A 25 éves colorStar bekapcsolta az időgépet

2021/08/17  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Az idén negyedszázados születésnapját ünneplő zenekar 25 héten keresztül mutatja be az elmúlt évek eseményeit, 1999-hez érve pedig végre mindenkihez eljuthatnak annak a maxinak a felvételei, amelyek eddig csak a kőkemény colorStar-rajongók polcain voltak megtalálhatók.

Fotó: Márton Gábor

25 év telt el azóta, hogy a colorStar zenekar – először Vurstli néven – színpadra állt a Szigeten. Azóta 7 lemez, remixlemezek és egy koncert DVD, több száz koncert és számos elismerés szegélyezi útjukat, a csapat pedig úgy döntött, a negyedszázad ünnepléseként 25 héten keresztül idézik fel az elmúlt 25 év eseményeit Facebook és Instagram-oldalukon.

A srácoknál most 1999-et írunk, az 1.999 című maxi megjelenésének évét, mely most először jelenik meg digitális formában. Szalay Péter, a zenekar alapítótagja így idézi fel a maxi megjelenését:

„Relatíve sok idő eltelt már az első album óta, és úgy éreztük, ki kéne jönni valamivel. Az 1.999-et album előzetes maxinak szántuk. Ezt a két dalt – amikhez én hoztam a kiinduló koncepciót, az alaptémát - már régóta sikerrel játszottuk a koncerteken. Az Álomadalom esetében konkrét inspirációs forrás volt például az Underworld zenekar munkássága - különösen a Born Slippy című daluk -, valamint általában a világzenék. A roma zenei részlet András ötlete volt. A Future of the Past dal esetében pedig a dub volt a kiindulási pont. A remix Pilu, azaz Balahoczky István akkori basszusgitáros munkája. Az első album világához képest egyre markánsabban mozdultunk el az új, elektronikus zenei irányzatok felé, ahogy többet és többet hallgattuk ezeket. Illetve, fokozatosan éreztünk rá arra, hogyan működnek ezek a stílusok. Ez a folyamat aztán a következő albumon csúcsosodott ki, ahol pedig már hangzásban is egyre inkább meg tudtuk valósítani, amit elképzeltünk. Ennek is köszönhető, hogy ezt a két dalt is átdolgoztuk az idén 20 éves Via La Musica lemezre a zenekar aktuális állapotának, hangzásvilágának megfelelően.”

A jubileumi évben a zenekar még számos meglepetéssel készül. A 25 év történéseit a colorStar Facebook-oldalán követhetjük, élőben pedig első idei budapesti koncertjükön, augusztus 27-én találkozhatunk velük a Kobuciban.

 

 

colorStar, jubileum, 1.999, maxi, Kobuci

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek