Veszprém 2021. júl. 23. (19:00)

Budapest Bach Consort - Culliford-koncertek No. 6 | "A Grand Concert of Instrumental Musick"


Budapest Bach Consort - Culliford-koncertek No. 6 |

Veszprémi Régizenei Napok 2021

vrn.hu

https://www.facebook.com/veszpremiregizeneinapok/

Culliford-koncertek No. 6 | "A Grand Concert of Instrumental Musick"

A Budapest Bach Consort ezúttal az 1780-as évek Londonjának izgalmas hangversenyéletébe kalauzolja el a hallgatóságot, amelyhez egy eredeti, 1785-ben Londonban épült csembalót is segítségül hívnak. Az idén 236 éves hangszer mellett William Hayes, John Stanley, John Christopher Smith, Thomas Augustine Arne és George Frederic Handel művei garantálják az időutazás élményét. 

Közreműködnek:

Kalafszky Adriána - szoprán

Varga-Tóth Attila - tenor

Szokos Augustin - csembaló, művészeti vezető

A Budapest Bach Consort régizene együttes tagjai korhű hangszereken játszó, kiemelkedően tehetséges, fiatal zenészek. Vezetőjük, Szokos Augustin 2009-ben, 17 évesen alapította az együttest, s ezzel ő a legfiatalabb régizenére szakosodott magyar karmester. Azóta a Budapest Bach Consort Magyarországon és külföldön egyaránt nagy sikerrel koncertezik. Az együttes repertoárja elsősorban a 17. és a 18. századi barokk zenére koncentrál, de alkalmanként későbbi időszakok darabjait is játsszák. A zenekari kompozíciók mellett a kamarazene is jelentős szerepet kap az együttes munkájában. Következésképpen a Budapest Bach Consort mindig az egyes programok igényeihez alkalmazkodó formációban jelenik meg a színpadon: olykort csak néhány zenész alkotja, míg az oratóriumi előadásokon zenekar, kórus és szólisták együttese. 2010 ősze mérföldkő volt a zenekar életében. Ekkor a Budapest Bach Consort zenészei korhű kópiákra cserélhették modern hangszereiket. Ugyanabban az évben választották a Budapest Bach Consort nevet is megmutatva elkötelezettségüket a klasszikus zenetörténet egyik legjelentősebb alakja, Johann Sebastian Bach iránt.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Szigeten már négyszer is fellépett a boroshordósokkal, most a Müpába jön!

A Szigeten már négyszer is fellépett a...

Enzo Avitabile emlékezetes koncerteket adott a Szigeten, már négyszer is, de koncertteremben itthon most hallhatjuk először – természetesen legfőbb...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hét év után a OneRepublic visszatér Budapestre

2015-ben a OneRepublic telt házas koncertet adott a Budapest Arénában, amely emlékezetes maradt a rajongók számára, és tucatnyi lelkes kritikát is begyűjtött. 2022. május 13-án újratöltik az élményt.

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Megérkezett a Szuperkoncert hivatalos aftermovie-ja

Azok számára, akiknek nem volt lehetősége a helyszínen tombolni vagy azoknak, akik szeretnék felidézni a koncert legjobb pillanatait: megérkezett az esemény hivatalos aftermovie-ja.

A chicagói punkok Budapesten: jön a Rise Against a Parkba!

A hazai közönségnek is bemutatja új albumát a Rise Against – az 1999-ben alakult, komoly társadalmi felelősséget vállaló chicagói punk-rock zenekar június 14-én ad koncertet a Budapest Parkban.
Új koncertek