Nekik duplán öröm a zene!

2020/09/24  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Egyrészt már övék a zenélés öröme, másrészt eljutottak a HANOSZ tehetségkutatója döntőjéig, ami október 10-11-én lesz az A38-on.

A tavalyi nyertes, az Antares

Tizenkettedik évadának döntő eseményéhez érkezett az Öröm a Zene. A kétnapos rendezvényen 20 határon belüli zenekar mutatkozik be az A38 Hajó színpadán élőben és 6 határon túli együttes videóbejátszás segítségével. A győztes 3 millió forintos jutalmazása mellett 10 kategóriában osztanak ki a szervezők díjakat.

A határon belüli zenekarok élőben versenyeznek az A38 Hajó színpadán, míg  a határon túli együttesek videóbejátszás segítségével mutathatják meg tudásukat.

Valamennyi produkció online is követhető lesz a Hajónapló internetes felületén és a teljes eseményről kép- és hangfelvétel készül.

 

Az Öröm a Zene döntőjében diadalmaskodó zenekar a HANOSZ-tól 1 millió forint értékben kap hangtechnikai berendezést, és 2 millió forinttal támogatja őket a Hangfoglaló Program.

 

A zenekarok produkcióit 8 tagú szakmai zsűri értékeli a helyszínen. köztük lesz a tavalyi nyertes, az Antares zenekar legénysége.

A döntősök:

Atrox Trauma
Bad Acrobats
Bagatell
Deskavaaay
Doggos
Éjfény
estenden
Feed the Mogul
Filc
Grabovski,
Gidnim« Rém
G.R.B. Band
Kalandor
Kétszemközt
Kontraszt
KVAB
Mudi
Pardon ME
Quack
Szexnuggets
Szintaxis
Ten Big Toxs
TooFar
Ullie
Woodstock Barbie
Zajnal.

Az Öröm a zene díjátadó ünnepséget október 11-én, a zenekari produkciókat követően rendezik meg, amelyen a Hanosz átadja az idei év Öröm a Zene szakmai díjait is 10 kategóriában (az év zenésze – az év könnyűzenei rendezvényhelyszíne* – az év zenepedagógusa – az év felfedezettje – az év hangmérnöke – az év hangtechnikusa – az év világosító és látvány technikusa – az év hangszerjavító műhelye – az év zenei újságírója – az év különdíja) a hangszeres-élőzene népszerűsítése iránt elkötelezett személyeknek.

 

Tavaly a Dürer Kert lett az év helyszíne az Öröm a zene díjátadón

 

Az Év Koncertje 2019 – Íme, a nyertesek!

 

Hanosz, NKA, Hangfoglaló, Öröm a Zene, tehetségkutató, döntő, A38

 

 

Szólj hozzá!


Eltörött a hegedűm... – a pályázati pénzek újraosztását követelik a cigányzenészek

Eltörött a hegedűm... – a pályázati pénzek...

A HVG számolt be arról, hogy csütörtökön kb. 70 muzsikus gyűlt össze az Emmi előtt, majd zeneszóra jelképesen összetörtek egy hegedűt, amit...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A zenét Hrutka Róbert szerezte, Dr. Csernust Bányai Kelemen Barna alakítja

A Toxikoma című film egyik dalbetétjéből most klip is készült. A filmnek – amely Szabó Győző azonos című könyvéből készült – és a klipnek egyaránt a tehetséges ifjú színész, Molnár Áron a főhőse.

Sipos Tomi lesz a hobbizenekarnak indult Mitar vendége a Metro Klubban

Kellemes hobbinak indult, majd sok-sok munka és tanulás után most ott tartanak, hogy megjelent az első lemezük, amelyet ma be is mutatnak a Metró klubban.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek