Veszprém 2019. júl. 26. (19:00)

Bach csellószvitek, gambaszonáták


Bach csellószvitek, gambaszonáták

További info: vrn.hu (Veszprémi Régizenei Napok)

J.S. Bach: G-dúr szvit szóló csellóra, BWV 1007 - Virág Mátyás

J.S. Bach: g-moll szonáta gambára és csembalóra, BWV 1029 - Nagy Réka, Szokos Augustin

C.F. Abel: d-moll Prelude, WK 205 - Nagy Réka

J.S. Bach: d-moll szvit szóló csellóra, BWV 1008 - Virág Mátyás

J.S.Bach: D-dúr szonáta gambára és csembalóra, BWV 1028 - Nagy Réka, Szokos Augustin

D. Buxtehude: D-dúr triószonáta, BuxWV 267 - Nagy Réka, Virág Mátyás, Szokos Augustin

Előadók:

Virág Mátyás - barokk cselló

Nagy Réka - viola da gamba

Szokos Augustin - csembaló

 

Virág Mátyás jelenleg a Hágai Királyi Konzervatórium mesterszakos hallgatója. Modernhangszeres tanulmányai mellett rendszeres közreműködője számos régizenei együttes koncertjeinek Magyarországon és külföldön egyaránt. Az elmúlt években fellépett többek közt az English Baroque Soloists, az Orchestre Révolutionnaire et Romantique, az Orfeo Zenekar, az Esterházy Hofkapelle és a Van Wassenaer Orchestra tagjaként, és olyan művészekkel dolgozott együtt, mint John Eliot Gardiner, Lorenzo Coppola, Anneke Boeke, Monica Huggett és Vashegyi György.


Nagy Réka 2019-ben szerezte meg MA gordonka diplomáját a Zeneakadémián. Viola da gamba tanulmányait 2015 óta Szászvárosi Sándornál végzi. Olyan tanárok mesterkurzusain vehetett részt, mint Bruno Cocset, Máté Balázs, Jordi Savall, Krommer Lúcia, Urbanetz Kristóf. Rendszeresen koncertezik az Orfeo zenekar, a Miszla Barokk Zenekar, a Budapest Bach Consort és a Custos Consort tagjaként.

Szokos Augustin a  Zeneakadémia befejezése óta az Orfeo Zenekar csembaló, orgona és fortepiano játékosa valamint a Budapest Bach Consort karnagya és csembalistája.

A fesztivál legfiatalabb művészei bár az elmúlt évek során számtalan alkalommal léptek együtt színpadra olyan együttesek, mint pl. az Orfeo Zenekar, a Budapest Bach Consort vagy különféle alkalmi kamaraformációk tagjaiként, ez a koncert lesz az első a számukra, amelyet hármasban adnak.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Az ezer személyiségű Adam Naas októberben érkezik az Akváriumba

Az ezer személyiségű Adam Naas októberben érkezik...

Október 21-én Budapesten ad koncertet a francia könnyűzene legújabb szenzációja, a pofátlanul fiatal, mégis érett férfiak zenei bölcsességével...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az ezer személyiségű Adam Naas októberben érkezik az Akváriumba

Október 21-én Budapesten ad koncertet a francia könnyűzene legújabb szenzációja, a pofátlanul fiatal, mégis érett férfiak zenei bölcsességével bíró Adam Naas. Ideje megismerkedni az ősszel az Akváriumba érkező sztárral.

Zenész vagy? Hogy bírod a nyomást?

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Innovációs Alprogramja megbízásából kutatás indul a magyar könnyűzenészek testi-lelki állapotáról.

Egy Beatles-dal pár sort a minap elhunyt Peter Fondának köszönhet

A Blikkben olvastuk, hogy a Szelíd motorosok pénteken elhunyt sztárja 2000-ben elárulta a New York Postnak, hogy a Beatles egyik slágere neki köszönhet pár ütős mondatot.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek