Menopauza 1170x180

PAUSE: John Newman elbúcsúzik, Ed Sheeran hallatott magáról

2020/06/09  ·   Zenei hír   ·  Labancz Andrea

A világjárvány okozta karanténos időszakban legtöbben átértékeltük az eddigi életünket, és sokan vannak, akik már biztosan másképp folytatják utukat. Valószínűleg közéjük tartozik a pár nap múlva 30. évét betöltő John Newman is, aki egy időre visszavonulót fújt.

Fotó: All Around New Music

A szomorú hírt maga az énekes tette közzé Facebook oldalán, megköszönve az eddigi segítséget és kitartást a rajongóinak és a kollégáinak, egyben biztosított mindenkit, hogy az év hátralévő részét még meghúzza koncertügyileg. Ez számunkra is fontos információ, hiszen augusztus végén a Szegedi Ifjúsági Napok egyik főfellépője lesz.

A közleményben konkrét indok nem szerepel a szüneteltetést illetően, de a szavaiból azt a következtetést vontuk le, hogy lelkileg és szellemileg kicsit elfáradt, ezért döntött úgy, hogy a karrier helyett egy kicsit magára és a családjára koncentrál. Bíztató jel, hogy nem adja fel teljesen a zenélést – azért is tűnik el a nyilvánosság elől, hogy egyszer majd, a későbbiek folyamán egy újabb világrengető slágerrel térjen vissza. Reméli, hogy rajongói kitartanak mellette a csendesebb időszakban is.

 

Az angol dalszerző-énekes hangját 2012 májusában ismerte meg az egész világ a Rudimental (ő is belogol Szegedre) drum'n'bass himnuszán, a Feel the Love-on keresztül, a bemutatkozó lemezét felvezető Love Me Again pedig letarolta a slágerlistákat.

 

Ugyanebben az évben bezsebelte még a UK Music Video Awards legjobb brit dance videó kategóriájának első helyét is a Not giving in-nel. Klipjeit nem engedi ki a kezei közül, mindet ő rendezi – ami talán sikerének is kulcsa lehet –, emellett számos sláger dalszövegírójaként is bizonyította már tehetségét. Többek között olyan ismert előadók köszönhetnek sokat neki, mint Calvin Harris, Jessie J vagy Kygo.

Eddig összesen két stúdióalbummal büszkélkedhet, a Tribute 2013-ban, a Revolve pedig 2015-ben került forgalomba. Többször kapott jelölést például az MTV Europe Music Awards, a BRIT Awards, az Ivor Novello Awards, vagy az iHeartRadio Music Awards különböző kategóriáiban. Hazánkban is többször fellépett már, tiszteletét tette az EFOTT, a Strand, a Sziget, a Volt fesztiválokon, és idén a SZIN is bekerült a listába.

Sajnos az élet eddig komoly megpróbáltatások elé állította a végtelenül szimpatikus, kedves és cseppet sem elszállt fiatalembert, hiszen először 2012-ben, majd 2016-ban is agydaganatot diagnosztizáltak nála, amit mind a kétszer kioperáltak. Talán ezzel is magyarázható, hogy saját bevallása szerint mentális betegségekkel is küzd, azonban ezekből soha semmit nem érzékeltek a rajongók koncertjei közben, hisz minden esetben egy felturbózott Duracell-nyuszi módjára ugrálta végig a bulikat. Alpavetően optimista típus, és szerencsére időközben a szerelem is megtalálta, ugyanis 2018 augusztusában megnősült.

Apró érdekesség, hogy bátyja, James Newman szintén énekes-dalszerző, aki a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválon My Last Breath című dalával képviselte volna az Egyesült Királyságot, ám a COVID-19 közbeszólt...

 

Az elvonulási nem ismeretlen a zeneiparban, 2019 decemberében Ed Sheeran jelentette be, hogy teljesen eltűnik másfél évre. Esetében is megértők voltunk: az évtized előadója 2017 februárjában elstartolt Divide turnéja alkalmával összesen 260 koncertet adott, ami, valljuk be, még gombócból is sok... Egy hír jött közben róla, az sem verték nagydobra és a témája nem zenei, hanem jótékonykodási. Aztán a múlt héten a Mirrorban megjelent egy cikk, mely szerint Ed nem fordított hátat teljesen a zenének, mert új dalt írt Jeremy Loops-nak, nagyot lendítve a dél-afrikai énekes emelkedő csillagán. Ezekből még nem mutattak meg egyet sem, de ha meghallgatjátok Jeremy egyik friss dalát, érthető lesz, hogy miért pont neki:

 

Ed Sheeran egyébként kiváló időtöltést talált magának a nagy szünetre: megnyitotta feleségéről elnevezett pubját, és saját sörét árulja. Well done! :)

 

SZIN, Szegedi Ifjúsági Napok, fesztivál, 2020, koncert, John Newman, visszavonulás, szünet, Ed Sheeran, visszatérés, James Newman

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek