A gombafejűek nem jártak egyetemre – most Beatles-szak indul Liverpoolban

2021/02/24  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

A The Beatles: Music Industry and Heritage elnevezésű képzés szeptemberben indul.

Fotó: University of Liverpool

Mindeközben Paul McCartney lánya a főzni tanulókat edukálja. A Mary McCartney Serves It Up című gasztroshowban megjelenik többek között Dave Grohl, Kate Hudson, Liv Tyler, Gayle King, Mark Ronson, Cameron Diaz és Nicole Richie.

A program vezetője Holly Tessler, a liverpooli származású együttes szakértője, a szakot a világ első, populáris zenére szakosodott kutatóközpontja, a Liverpooli Egyetem zenei tanszékének Institute of Popular Music elnevezésű intézete indítja.

A képzés azok számára lehet vonzó alternatíva, akik már a zenei és kreatív iparban, múzeumokban, galériákban, a turizmusban vagy a szabadidős szektorban dolgoznak, vagy ilyen területen képzelik el a karrierjüket.

Bár nem ez a lényeg, a világ legismertebb zenekarának tagjai nem jártak egyetemre – legalábbis órákra (koncertet biztos adtak valamelyikben). Feltehetően köze van ennek a ténynek ahhoz, hogy ők a világ legismertebb zenekara... A történet másképpen alakult volna biztosan, ha zenélés helyett a diploma megszerzésével foglalatoskodnak. John Lennon a Liverpool College of Art-ba járt, Macca és George Harrison a Liverpool Institute High School for Boys leghíresebb diákjai lettek, Ringo Starr gyakorlatilag kórházban vagy betegségből lábadozva töltötte az iskolás éveit, s korán munkába állt.

A liverpooli egyetem posztgraduális képzése azzal indul, hogy a zenekart kontextusba helyezi a zenei és a kreatív iparágak keretében, majd szélesebb körben megvizsgálják azt a szerepet, amelyet a Beatles más területeken, köztük a turizmusban és a kulturális örökségben játszott. Ezután foglalkoznak azzal, hogy az együttes hatása hogyan ismételhető meg a világ különböző helyein és iparágaiban.

"Minél tradicionálisabb és elismertebb egyetemre szerettem volna menni a számomra elérhetőek közül; az elsőbbséget a liverpooli egyetem élvezte nálam, hiszen Liverpoolból indult világkörüli útjára a Beatles, valamint a Titanic is, bár jobban szeretek az előbbire gondolni. A választásomban azért más is szerepet játszot"írta blogjában Pospischill Péter, aki az említett egyetemre jelentkezett anno,s  az ezzel kapcsolatos élményeit osztja meg olvasóival.

 

 

 

 

Beatles, Institute of Popular Music

 

 

Szólj hozzá!


A NASA zenekara elképesztő felvételeket készített

A NASA zenekara elképesztő felvételeket készített

A "banda" megszámlálhatatlanul sok tagból áll: az űrhivatalnál csillagok, galaxisok és fekete lyukak adatai alapján hoztak létre zenét.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek az oltási igazolvány szükségességéről, azonban a 18 év alatti korosztályt valószínűleg nem oltják be, kártyát sem kapnak majd: ha bevezetik a kötelező kártyát, az ifjúsági...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Ed Sheeran stúdiójában született a japán banda új dala

A 2005-ben alakult japán ONE OK ROCK 2019-ben megjelent „Eye of the Storm" album óta nem hallatott magáról, a visszatérésüket cserébe nagyon kitalálták.

Várhatóan a jövő héten nyitnak a teraszok

Amint a beoltottak száma eléri a 3,5 millió főt, kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai. A mai napig 3 145 592 embert oltottak be Magyarországon, közülük 1 349 314-en már a második adag vakcinát is megkapták. Figyelem: egy oltás nem egyenlő a védettséggel, legyetek körültekintőek!
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek