Békéscsaba 2021. Dec. 22. (19:00)

A Dal a Miénk-Csík zenekar és az LGT dalok, Presser Gábor - Karácsony János


A Dal a Miénk-Csík zenekar és az LGT dalok, Presser Gábor - Karácsony János

Huszonhárom állomásos turnéra indult július 17-én a Csík Zenekar Presser Gáborral és Karácsony Jánossal. A koncertsorozat az LGT dalaira készült feldolgozásokat mutatja be, amelyek az 50 éves Locomotiv GT két tagjával tavaly közös lemezen jelentek meg tavaly.

Nagy megtiszteltetés számunkra ez az együttműködés, hiszen az LGT maradandó zenei értékeket képviselt itthon és külföldön is. Annak idején, több mint tizenöt éve azért kezdtünk feldolgozásokat készíteni a népzene és a rockzene ötvözésével, hogy ezt a lüktető zenét minél több emberhez eljuttassuk. A dal a miénk című lemez és turné is ezt szolgálja" – mondta Csík János hegedűs-énekes.

Az LGT-dalokat átdolgozó Szabó Attila, a Csík Zenekar hegedűse, gitárosa arról beszélt, hogy 2009 óta tart az együttműködésük Presser Gáborral, az LGT gitárosa, Karácsony János pedig hat-hét éve kapcsolódott be a hol ritkább, hol gyakoribb közös zenélésbe.

"Három éve volt egy nagy koncertünk Egerben, akkor átnéztük a Csík Zenekar LGT-repertoárját, és olyan sok dalt számoltunk össze, hogy felvetődött a lemezkészítés gondolata" – tette hozzá.

A dal a miénk című CD tavaly decemberben jelent meg, az anyagot eredetileg 2020 őszén tervezték bemutatni, a turné a pandémia miatt tolódott idény nyárra és őszre. A lemezen szereplő, "csíkosított" LGT-klasszikusok között van mások mellett a címadó szám, a Miénk itt a tér, az Embertelen dal, az Áldd meg a dalt, az És jött a doktor vagy az Ugye, mi jó barátok vagyunk.

 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek