönséggel együtt gondolkodnak a jövőn.

A támogatási rendszerről minden információ elérhető a fesztivál weboldalán.

Fishing on Orfű, programtörlések, elmarad, támogatás, közönség, jegyvisszaváltás, beköltöző nap

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek