A 25 éves colorStar bekapcsolta az időgépet

2021/08/17  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Az idén negyedszázados születésnapját ünneplő zenekar 25 héten keresztül mutatja be az elmúlt évek eseményeit, 1999-hez érve pedig végre mindenkihez eljuthatnak annak a maxinak a felvételei, amelyek eddig csak a kőkemény colorStar-rajongók polcain voltak megtalálhatók.

Fotó: Márton Gábor

25 év telt el azóta, hogy a colorStar zenekar – először Vurstli néven – színpadra állt a Szigeten. Azóta 7 lemez, remixlemezek és egy koncert DVD, több száz koncert és számos elismerés szegélyezi útjukat, a csapat pedig úgy döntött, a negyedszázad ünnepléseként 25 héten keresztül idézik fel az elmúlt 25 év eseményeit Facebook és Instagram-oldalukon.

A srácoknál most 1999-et írunk, az 1.999 című maxi megjelenésének évét, mely most először jelenik meg digitális formában. Szalay Péter, a zenekar alapítótagja így idézi fel a maxi megjelenését:

„Relatíve sok idő eltelt már az első album óta, és úgy éreztük, ki kéne jönni valamivel. Az 1.999-et album előzetes maxinak szántuk. Ezt a két dalt – amikhez én hoztam a kiinduló koncepciót, az alaptémát - már régóta sikerrel játszottuk a koncerteken. Az Álomadalom esetében konkrét inspirációs forrás volt például az Underworld zenekar munkássága - különösen a Born Slippy című daluk -, valamint általában a világzenék. A roma zenei részlet András ötlete volt. A Future of the Past dal esetében pedig a dub volt a kiindulási pont. A remix Pilu, azaz Balahoczky István akkori basszusgitáros munkája. Az első album világához képest egyre markánsabban mozdultunk el az új, elektronikus zenei irányzatok felé, ahogy többet és többet hallgattuk ezeket. Illetve, fokozatosan éreztünk rá arra, hogyan működnek ezek a stílusok. Ez a folyamat aztán a következő albumon csúcsosodott ki, ahol pedig már hangzásban is egyre inkább meg tudtuk valósítani, amit elképzeltünk. Ennek is köszönhető, hogy ezt a két dalt is átdolgoztuk az idén 20 éves Via La Musica lemezre a zenekar aktuális állapotának, hangzásvilágának megfelelően.”

A jubileumi évben a zenekar még számos meglepetéssel készül. A 25 év történéseit a colorStar Facebook-oldalán követhetjük, élőben pedig első idei budapesti koncertjükön, augusztus 27-én találkozhatunk velük a Kobuciban.

 

 

colorStar, jubileum, 1.999, maxi, Kobuci

 

 

Szólj hozzá!


Az egész bázis minket bámult... – Quixotic a legújabb TopGun film előtt tiszteleg

Az egész bázis minket bámult... – Quixotic a...

Quixotic újabb klasszikust idéz meg, és Tom Cruise után szabadon, DeLorean és KITT helyett most igazi vadászgépekkel repít minket a 80-as évekbe a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

A Hellfest volt Lemmy egyik kedvenc fesztiválja – gigantikus szobrot avattak a tiszteletére

A francia Hellfest metálfesztivál egy hatalmas szoborral tiszteleg a Motörhead néhai alapítója, Lemmy Kilmister előtt, amelybe elhelyezték hamvainak egy részét is.

Az Omega dobosa nyitja meg az Azok a rockzenészek című fotókiállítást Óbudán

Szalay Zoltán életművéből nyolcvan könnyűzenei témájú fotó látható június 30-tól az Óbudai Társaskör Pincegalériájában. Az "Azok a rockzenészek - Ahogyan Szalay Zoltán látta őket" című tárlatot Debreczeni Ferenc, az Omega dobosa nyitja meg június 30-án.
Új koncertek