Miért jó azoknak, akik tudnak könnyűzenét hangszeren játszani? A kérdésre 368 féle válasz érkezett

Az Öröm a Zene Nonprofit Kft., a Hangőr Egyesület és a Szent György Alapítvány megbízásából nagyszabású közvélemény-kutatás készült. A felmérésben 527 személy vett részt, az eredményekről a Mindenki zenéljen! elnevezésű könnyűzenei oktatási konferencián számoltak be tegnap, a Budapest Music Centerben.

 Tima Miroshnichenko fotója a Pexels oldaláról
Posztumusz díjat kapott Siklósi Örs

Nyert a Lanou, posztumusz díjat kapott Siklósi Örs

Idén is átadta a Hangszeresek Országos Szövetsége az Öröm a Zene díjakat 12 kategóriában, elsősorban zeneipari háttérembereknek. Az Analog Music Hall-ban tartott eseményen megtartották az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagydöntőjét is, amit a Lanou nyert, s az év zenésze...
 
3 videó –7 év: egy tatai fiú útja az Ének iskolájától az Öröm a Zene díjkiosztójáig

3 videó –7 év: egy tatai fiú útja Az ének iskolájától az Öröm a Zene díjkiosztójáig

A Hangszeresek Országos Szövetsége vasárnap az A38 Hajón tartotta az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagydöntőjét, amit a Kontraszt elnevezésű formáció nyert. Történetünk hőse, Lőrincz Álmos és a Quack zenekar az egyik különdíjat vihette el a mintegy ezer nevezőt...
 
 
A tavalyi nyertes, az Antares

Nekik duplán öröm a zene!

Egyrészt már övék a zenélés öröme, másrészt eljutottak a HANOSZ tehetségkutatója döntőjéig, ami október 10-11-én lesz az A38-on.
 
Fotó: Dürer Kert

A Dürer Kert lett az év helyszíne az Öröm a zene díjátadón

Idén is átadta a Hangszeresek Országos Szövetsége az Öröm a Zene díjakat 12 kategóriában, elsősorban zeneipari háttérembereknek. A Gyálon tartott eseményen megtartották az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagydöntőjét is, amit az Antares nyert.
 
Fotó: Somay Márk

Elajándékozták a Pilvaker dalainak jogdíjaiból befolyt összeget

A Pilvaker zenészei ajándékokkal halmozták el a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által fenntartott otthonokban élő fiatal tehetségeket, akik több hangszert is kézhez kaptak.
 
A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után visszatér a Bijou

A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után...

12 év után friss számokkal és májusi újraalakuló koncerttel jelentkezik a magyar Bijou zenekar.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.

A Halott Pénz eddigi legnagyobb koncertjére készül a Puskás Arénában

A zenekar idén ünnepli a Halott Pénz-sztori 20 éves jubileumát – 20 éve annak, hogy Marsalkó Dávid megjelentette az első Halott Pénz-dalt. Miközben javában készülnek a stadionos ünneplésre, a stúdióban is aktívak maradtak, érkezett is egy új dal.
Új koncertek