Fotó: Samara Joy/FB

Grammy 2023: ez a 23 éves jazzénekes vitte el a pálmát a Maneskin elől

A vasárnapi Los Angeles-i Grammy-gálán a jazzénekes Samara Joy lett a legjobb új előadó, olyan neveket maga mögé utasítva, mint Wet Leg, Anitta és a Maneskin. Samara Joy a legjobb dzsessz vokál album kategóriát is behúzta.
 
Fotó: RODNAE Productions/Pexels

Házhoz megy a szerenád Valentin-napon

A Liszt Ferenc Kamarazenekar tagjai Valentin-napon házhoz viszik a klasszikus zenei élményt egy szerencsés budapesti lakosnak, akinek saját otthonában adnak 15 perces szerenádot.
 
 
Fotó: Tóth Gábor

Az AWS története folytatódik: új frontemberrel és új klippel indul az évük

Új klippel jelentkezett az AWS. Az Odaát című dalban debütál a zenekar új énekese.
 
Fotó: Nagy Emma Quintet/FB

Ők a hazai dzsessz LEGjei

A fiatalok előretörését hozta a Jazzma.hu szerkesztőségének hagyományos szavazása az év legjobbjairól. A zenei portál először 2014 végén szervezte meg a voksolást, a mostani a kilencedik szerkesztőségi szavazólista, ezúttal húsz munkatárs szavazott.
 
Fotó: MTI

Koncertek a Mikulásgyárban

Idén új helyszínen, az V. kerületben, a Városháza Parkban lévő Szolidaritás parkjában nyitotta meg kapuit az ország egyik legnagyobb karitatív akciója, a Mikulásgyár, ahol december 22-ig várják az ajándékokat.
 
Earth Wind & Fire, Presser Gábor, Bródy János, Fenyő Miklós, Szikora Róbert, Demjén Ferenc: ZamJam Zamárdiban

Earth Wind & Fire, Presser Gábor, Bródy János, Fenyő Miklós, Szikora Róbert, Demjén Ferenc: ZamJam Zamárdiban

2023-ban újra elindul a ZamJam, amely feladatának tekinti, hogy a balatoni turistáknak megmutassa Zamárdi ismert és rejtett kincseit. A háromnapos esemény fő helyszínén idén is minden idők legfontosabb dalai szólalnak meg, élő legendák tolmácsolásában.
 
 
Fotó: Dolly Parton/FB

Mit mondott, százmillió dollár??? Minden szempontból komoly díjat kapott a country királynője

Százmillió dolláros díjat kapott Dolly Parton countryénekes és filantróp Jeff Bezostól, az Amazon alapítójától – számolt be róla a BBC News.
 
Táncoló koreai nagymamák a Nemzeti Táncszínházban

Táncoló koreai nagymamák a Nemzeti Táncszínházban

Nem viccelünk, ez nem egy fantázianév: a spontán táncot járó nagymamák előadását álló ovációval jutalmazták már Európa számos városában, emellett az első koreai táncelőadás volt, amely meghívást nyert a világ 10 legnagyobb fesztiválja között számontartott Edinburgh-i...
 
Sanyi, a csacsi (Szamárfül fesztivál)

Szamárfül: a hétvégén gyerekeknek rendeznek fesztivált Pécsen

Koncertek, gyermekfoglalkozások és különleges játszóhelyszínek szerepelnek az ingyenes programokat kínáló kétnapos Szamárfül fesztivál repertoárjában. A rendezvényt tizedik alkalommal tartják meg a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben augusztus 26. és 28. között.
 
Fotó: Csodálatos Magyarország

Cseh Tamásra emlékeznek szombaton Bakonybélben

Az egész napos program során koncerteket hallgathat a közönség, s felcsendülnek korábban soha nem hallott Cseh Tamás dalok is.
 
Lévay Jenő A telihold dalai - Egyszer használatos homokóra Cseh Tamásnak (részlet)

Megvannak a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

A pályázat első díját Lévay Jenő "A telihold dalai - Egyszer használatos homokóra Cseh Tamásnak" című alkotása nyerte, a második helyen Tóth Xénia "Bárány az üres lakásban" című fotográfiája végzett, a harmadik pedig Mayer István "Cseh Tamás" című domborműve lett.
 
Pulius Tamásék befészkelik magukat Balatonszárszóra

Pulius Tamásék befészkelik magukat Balatonszárszóra

Augusztus 9-én a balatonszárszói Partyfészekben ad koncertet a BAAB zenekar.
 
Bor, mámor, Kovacs – Jazzy fesztivál májusban

Bor, mámor, Kovacs – Jazzy fesztivál májusban

A felsorolás végződhetne úgy is, hogy MATT BIANCO vagy IZO FITZROY, de, bocs, nekünk a 2016-os szigetes fellépése óta KOVACS az isten(nő) :)
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A falu rosszai koncerttel és új klippel ünneplik 15. szülinapjukat

Egy minden bizonnyal eszeveszett bulit rendez május 31-én a Budapest Parkban a Bohemian Betyars, s eme jeles napon évek óta állandó tettestársuk, a Parno Graszt is velük tart majd, de lesznek meglepetésvendégek is.

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja október 4-5-6-a lesz.(FRISSÍTVE)
Új koncertek