Veszprém 2021. júl. 23. (19:00)

Budapest Bach Consort - Culliford-koncertek No. 6 | "A Grand Concert of Instrumental Musick"


Budapest Bach Consort - Culliford-koncertek No. 6 |

Veszprémi Régizenei Napok 2021

vrn.hu

https://www.facebook.com/veszpremiregizeneinapok/

Culliford-koncertek No. 6 | "A Grand Concert of Instrumental Musick"

A Budapest Bach Consort ezúttal az 1780-as évek Londonjának izgalmas hangversenyéletébe kalauzolja el a hallgatóságot, amelyhez egy eredeti, 1785-ben Londonban épült csembalót is segítségül hívnak. Az idén 236 éves hangszer mellett William Hayes, John Stanley, John Christopher Smith, Thomas Augustine Arne és George Frederic Handel művei garantálják az időutazás élményét. 

Közreműködnek:

Kalafszky Adriána - szoprán

Varga-Tóth Attila - tenor

Szokos Augustin - csembaló, művészeti vezető

A Budapest Bach Consort régizene együttes tagjai korhű hangszereken játszó, kiemelkedően tehetséges, fiatal zenészek. Vezetőjük, Szokos Augustin 2009-ben, 17 évesen alapította az együttest, s ezzel ő a legfiatalabb régizenére szakosodott magyar karmester. Azóta a Budapest Bach Consort Magyarországon és külföldön egyaránt nagy sikerrel koncertezik. Az együttes repertoárja elsősorban a 17. és a 18. századi barokk zenére koncentrál, de alkalmanként későbbi időszakok darabjait is játsszák. A zenekari kompozíciók mellett a kamarazene is jelentős szerepet kap az együttes munkájában. Következésképpen a Budapest Bach Consort mindig az egyes programok igényeihez alkalmazkodó formációban jelenik meg a színpadon: olykort csak néhány zenész alkotja, míg az oratóriumi előadásokon zenekar, kórus és szólisták együttese. 2010 ősze mérföldkő volt a zenekar életében. Ekkor a Budapest Bach Consort zenészei korhű kópiákra cserélhették modern hangszereiket. Ugyanabban az évben választották a Budapest Bach Consort nevet is megmutatva elkötelezettségüket a klasszikus zenetörténet egyik legjelentősebb alakja, Johann Sebastian Bach iránt.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Kastélyházibuli újratöltve!

Kastélyházibuli újratöltve!

Újból megrendezik a baráti zenekarok összefogásából született La Boumot – akit érdekel, tavaly milyen volt, a HBO Go kínálatában megnézheti.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

A Tankcsapda klasszikusa az idei Campus Fesztivál himnusza

A „Campus edition - Éld meg a pillanatot!" címre keresztelt szerzemény nem ismeretlen a zenekedvelők számára, ugyanis az alapja a Tankcsapda 'Ülj le mellém' című dala.

87 ezren fesztiváloztak a Campuson

A fesztivál nyitását nagy várakozás előzte meg mindenki részéről: a koronavírus-járvány miatt két éve nem volt nagy nyári fesztivál Magyarországon, idén a Campus volt az első, amelyet négy teljes értékű nappal szerveztek meg Debrecenben. Az eseményen a szervezők közlése szerint 87 ezren vettek részt.

Korda György is az EFOTT-on landol

A zenei szakma hazai krémje (pl. Halott Pénz, Wellhello, Follow The Flow, Bagossy Brothers Company) és a külföldi headlinerek (Scooter, Flo Rida) mellett a retró nagyágyúi is fellépnek az idei EFOTT-on.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek