Több mint negyven nagykoncert május végéig!

Azért májusig nézzük első körben, milyen nagyobb koncertek lesznek, mert ugyan már addigra kinyitnak a szabadtéri koncerthelyszínek, de kb. ez lesz a klubszezon vége: utána ezerrel felpörög a nyár. De folytatjuk majd a felsorolást. Az infókat és/vagy jegyeket beillesztettük.

Fotó: anna-m. (www.pexels.com)
Mamma Mia! a BOK csarnokban

Mamma Mia! a BOK csarnokban

Az évadban csak két napig, december 1-jén és 2-án látható a Madách Színház nagy sikerű Mamma Mia!-előadása Budapesten
 
Mi a fontosabb egy zenei klubban: a ruhatár vagy a biciklitároló?

Mi a fontosabb egy zenei klubban: a ruhatár vagy a biciklitároló?

Tudtad, hogy a még mindig az a bizonyos barát jó ízléssel a legfontosabb csatorna, ahonnan új zenék érkeznek? Vajon egy klubban fontosabb a ruhatár, mint egy jó biciklitároló? Hallgatnál rá, ha egy AI mondaná meg a hétvégi programodat? 
 
 
Peppa malac szerdán Budapestre jön

Peppa malac szerdán Budapestre jön

December 28-án a budapesti BOK csarnokban lesz látható a Peppa Pig's Celebration című élő gyermekelőadás. A magyar turné során ezután még Szegeden, Pécsett és Veszprémben is találkozhatnak a kicsik a kedvenc mesehőseikkel.
 
Fotó: Fortepan / Urbán Tamás

Ingyenes Color Emlékest lesz ma Debrecenben

A Debreceni Egyetem híradása szerint az együttes slágerei ma este a 9. Debreceni Reumatológiai Oktatási Program kongresszusához kapcsolódó emlékesten csendülnek fel. A Debreceni Egyetemhez kötődő, korábban DOTE (és Bokor) néven működő együttes több oszlopos tagja is színpadra lép...
 
14 év után eljutott hozzánk a Doktor Szöszi-musical

14 év után eljutott hozzánk a Doktor Szöszi-musical

New York, London és Bécs és egy csomó másik város után Budapesten is látható lesz a "szőkenős" Broadway musical.
 
Hogy kerül Rúzsa Magdi Szaporcára?

Hogy kerül Rúzsa Magdi Szaporcára?

Hát úgy, hogy Szaporca az egyike annak a négy Baranya megyei falunak, amelyek összefogtak és megrendezik a VI. Bőköz Fesztivált, 2021 augusztus 26. és 29. között.
 
 
Minden zene kicsiben kezdődik – SOS a kis klubokért

Minden zene kicsiben kezdődik – SOS a kis klubokért

A kis klubok az egyik legértékesebb elemei ennek az egykor élettel teli és színes világnak, nem csak zenei szempontból, de ők a bölcsői rengeteg új művészeti formának, közösségnek, kulturális mozgalomnak – és a szabad gondolkodásnak is.
 
 Fotó: Wendy Wei/Pexels

1,4 milliárd forint könnyűzenei rendezvényhelyszíneknek

A könnyűzenei rendezvények helyszínéül szolgáló kulturális létesítmények működtetéséhez és fejlesztéséhez írt ki pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Petőfi Irodalmi Múzeum szakmai közreműködésével.
 
Fotó:  Sean Patrick/Pexels

Jó hír a klubok számára: a Hangfoglaló is segítő kezet nyújt

A Hangfoglaló pályázata nem a rendkívüli helyzetre reflektál: feltehetően akkor is kiírták volna, ha nem tarolja le a szakmát a vírushelyzet. A Könnyűzene Támogató Program immáron hetedik évadában minimum 210 millió forint juthat a koncerthelyszínek eseményeinek támogatására. Az...
 
Fotó: pexels.com

Pénzhez jutnak a klubok, koncerthelyszínek és a fesztiválok

A csütörtöki kormányinfón elhangzott, hogy a múlt héten elfogadott 5,3 milliárd forintos támogatási kereten felül egy 2,2 milliárd forintos támogatást is elkülönítenek.
 
Fotó: Bőköz fesztivál/FB

Megtartják a Bőköz Fesztivált

Szeptember 3. és 6. között az előzetesen kiadott programmal Kémesen, Szaporcán, Tésenfán és Drávecsehiben, harminchét helyszínen száz programmal rendezik meg az ormánsági összművészeti fesztivált – a rendezvények megtartására vonatkozó előírásoknak megfelelően off course.
 
Sajnos megvan a vírus első magyar zenész áldozata

Sajnos megvan a vírus első magyar zenész áldozata

52 éves korában, hetekig tartó kórházi küzdelem után elhunyt az Eleven híd rockegyüttes (alapítva: 2013.) basszusgitárosa: Bökönyi László. A hírt és a zenész megbetegedésének történetét volt felesége osztotta meg a közösségi oldalon.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek