Fotó: Jordanne Oletic

Comeback Kid: hosszú kihagyás után visszatérnek a srácok Budapestre

Új lemezével érkezik a kanadai Comeback Kid Budapestre, a ’Heavy Steps’ című tavaly megjelent albumukat végre élőben is élvezhetjük június 19-én, az Analog Music Hallban.
 
Fotó: ValMar

Az Úristen uralta tavaly a rádiókat

Több mint 12 ezerszer játszották le 2022-ben a hazai rádiók a Szikora Róbert közreműködésével készült ValMar szerzeményt. A legnépszerűbb dalok közül viszont csak hat íródott ebben az évtizedben - derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb...
 
 
Fotó: Maël BALLAND/pexels.com

Kopogd le a fán

A zene és a ritmus segít, hogy mi mindenben, napestig sorolhatnánk, most a legújabb "gyógyhatására" térünk ki: az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar (PPK) kutatói új módszert dolgoztak ki a ritmusérzék felmérésére, amely előre jelzi a gyerekek olvasási és helyesírási...
 
Az Anima Sound Systemtől Veréb Tamásig: több mint húsz magyar zenész kampányol a hallásért

Az Anima Sound Systemtől Veréb Tamásig: több mint húsz magyar zenész csatlakozott a kampányhoz

A Civilút Alapítvány a hallás világnapja alkalmából elindított egy kampányt, melyben a fogyatékkal és nehezítettséggel élő előadóművészekre és a zenehallgatás élményére hívja fel a figyelmet.
 
Amikor a dallamos garázsrock és a punk találkozik a hormonoktól mentes, érett szexet követelő indie rockkal

Amikor a dallamos garázsrock és a punk találkozik a hormonoktól mentes, érett szexet követelő indie rockkal

Budapesten búcsúztatja az évet a The Trousers. December 28-án, szerdán lépnerk fel a Robotban a Jackmans, valamint a HallucinatorZ társaságában.
 
Fotók: Pexels.com

Ha fülhallgatót kapnál karácsonyra...

Több mint egymilliárd fiatal hallása van veszélyben a különböző fülhallgatós eszközök túlzott hangerővel történő használata és a túl hangos zenés helyek látogatása miatt – figyelmeztetett egy új tanulmány, amely a British Medical Journal Global Health folyóiratban jelent meg,...
 
 
Fotó: BBC

A The Specials frontemberét gyászolja a zenészvilág

63 éves korában elhunyt Terry Hall, a brit The Specials együttes frontembere, akinek közreműködésével olyan sikerszámok születtek, mint a Ghost Town, a Gangsters és a Too Much Too Young – számolt be róla a BBC News és nyomán a teljes világsajtó.
 
A magyar fiatalok zöme minden nap hallgat zenét – leginkább okostelefonon

A magyar fiatalok zöme minden nap hallgat zenét – leginkább okostelefonon

A Music Hungary konferencián mutatta be 2022-es Zeneipari Jelentését a ProArt –Szövetség a Szerzői Jogokért. A jelentés szerint a magyarok 70%-a hallgat naponta zenét. A 30 alatti felnőttek esetén ez az érték 86%. A zenehallgatás legfőbb eszköze az okostelefon.
 
Fotó: Alena Darmel

Hogyan hallgatunk zenét?

Visszatérő témája ez a tudományos vagy majdnem tudományos kutatásoknak: az EEnlarge Europe azt tűzte ki céljául, hogy olyan területekről gyűjtsön adatokat és információkat, amit korábban még nem kutattak, a vizsgálódást pedig évente megismétlik, hogy a trendek változásait is...
 
A Duran Duran szomorú bejelentést tett

Szomorú bejelentést tett a Duran Duran a Rock & Roll Hall of Fame beiktatási ceremóniáján

A Duran Duran gitárosa, Andy Taylor nem tudott részt venni a zenekar szombati beiktatásán a Rock & Roll Hall of Fame-be – kiderült, hogy 4. stádiumú rákot diagnosztizáltak nála.
 
Pop-punk sorozatot indít a LongStoryShort

Csapatépítés: pop-punk sorozatot indít a LongStoryShort!

Az X-Faktorból is ismert LongStoryShort! egy lendületes pop-punk csapat, akiknek többek között az is a céljuk, hogy saját dalaikon túl az egész műfajt ismét népszerűvé tegyék itthon.
 
Dolly Partont is bevonul a hírességek csarnokába, pedig nem is akarta

Dolly Parton is bevonul a hírességek csarnokába, pedig nem is akart

Rajta kívül Eminemet, a Duran Durant, Lionel Richie-t, Pat Benatart, Carly Simont és a Eurythmicset iktatják idén a clevelandi székhelyű Rock & Roll Hírességek Csarnokába.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek