A KISS basszerosa szerint a streaming megölte a rockot

2021/02/09  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Mint ahogy a videó is kinyírta a rádió sztárjait... A KISS társalapítója és basszusgitárosa, Gene Simmons egy New York-i rádiócsatornának adott interjút, ott hangzott el a sommás kijelentés.

A KISS basszerosa szerint a streaming megölte a rockszakmát

Megvan a KISS koncert új dátuma.Úgy volt, hogy az END OF THE ROAD elnevezésű búcsúturnéjuk 2020. július 16-án ér a Papp László Sportarénába. Úfgyhogy ez egy hosszúra nyújtott csücsörítés utáni búcsúcsók lesz, s reméljük, el is csattan: a KISS 2021. július 15-én pótolja az elmaradt koncertet.

"A következő Beatles  soha nem kapja meg az esélyt, ami nekünk megadatott" – mondta.

Szerinte több  millió, sőt több milliárd letöltés szükséges ahhoz, hogy egy banda igazán népszerűvé válhasson, ezért a zenészek belegebednek a napi melóba, mert a haszon elenyésző százalékát juttatják csak hozzájuk vissza a szolgáltatók.

"Voltak olyan lemezcégeink, amelyek dollármilliókat adtak nekünk, hogy lemezeket készíthessünk és turnézhassunk – és hogy ne aggódjunk a munka miatt. Mert amikor kilenctől ötig aggódsz, nincs időd a művészetedre, bármi is legyen az."

Majd így folytatta:

„1958-tól 1988-ig – ez 30 év. Ez idő alatt lett egy Elvis Presley, egy Beatles, egy Hendrix, a The Stones – csak pár a zenekarok közül –, aztán meg Bowie és Prince, a U2, talán mi is a 70-es években, az AC/DC, a Metallica és még sorolhatnám. És a diszkó, Madonna és Motown mint nagyszerű fekete zene – »for ever«! 1988-tól napjainkig ki az új Beatles?

Körülbelül abban az időben kezdődött a Napster és minden ilyen dolog. Bemegy a róka, és ellopja azt az első tojást a tyúkólból, és amikor nem lövik le, az összes többi róka azt mondja: "Hé, ingyen kaphatunk tojást!" Mire feleszmélsz, csődbe megy a gazda, nincs több tyúk és nincs több tojás az élelmiszerboltokban; az élelmiszerbolt is megszűnik, a csirkéket és a tojásokat szállító autók nem indulnak el többé, csak azért, mert te nem ölted meg azt az első rókát, aki bejött, hogy ellopja a tojásokat ..."

"A rajongók megölték ezt a dolgot. Az üzlet halott" – tette hozzá keserűen.

(via Metalheadzone.com)

 

A hírességek csarnoka egy húgyfolt...

 

Megéri-e a zenészeknek streamelni?

 

Mivel nem figyelsz, egyre rövidülnek a popdalok

 

Fizessetek! – üzenik amerikai zenészek a Spotifynak

Gene Simmons, KISS, streaming, rock

 

 

Szólj hozzá!


A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező...

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

És akkor a Petőfi hídon kigyulladt a turnébusz...

Bensőséges és egyben nagyon vidám hangulatú közös interjú Kispál Andrással és Lovasi Andrással a Lemezjátszó Classic sorozatban. A két zenész a Kispál és a Borz kezdeti éveit idézi fel, és mesél az első két lemezük készültéről.

Múlnak a gyermekévek: Kiszel Tünde lánya videóklipben szerepel

Hunyadi Donatella is szerepel abban a videóklipben, ami néhány napja debütált a YouTube-on.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek