Így mentenék az osztrákok a zeneipart

2020/12/16  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

A koronavírus-járvány miatt szinte teljes egészében megbénult osztrák kulturális élet képviselői olyan internetes platformot szeretnének, ahol a művészek fizetett fellépési lehetőséget kapnak.

Így mentenék sz osztrákok a zeneipart

2020 májusában alakult érdekvédelmi szervezet, a Művészet-, Kultúra- és Sportszövetség  közleményét 27 intézmény írta alá. Hangsúlyozzák, digitális csatorna nem konkurenciája szeretne lenni a közszolgálati médiumok meglévő lehetőségeinek, hanem kiegészítő esélyt szeretne nyújtani mind a művészeknek, mind a kultúrára vágyó közönségnek.

A kezdeményezők független, a művészeti érdekképviseletek által működtetett szervezetben gondolkodnak és a finanszírozást egyfelől az állami-szövetségi médiatámogatási kulturális alapból, másfelől előfizetésekből és adományokból képzelik el.

A koronavírus-járvány kezdete óta – sok más országhoz hasonlóan – már másodszor szorult a kulturális élet a négy fal közé. Ugyan a múzeumok és galériák már kinyithattak az enyhítéseknek köszönhetően, a színházak, mozik továbbra is zárva tartanak, emellett a zenei és egyéb kulturális rendezvényeket elhalasztották Ausztriában.

Lehetőségeikhez képest mind az állam, mind a tartományok igyekeznek a lehető legtöbb anyagi támogatást megadni a kultúra szereplőinek, tudván, hogy az nemcsak a művészek, hanem a koronavírus-járványban megfáradt, otthonlétre ítélt, közönségnek is hasznos.

 

A Music Hungary Szövetség nyílt levele a pénzügyminiszterhez

 

Ha elmarad egy koncert 2021 második felében, az állam kifizeti

 

Ausztria, zeneipar, koronavírus, covid, internet

 

 

Szólj hozzá!


Tom Odell visszatér Budapestre

Tom Odell visszatér Budapestre

A zenész a Barba Negrában adta első magyarországi klubkoncertjét – ide is tér vissza 2022. szeptember 28-án. Amúgy a Szigeten és a STRAND...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Robbie Williams árverésre bocsájt három ikonikus Banksy-alkotást

A Sotheby's március 2-án a brit fővárosban rendezi meg az árverést, amelyen a híres munkákra lehet licitálni.

Koronavírusos Elton John

A HVG értesülése szerint a zenész megfertőződött az új koronavírussal, ezért két dallasi koncertjét halasztani kényszerült.
Új koncertek