A Leto testvérek ketten folytatják a zenélést a Marssal

2018/06/13  ·   Zenei hír   ·  Simonyi Éva

Új hírek keringenek a neten a Thirty Seconds to Mars oszlásával kapcsolatban. A Los Angeles-i együttes idén a Strand Fesztiválon is fellép majd, azonban Tomo sajnos már nem csatlakozik hozzájuk a színpadon.

Fotó: Thirty Seconds to Mars Facebook

Ahogyan az új album kapcsán megírtuk, a Thirty Seconds To Mars idei koncertjein a rajongók már nem láthatták Tomo Milicevic gitárost, az együttes minden hivatalos platformján kicserélték a hivatalos cover- és header fotókat olyanra, amin ő már nem szerepel, és inkább a Leto-testvérpárról szólnak a posztok. Bár ezek a tények elég sokat sejtetnek, eddig csak találgathattunk, de tegnap óta hivatalos: Milicevic kiszállt az együttesből. 

Tomo több, mint 15 évet töltött az együttesben, ebben a felállásban adtak ki 3 albumot, plusz idén az America-t, de -a lemez hangzásából ítélve- ennek a munkálataiban már nem vett részt. 

A gitáros egy twitter-posztban osztotta meg a rajongókkal, hogy elválnak útjaik a zenekarral, azonban ne érezzünk haragot, vagy szomorúságot, mert ez egy fantasztikus utazás volt, amely véget ért, és mindenkinek így lesz a legjobb. Azt is leírta, hogy olyan csodás élményekben lehetett része a zenekar tagjaként, amiket sosem fog elfelejteni.

Több rajongó igen csalódott, nem is azért, mert Tomo elhagyta a Mars-ot, (erre számítani lehetett), hanem inkább azért, mert ezt a mai napig senki nem erősítette meg az együttes oldaláról, pedig egy hivatalos közlemény korrekt megoldás lenne, akármi is vezetett a kiváláshoz. Ráadásul az elmúlt 15 során voltak hullámvölgyek az együttes életében (például amikor a Virgin Records 30 millió dollárra perelte őket, amiért otthagyták a kiadót, vagy amikor a zeneírás háttérbe szorult Jared színészi karrierje miatt), és Tomo mindezek során kitartott az együttes mellett, márpedig akivel ennyi időt töltesz, és ennyi mindent átélsz közösen, annak egy “köszönöm” vagy egy “viszlát” kijárna. Ha viszont a Leto testvérek úgy gondolják, hogy nem, annak az indokaira is igen kíváncsiak lennénk. Tomo részéről mindenesetre úgy tűnik, nincs harag, de a döntést ő sem indokolta meg. 

A zenekar igen nagy változásokon ment át az elmúlt években, azonban mivel az America című lemez elképesztő nagy népszerűségnek örvend Európában és az USA-ban is, úgy tűnik, nemcsak hogy túléli ezeket, de egyre csak erősödik. 

Bár a régebbi rajongók közül sokan elpártoltak az együttestől a hozzáállásbeli- és zenéjükben bekövetkezett változások miatt, a poposabb stílusú albumokkal annyi új rajongót szereztek, hogy a mai napig az egyik legnépszerűbb zenekar a világon.

Thirty Seconds to Mars, Jared Leto, Tomo Milicevic, Strand Fesztivál

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek