Így mentenék az osztrákok a zeneipart

2020/12/16  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

A koronavírus-járvány miatt szinte teljes egészében megbénult osztrák kulturális élet képviselői olyan internetes platformot szeretnének, ahol a művészek fizetett fellépési lehetőséget kapnak.

Így mentenék sz osztrákok a zeneipart

2020 májusában alakult érdekvédelmi szervezet, a Művészet-, Kultúra- és Sportszövetség  közleményét 27 intézmény írta alá. Hangsúlyozzák, digitális csatorna nem konkurenciája szeretne lenni a közszolgálati médiumok meglévő lehetőségeinek, hanem kiegészítő esélyt szeretne nyújtani mind a művészeknek, mind a kultúrára vágyó közönségnek.

A kezdeményezők független, a művészeti érdekképviseletek által működtetett szervezetben gondolkodnak és a finanszírozást egyfelől az állami-szövetségi médiatámogatási kulturális alapból, másfelől előfizetésekből és adományokból képzelik el.

A koronavírus-járvány kezdete óta – sok más országhoz hasonlóan – már másodszor szorult a kulturális élet a négy fal közé. Ugyan a múzeumok és galériák már kinyithattak az enyhítéseknek köszönhetően, a színházak, mozik továbbra is zárva tartanak, emellett a zenei és egyéb kulturális rendezvényeket elhalasztották Ausztriában.

Lehetőségeikhez képest mind az állam, mind a tartományok igyekeznek a lehető legtöbb anyagi támogatást megadni a kultúra szereplőinek, tudván, hogy az nemcsak a művészek, hanem a koronavírus-járványban megfáradt, otthonlétre ítélt, közönségnek is hasznos.

 

A Music Hungary Szövetség nyílt levele a pénzügyminiszterhez

 

Ha elmarad egy koncert 2021 második felében, az állam kifizeti

 

Ausztria, zeneipar, koronavírus, covid, internet

 

 

Szólj hozzá!


Van mááásik: pótdátumot jelentett be a Bondorodó fesztivál

Van mááásik: pótdátumot jelentett be a Bondorodó...

Ha júniusban nem jöhet össze a Bondoró közönsége, a megváltott jegyek szeptember 3-5. között lesznek érvényesek a harmadik utcaszínházi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

A Netflix-sorozat Lisa nővére jövő januárban az Akváriumban énekel

Megvan a Christmas Home című széria? A második évadban Dagny Norvoll Sandvik norvég dalszerző-énekesnő is feltűnik, mi több, Bye Bye Baby című dalának akusztikus változata is megszólal a filmben. Dagny 2022. január 27-én lesz látható-hallható az Akvárium Klub színpadán.

Igyekezz, az égbolt zár...

A rendhagyó kormányinfón elhangzott: digitális oktatásra állnak át az iskolák, két hétig az üzletek is lehúzzák a rolót.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek