Mamma Mia!

A KISS basszerosa szerint a streaming megölte a rockot

2021/02/09  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Mint ahogy a videó is kinyírta a rádió sztárjait... A KISS társalapítója és basszusgitárosa, Gene Simmons egy New York-i rádiócsatornának adott interjút, ott hangzott el a sommás kijelentés.

A KISS basszerosa szerint a streaming megölte a rockszakmát

Megvan a KISS koncert új dátuma.Úgy volt, hogy az END OF THE ROAD elnevezésű búcsúturnéjuk 2020. július 16-án ér a Papp László Sportarénába. Úfgyhogy ez egy hosszúra nyújtott csücsörítés utáni búcsúcsók lesz, s reméljük, el is csattan: a KISS 2021. július 15-én pótolja az elmaradt koncertet.

"A következő Beatles  soha nem kapja meg az esélyt, ami nekünk megadatott" – mondta.

Szerinte több  millió, sőt több milliárd letöltés szükséges ahhoz, hogy egy banda igazán népszerűvé válhasson, ezért a zenészek belegebednek a napi melóba, mert a haszon elenyésző százalékát juttatják csak hozzájuk vissza a szolgáltatók.

"Voltak olyan lemezcégeink, amelyek dollármilliókat adtak nekünk, hogy lemezeket készíthessünk és turnézhassunk – és hogy ne aggódjunk a munka miatt. Mert amikor kilenctől ötig aggódsz, nincs időd a művészetedre, bármi is legyen az."

Majd így folytatta:

„1958-tól 1988-ig – ez 30 év. Ez idő alatt lett egy Elvis Presley, egy Beatles, egy Hendrix, a The Stones – csak pár a zenekarok közül –, aztán meg Bowie és Prince, a U2, talán mi is a 70-es években, az AC/DC, a Metallica és még sorolhatnám. És a diszkó, Madonna és Motown mint nagyszerű fekete zene – »for ever«! 1988-tól napjainkig ki az új Beatles?

Körülbelül abban az időben kezdődött a Napster és minden ilyen dolog. Bemegy a róka, és ellopja azt az első tojást a tyúkólból, és amikor nem lövik le, az összes többi róka azt mondja: "Hé, ingyen kaphatunk tojást!" Mire feleszmélsz, csődbe megy a gazda, nincs több tyúk és nincs több tojás az élelmiszerboltokban; az élelmiszerbolt is megszűnik, a csirkéket és a tojásokat szállító autók nem indulnak el többé, csak azért, mert te nem ölted meg azt az első rókát, aki bejött, hogy ellopja a tojásokat ..."

"A rajongók megölték ezt a dolgot. Az üzlet halott" – tette hozzá keserűen.

(via Metalheadzone.com)

 

A hírességek csarnoka egy húgyfolt...

 

Megéri-e a zenészeknek streamelni?

 

Mivel nem figyelsz, egyre rövidülnek a popdalok

 

Fizessetek! – üzenik amerikai zenészek a Spotifynak

Gene Simmons, KISS, streaming, rock

 

 

Szólj hozzá!


 iLand zenekar: a magyar progresszív rock szcéna üdvöskéje és nagy öregje a Müpában

iLand zenekar: a magyar progresszív rock szcéna...

Ezen a néven és ebben a felállásban az iLand új zenekar, azonban a társaság három ötöde, Takáts Tamás, Pálvögyi Géza és Dorozsmai Péter...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Grammy 2023: ez a 23 éves jazzénekes vitte el a pálmát a Maneskin elől

A vasárnapi Los Angeles-i Grammy-gálán a jazzénekes Samara Joy lett a legjobb új előadó, olyan neveket maga mögé utasítva, mint Wet Leg, Anitta és a Maneskin. Samara Joy a legjobb dzsessz vokál album kategóriát is behúzta.

Spice Girls-koncerttel akar bevágódni Károly király a briteknél

A pletykák szerint a lányok "komolyan fontolgatják" a királyi ház ajánlatát, hogy fellépjenek III. Károly koronázási ünnepségén – írja az NME.
Új koncertek