Az AWS felkészült az eurovíziós megmérettetésre!

2018/04/25  ·   Zenei hír   ·  Labancz Andrea

Mini koncerttel egybekötött rövid sajtótájékoztató keretében indítottuk útjára metál-bombánkat a lisszaboni Eurovíziós versengés sűrűjébe, ahol egyre több rajongót szerez magának (és országunknak is) az AWS.

Fotó: MTI

Még mindig sokan kételkednek abban, hogy A Dal 2018 győztesének megválasztott AWS zenekar méltóképpen fogja képviselni hazánkat a nemzetközi mezőnyben, pedig a fiúk folyamatosan bizonyítják, hogy nincs miért aggódnunk. Sőt! A fogadóirodáknál egész előkelő helyen állunk a versenyben, így még az is előfordulhat, hogy egy igen szép helyezéssel térnek haza a fiúk.

Fárasztó ez a hirtelen jött "sztárság", ez látszik rajtuk, viszont nagyon lelkesen, és lelkiismeretesen dolgoznak azon, hogy tényleg nagyot robbanjon az a metál-bomba. Ide-oda ingáznak, mivel nem csak Portgáliában, de itthon is akad tennivalójuk, így jelenleg elég feszes a napirendjük. Közben megjárták Hollandiát és Madridot, és mindkét helyszínen óriási sikerrel záruló koncertet adtak.

A Viszlát nyár! című slágernek pedig időközben elkészült az angol verziója is, de még mielőtt bárki a szívéhez kapna, eláruljuk, ez csupán a népszerűsítés miatt kell, a nagyszínpadon természetesen a fiúk ígéretéhez híven magyar nyelven fog elhangzani hazánk büszkesége:

A fiúk a munka ünnepén sem pihennek, hiszen pont május elsején indulnak vissza Lisszabonba, hogy néhány napnyi felkészülés után május 10-én felszántsák a szépen csillogó színpadot. Azt már korábban is tudtuk, hogy lesz némi probléma a csapat létszámát tekintve, hisz a versenyszabályok szerint összesen 6 ember állhat majd a kamerák elé, így az alapból 5 taggal rendelkező bandának csupán 1 embernyi lehetősége maradt a vokálszekcióban. Ezt az apró kellemetlenséget végül úgy oldották meg, hogy Örs vezetésével az eddig csendben gitározó társak is mikrofont kapnak. Plusz egy főnek pedig Schwartz Dávidot kérték fel.

Úgy tűnik a látvánnyal se lesz gond, mivel komoly ugrásokkal készülnek sokkolni a békésen táncikáló művészekhez szokott közönséget, de ennél többet még nekünk se árultak el a koncepcióról.

Természetesen a királyi tévén élőben követhető majd a versengés, valamint Tér Sebestyén A Dal 2018 videobloggere pályázat győztese a kulisszák mögött is forgat, és folyamatosan tölti majd fel a tartalmakat a hivatalos csatornákra.

Május 10-én az AWS a 13-as rajtpozícióról indul majd hódító útjára, és reményeink szerint a május 12-ei döntőben is szurkolhatunk nekik. Addig is, a metál legyen veletek! :)

A Dal 2018, Eurovízió, AWS

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek