Több mint 50 embert vezettek ki a TOOL budapesti koncertjéről

2022/05/25  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Összesen 57 embernek kellett elhagynia a progresszív metálzenekar koncertjét, mert a banda kérése ellenére elővették a koncert alatt a telefonjukat – írja a HVG.

Rahul Pandit fotója a Pexels oldaláról

Kedden a Papp László Arénában koncertezett a progresszív metál egyik legismertebb bandája, az összetett ritmusképletekkel operáló, koncertjeiket pedig zenéjük mellett vizuális művészeti performanszként is értelmező Tool az Egyesült Államokból. A zenekar egy ideje bevezette a telefonnal készített felvételek tilalmát rendezvényeiken.

A jegyvásárlóknak fizetés előtt el kellett fogadniuk felugró ablakban, hogy tudomásul veszik a koncertnek ezt a szabályát, illetve a szabály kötelező betartását, valamint a szabály szerepel magán a jegyen is.

“A helyszínen az Aréna összes külső és belső ajtaján A2 méretben ki volt ragasztva A termen belül minden széksorra A4 méretben ki volt ragasztva. Belépéskor A5 méretű szórólapként külön osztogatták is az érkezőknek. Az Aréna hangosbemondója 2 percenként mondta be váltakozva magyarul és angolul" – írta a koncertet szervező Nation Central & Eastern Europe Kft. a lap kérdésére válaszul. "Mindemellett a rajongók pontosan ismerték már ezt a szabályt, nem erre a turnéra találta ki a zenekar, és azt is tudták, hogy a koncert végén, az utolsó 1-2 számnál az énekes engedélyt fog adni onnantól a fotók – felvételek készítésére telefonnal” – tették hozzá.

Lukács Pétert, a Bikini és a European Mantra gitárosát is kitessékelték a rendezvényről.

Még több részlet a HVG cikkében.

 

Ez az a Madonna-koncert, amelyen egyetlen szelfi sem készült

 

Ez a cucc nem lesz a közönség kedvence, de a zenészeknek egyre inkább bejön

 

Még egyszer a mobilizásról – a koncerteken

 

mobiltelefon, TOOL, Aréna, viselkedés, kultúra, küzdőtér, nézőtér

 

 

Szólj hozzá!


Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra gyűlnek össze a RoCkányok

Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra...

A Békés megyei Okányban 2019-ben első – és akkor még egyszerinek tervezett – alkalommal jött létre a RoCkány Feszt, de a kedvező...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. március 16-án a Budapest Arénában, és – most először – 2022. március 17-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad.

Dühterápiás hardcore-punk kezelés a Dürerben

Akik egy igazi hardcore-punk buliban vezetnék le az elmúlt időszak felgyülemlett dühét, azoknak szerencséjük van, ugyanis július 7-én a Dürer Kert színpadát a Scowl és a One Step Closer veszi birtokba.

Füstös klubokból indult, mára a legelismertebb koncertszínpadok sztárja: Kurt Elling

A bársonyos hangú és utánozhatatlan eleganciájú énekes SuperBlue címmel ezúttal egy funkos, hiphopelemekkel dúsított albumot készített a gitárfenomén Charlie Hunterrel, amelynek dalait Európában először a budapesti közönség hallhatja élőben július 5-én, a Müpában.
Új koncertek
Máté-passió
Máté-passió
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
YBL209
YBL209
Budapest