Ez lesz a Linkin Park búcsúkoncertje? Chester Bennington-emlékest rengeteg sztárfellépővel

2017/09/22  ·   Ajánló   ·  Simonyi Éva

Összefog a zenészvilág: rengeteg zenészbarát lép fel a talán utolsó Linkin Park koncerten októberben

Ez lesz a Linkin Park búcsúkoncertje? Chester Bennington-emlékest rengeteg sztárfellépővel

A megemlékező koncerten fellépő zenészek listája

(09.22-ig bejelentve):

• Jonathan Davis (Korn)

• Daron Malakian (System Of A Down)

• Shavo Odadjian (System Of A Down)

• John Dolmayan (System Of A Down)

• Oliver Sykes (Bring Me The Horizon)

• M. Shadows (Avenged Sevenfold)

• Synyster Gates (Avenged Sevenfold)

• Blink-182

• Machine Gun Kelly

• Ryan Key (ex-Yellowcard)

• Kiiara

A július 20-án elhunyt Chester Bennington emlékének adóznak zenészbarátai a Los Angeles-i koncerten. A Linkin Park nyár végén jelentette be, hogy adnak egy koncertet, de ez nem egy gyászos esemény lesz, hanem egyfajta ünnep – és egyben felhívás is a depresszióra, és a betegség elleni küzdelemre.

Elbúcsúzott frontemberétől a Linkin Park

Ez lesz az első – és valószínűleg az utolsó LP koncert az énekes halála óta.

Sokan nem szeretnék, ha ezen a néven zenélnének tovább

Fellépnek és ezáltal tiszteletüket teszik többek között a Korn, a System Of A Down, a Bring Me The Horizon, az Avenged Sevenfold és a blink-182 tagjai. A koncertet október 27-én rendezik meg Hollywoodban. Egyszeri eseményről van szó, úgyhogy egészen biztos, hogy rengetegen vesznek majd részt rajta. Jegyek mától kaphatók itt, és 700 USD-tól kezdődnek.

Az est hivatalos neve: Linkin Park and friends celebrating life in honor of Chester Bennington.

Az elmúlt hónapokban az elhunyt zenész felesége, Talinda sokat tweetelt, hogy a depresszióval küzdő rajongóknak segítséget nyújtson és támogassa őket. Nagyon elterjedt a #fuckdepression és a #MakeChesterProud hashtag, valamint a segítő szervezetek telefonszáma is időről időre felbukkan Twitteren.

A depressziónak nincs arca vagy hangulata

Az együttes Chester halála után jelentette meg One More Light című számához a videóklipet, mely nemcsak az énekes előtt tiszteleg, hanem az együttes hagyatékaazon rajongóik számára, akik végigkísérték őket a karrierjük során. Eredetileg nem tervezték, hogy klip fog készülni hozzá, de a dal szövege a tragédia miatt egészen más jelentést kapott, és ha meghallgatjátok, ti is megéritek, miért ez most az egyik legsokatmondóbb dal a Linkin Parktól. Szép búcsú...

Mike Shinoda azt nyilatkozta: “ezt a dalt azzal a szándékkal írtuk, hogy szeretetet küldjön azoknak, akik elvesztettek valakit. Most megtaláltuk magunkat ebben a helyzetben. Megemlékező eseményeken, művészeti alkotásokon, videókban, képeken jelenik meg, a rajongók világszerte használják a dal szövegét és idézeteit, így fejezve ki szeretetüket és támogatásukat a banda felé, emlékezve Chesterre. Eszméletlenül hálásak vagyunk nektek, és alig várjuk, hogy újra lássunk titeket!”.

 

Chester Bennington, Linkin Park, emlékkoncert, búcsúkoncert

 

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek