A KISS basszerosa szerint a streaming megölte a rockot

2021/02/09  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Mint ahogy a videó is kinyírta a rádió sztárjait... A KISS társalapítója és basszusgitárosa, Gene Simmons egy New York-i rádiócsatornának adott interjút, ott hangzott el a sommás kijelentés.

A KISS basszerosa szerint a streaming megölte a rockszakmát

Megvan a KISS koncert új dátuma.Úgy volt, hogy az END OF THE ROAD elnevezésű búcsúturnéjuk 2020. július 16-án ér a Papp László Sportarénába. Úfgyhogy ez egy hosszúra nyújtott csücsörítés utáni búcsúcsók lesz, s reméljük, el is csattan: a KISS 2021. július 15-én pótolja az elmaradt koncertet.

"A következő Beatles  soha nem kapja meg az esélyt, ami nekünk megadatott" – mondta.

Szerinte több  millió, sőt több milliárd letöltés szükséges ahhoz, hogy egy banda igazán népszerűvé válhasson, ezért a zenészek belegebednek a napi melóba, mert a haszon elenyésző százalékát juttatják csak hozzájuk vissza a szolgáltatók.

"Voltak olyan lemezcégeink, amelyek dollármilliókat adtak nekünk, hogy lemezeket készíthessünk és turnézhassunk – és hogy ne aggódjunk a munka miatt. Mert amikor kilenctől ötig aggódsz, nincs időd a művészetedre, bármi is legyen az."

Majd így folytatta:

„1958-tól 1988-ig – ez 30 év. Ez idő alatt lett egy Elvis Presley, egy Beatles, egy Hendrix, a The Stones – csak pár a zenekarok közül –, aztán meg Bowie és Prince, a U2, talán mi is a 70-es években, az AC/DC, a Metallica és még sorolhatnám. És a diszkó, Madonna és Motown mint nagyszerű fekete zene – »for ever«! 1988-tól napjainkig ki az új Beatles?

Körülbelül abban az időben kezdődött a Napster és minden ilyen dolog. Bemegy a róka, és ellopja azt az első tojást a tyúkólból, és amikor nem lövik le, az összes többi róka azt mondja: "Hé, ingyen kaphatunk tojást!" Mire feleszmélsz, csődbe megy a gazda, nincs több tyúk és nincs több tojás az élelmiszerboltokban; az élelmiszerbolt is megszűnik, a csirkéket és a tojásokat szállító autók nem indulnak el többé, csak azért, mert te nem ölted meg azt az első rókát, aki bejött, hogy ellopja a tojásokat ..."

"A rajongók megölték ezt a dolgot. Az üzlet halott" – tette hozzá keserűen.

(via Metalheadzone.com)

 

A hírességek csarnoka egy húgyfolt...

 

Megéri-e a zenészeknek streamelni?

 

Mivel nem figyelsz, egyre rövidülnek a popdalok

 

Fizessetek! – üzenik amerikai zenészek a Spotifynak

Gene Simmons, KISS, streaming, rock

 

 

Szólj hozzá!


Tom Odell visszatér Budapestre

Tom Odell visszatér Budapestre

A zenész a Barba Negrában adta első magyarországi klubkoncertjét – ide is tér vissza 2022. szeptember 28-án. Amúgy a Szigeten és a STRAND...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Robbie Williams árverésre bocsájt három ikonikus Banksy-alkotást

A Sotheby's március 2-án a brit fővárosban rendezi meg az árverést, amelyen a híres munkákra lehet licitálni.

Koronavírusos Elton John

A HVG értesülése szerint a zenész megfertőződött az új koronavírussal, ezért két dallasi koncertjét halasztani kényszerült.
Új koncertek