Első fokon vesztett Barta Tamás volt üzlettársa a Siess haza vár a mama film alkotói ellen indított perben

2022/05/06  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A felperesnek több kereseti kérelme volt: jóhírnév megsértése, becsületsértés, emberi méltóság megsértése és magántitok megsértése. A bíróság valamennyi kérelmet elutasította. Az ítélet nem jogerős, fellebbezésre lehetőség van.

Első fokon vesztett Barta Tamás volt üzlettársa a Siess haza vár a mama film alkotói ellen indított perben

A 'Siess haza vár a mama' egyik mellékszereplője, Fekete Barna (Barna Bernard Fekete), kártérítési pert indított a filmkészítők ellen és nyolc millió forintot – az alkotók közleménye szerint az ügy természetéhez képest elrugaszkodottan magas összeget – követel a filmkészítőktől. A kártérítési perben a Portugáliában élő rendezőt, Hajdú Esztert 2021. novemberében hallgatta meg személyesen a budapesti bíróság.

1982-ben, Californiában, Los Angelesben Barta Tamásnak Fekete Barna volt az üzlettársa egy papír-írószer kereskedő cégben. Azóta előkerült több információ is, amiből szinte biztosra vehető, hogy Bartát a Simon Csaba vezette Los Angeles-i, magyar papírmaffia ölette vagy ölte meg, mert kivált a cégükből és önálló papíros kereskedő vállalkozásba kezdett. Barta 1982. február 16-án halt meg saját házában Los Angelesben. Fekete Barna – korábban a magyar sajtóban megjelent információk szerint – gyanúsított volt a nyomozás során, mert az ő fegyveréből származott a két gyilkos golyó és az ujjlenyomata is rajta volt a fegyveren. Végül a Los Angeles-i rendőrség öngyilkosságként zárta le az ügyet.

A közelmúltban – régi belügyes anyagokból, jelentésekből – az is kiderült, hogy a budapesti, kommunista kémelhárítás egyrészt megfigyelte a los angeles-i magyar papírmaffiát, név szerint ismerték a tagjait, így Barta Los Angelesben bekövetkezett haláláról is azonnal tudtak Budapesten, másrészt Simon Csaba, a maffia-vezér, közvetlen kapcsolatban állt a magyar belügyes kémelhárítással.

 

Tényleg rossz társaságba keveredhetett Barta Tamás

 

Barta Tamás, Siess haza vár a mama, film, doku, Los Angeles, maffia

 

 

Szólj hozzá!


Megvannak a a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

Megvannak a a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

A pályázat első díját Lévay Jenő "A telihold dalai - Egyszer használatos homokóra Cseh Tamásnak" című alkotása nyerte, a második helyen Tóth...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Egy hét, hét helyszín, 24 program: Zsidó Kulturális Fesztivál

Idén hét helyszínen rendezik meg a 24. Zsidó Kulturális Fesztivált szeptember 4. és 12. között Budapesten. A rendezvény szlogenje: "Életörömre hangolunk!"

Pulius Tamásék befészkelik magukat Balatonszárszóra

Augusztus 9-én a balatonszárszói Partyfészekben ad koncertet a BAAB zenekar.
Új koncertek