Veszprém 2019. Jul. 26. (19:00)

Bach csellószvitek, gambaszonáták


Bach csellószvitek, gambaszonáták

További info: vrn.hu (Veszprémi Régizenei Napok)

J.S. Bach: G-dúr szvit szóló csellóra, BWV 1007 - Virág Mátyás

J.S. Bach: g-moll szonáta gambára és csembalóra, BWV 1029 - Nagy Réka, Szokos Augustin

C.F. Abel: d-moll Prelude, WK 205 - Nagy Réka

J.S. Bach: d-moll szvit szóló csellóra, BWV 1008 - Virág Mátyás

J.S.Bach: D-dúr szonáta gambára és csembalóra, BWV 1028 - Nagy Réka, Szokos Augustin

D. Buxtehude: D-dúr triószonáta, BuxWV 267 - Nagy Réka, Virág Mátyás, Szokos Augustin

Előadók:

Virág Mátyás - barokk cselló

Nagy Réka - viola da gamba

Szokos Augustin - csembaló

 

Virág Mátyás jelenleg a Hágai Királyi Konzervatórium mesterszakos hallgatója. Modernhangszeres tanulmányai mellett rendszeres közreműködője számos régizenei együttes koncertjeinek Magyarországon és külföldön egyaránt. Az elmúlt években fellépett többek közt az English Baroque Soloists, az Orchestre Révolutionnaire et Romantique, az Orfeo Zenekar, az Esterházy Hofkapelle és a Van Wassenaer Orchestra tagjaként, és olyan művészekkel dolgozott együtt, mint John Eliot Gardiner, Lorenzo Coppola, Anneke Boeke, Monica Huggett és Vashegyi György.


Nagy Réka 2019-ben szerezte meg MA gordonka diplomáját a Zeneakadémián. Viola da gamba tanulmányait 2015 óta Szászvárosi Sándornál végzi. Olyan tanárok mesterkurzusain vehetett részt, mint Bruno Cocset, Máté Balázs, Jordi Savall, Krommer Lúcia, Urbanetz Kristóf. Rendszeresen koncertezik az Orfeo zenekar, a Miszla Barokk Zenekar, a Budapest Bach Consort és a Custos Consort tagjaként.

Szokos Augustin a  Zeneakadémia befejezése óta az Orfeo Zenekar csembaló, orgona és fortepiano játékosa valamint a Budapest Bach Consort karnagya és csembalistája.

A fesztivál legfiatalabb művészei bár az elmúlt évek során számtalan alkalommal léptek együtt színpadra olyan együttesek, mint pl. az Orfeo Zenekar, a Budapest Bach Consort vagy különféle alkalmi kamaraformációk tagjaiként, ez a koncert lesz az első a számukra, amelyet hármasban adnak.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road feszten

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road...

Az amerikai Ugly Kid Joe 5 év után tér vissza Magyarországra, pontosabban a Budapest Open Road Days fesztiválra, a Műegyetem rakpartra. A zenekar az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.
Új koncertek