Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a Bánkitó szervezői is hoztak egy hasonló döntést, igaz, ők csak "arrébb tolják" a fesztivált.

A Bánkitó Fesztivál is költözik idén
Fotó: Bánkitó Fesztivál

A Bëlga tíz év után tér vissza a stégre – elkezdte a névsorolvasást a Bánkitó Fesztivál

Ígéretük szerint a szervezők a közeljövőben folyamatosan közzéteszik a fesztivál a fellépők nevét, mára is jut belőlük: Bëlga, Krúbi, Analóg Balaton, Déva...
 
Fotó: Bánkitó fesztivál

Holnap kezdődik a Bánkitó Fesztivál

Csütörtökön délelőtt megnyitja kapuit az idei Bánkitó Fesztivál. A rendezvény július 15-ig a koncertek mellett színházi produkciókkal, beszélgetésekkel és civil szervezetek programjaival várja az érdeklődőket.
 
 
Fotó: Bánkitó Fesztivál/FB

Analog Balaton, Beton.Hofi, Bohemian Betyars, Carson Coma – így indul a Bánkitó Fesztivál névsorolvasása

Koncertekkel, új színpadokkal, társadalmi kérdéseket feszegető performanszokkal, színházi műsorral, workshopokkal és előadásokkal várja a Bánkitó Fesztivál a közönséget július 13. és 16. között.
 
Bánkitó 2023: a fesztivál történetében először este 11-ig megy majd a bugi a tóparton

Bánkitó 2023: a fesztivál történetében először este 11-ig megy majd a bugi a tóparton

"A fesztivál, ahova érdemes már napközben menni a táj és a közönség miatt, és ahol négyszeres intenzitással játszunk este, hogy ne fagyjunk meg a színpadon." (Elefánt)
 
Nigeri esküvőkön, piknikeken játszott dalok Mdou Moctar új kislemezén

Nigeri esküvőkön, piknikeken játszott dalok Mdou Moctar új kislemezén

Új kislemezzel jelentkezik a nemrég egy Fonogram-díjat és a Bánkitó fesztiválon a magyar közönség tetszését is bezsebelő Mdou Moctar.
 
Fotó: Bánki Nyár (Neoton, 2021.)

Nem csak fesztivál, hanem Bánki Nyár is lesz a tónál

Pénteken kezdődik és két hónapig tart a Bánki Nyár rendezvénysorozata színházi előadásokkal, koncertekkel, sporteseménnyel. A bánki tó víziszínpadán fellép többek között Charlie, Kovács Kati vagy a Tankcsapda, továbbá lesz dzsesszkívánságműsor és stand up is.
 
 
Teljes a Bánkitó Fesztivál programja

Dinnyeköztársaság és török fókusz a Bánkitó Fesztiválon

Mások mellett az Altin Gün, a Mdou Moctar, Phum Viphurit és Nasip Kismet is koncertet ad a Bánkitó Fesztiválon. A kulturális és szabadidős kavalkádot július 13-tól 16-ig rendezik a Nógrád megyei Bánkon, a fővárostól 60 kilométerre.
 
A Trafó összes pénze a Sberbankban volt – támogatói koncertet szerveznek

A Trafó összes pénze a Sberbankban volt – támogatói koncertet szerveznek

A TÖLTÉS elnevezésű jótékonysági koncert jegybevételének teljes összegét arra fordítják, hogy tovább üzemelhessen a ház.
 
Fot: Fonogram

A Piramis és Komjáthy György életmű-díjat kapott, megvan az év slágere is – Fonogram 2022

Tizenkilencedik alkalommal adták át a Fonogram - Magyar Zenei Díjakat. A 25 fős szakmai zsűri 18 műfaji kategóriában ítélt oda díjakat.
 
Fotó: Nakanegh Dich

A Fonogram-jelölt Mdou Moctar is ott lesz a Bánkitó Fesztiválon

Három az egyben: megvannak a Fonogram-díj jelöltjei és elkészült a Bánkitó Fesztivál programja is. A kettő között a kapocs az afrikai gitárzene egyre népszerűbb éllovasának számító Mdou Moctar.
 
Fotó: Sotheby's

Robbie Williams árverésre bocsájt három ikonikus Banksy-alkotást

A Sotheby's március 2-án a brit fővárosban rendezi meg az árverést, amelyen a híres munkákra lehet licitálni.
 
A Bánk bánnal ünnepel a Margitszigeti Szabadtéri Színház

A Bánk bánnal ünnepel a Margitszigeti Szabadtéri Színház

A tavalyi bemutató után idén ismét a Margitsziget nagyszínpadán Erkel Ferenc három felvonásos remekműve, a Bánk bán.
 
Crossover zenei forgatag a Tüskecsarnokban

Crossover zenei forgatag a Tüskecsarnokban

Műfajokon átívelő show-val készül első magyarországi fellépésére a világhírű filippínó énekes, Marcelito Pomoy. A világslágereket,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Csak boldog születésnap: Random Trip 15 a Parkban

Május 7-én rendezték meg a Random Trip 15 éves jubileumi koncertjét a Budapest Parkban. De nevezhetnénk akár egy óriási házibulinak is. Hogy miért?

Hogyan játszik Omegát egy Omega utáni zenekar?

"Az Omega Testamentum (továbbiakban OT) érdekes hibrid. Joggal viseli az Omega nevet, mert az életben maradt tagok ötven százaléka alapította és zenél is benne. Ezzel együtt vagy éppen emiatt nem eredeti Omega, csak tribute zenekar" – Mohabá majálison járt még két hete, kis spéttel közöljük az írását, bocs.
Új koncertek