Veszprém 2019. Jul. 26. (19:00)

Bach csellószvitek, gambaszonáták


Bach csellószvitek, gambaszonáták

További info: vrn.hu (Veszprémi Régizenei Napok)

J.S. Bach: G-dúr szvit szóló csellóra, BWV 1007 - Virág Mátyás

J.S. Bach: g-moll szonáta gambára és csembalóra, BWV 1029 - Nagy Réka, Szokos Augustin

C.F. Abel: d-moll Prelude, WK 205 - Nagy Réka

J.S. Bach: d-moll szvit szóló csellóra, BWV 1008 - Virág Mátyás

J.S.Bach: D-dúr szonáta gambára és csembalóra, BWV 1028 - Nagy Réka, Szokos Augustin

D. Buxtehude: D-dúr triószonáta, BuxWV 267 - Nagy Réka, Virág Mátyás, Szokos Augustin

Előadók:

Virág Mátyás - barokk cselló

Nagy Réka - viola da gamba

Szokos Augustin - csembaló

 

Virág Mátyás jelenleg a Hágai Királyi Konzervatórium mesterszakos hallgatója. Modernhangszeres tanulmányai mellett rendszeres közreműködője számos régizenei együttes koncertjeinek Magyarországon és külföldön egyaránt. Az elmúlt években fellépett többek közt az English Baroque Soloists, az Orchestre Révolutionnaire et Romantique, az Orfeo Zenekar, az Esterházy Hofkapelle és a Van Wassenaer Orchestra tagjaként, és olyan művészekkel dolgozott együtt, mint John Eliot Gardiner, Lorenzo Coppola, Anneke Boeke, Monica Huggett és Vashegyi György.


Nagy Réka 2019-ben szerezte meg MA gordonka diplomáját a Zeneakadémián. Viola da gamba tanulmányait 2015 óta Szászvárosi Sándornál végzi. Olyan tanárok mesterkurzusain vehetett részt, mint Bruno Cocset, Máté Balázs, Jordi Savall, Krommer Lúcia, Urbanetz Kristóf. Rendszeresen koncertezik az Orfeo zenekar, a Miszla Barokk Zenekar, a Budapest Bach Consort és a Custos Consort tagjaként.

Szokos Augustin a  Zeneakadémia befejezése óta az Orfeo Zenekar csembaló, orgona és fortepiano játékosa valamint a Budapest Bach Consort karnagya és csembalistája.

A fesztivál legfiatalabb művészei bár az elmúlt évek során számtalan alkalommal léptek együtt színpadra olyan együttesek, mint pl. az Orfeo Zenekar, a Budapest Bach Consort vagy különféle alkalmi kamaraformációk tagjaiként, ez a koncert lesz az első a számukra, amelyet hármasban adnak.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek