Fotó: Manny Manson (Dan Patlansky/FB)

A Fender Stratocaster mestere az Analog Music Hallban

Dan Patlansky, a dél-afrikai blues/rock gitáros, énekes három és fél év után érkezik újra Magyarországra: a Shelter of Bones című lemezét mutatja be a budai Analog Music Hallban április 28-án.
 
A fotó illusztráció.

Még egy enzimre is hatással van a zene!

A maga nemében egyedülálló kísérlet eredményeit publikálták szegedi kutatók. Őszinték leszünk: mindebből keveset értünk, de nagyon örülünk neki. Mármint annak, hogy a kutatók foglalkoznak a zenével, továbbá annak is, hogy mindezt Magyarországon tették, valamint annak is, hogy a...
 
 
Fot

Új dobossal koncertezik szombaton a P.Mobil

A zenekar szűkszavú közleményben tudatta a közönségével, hogy tagcsere történt a zenekarban.
 
 Andrea Piacquadio fotója a Pexels oldaláról

Az NMHH szerint ők a magyar rádiók legnépszerűbb hazai előadói

A magyar előadók közül a rádiókban Rúzsa Magdolna, Ákos és a Wellhello voltak a legnépszerűbbek, míg a külföldiek közül Dua Lipa, Ava Max és a Maroon 5.
 
Beethoven-projekt 2.0: A Danubia zenekar ismét siketeknek és hallássérülteknek zenél

Beethoven-projekt 2.0: A Danubia zenekar ismét siketeknek és hallássérülteknek zenél

A Danubia Zenekar számos társadalmi szerepvállalása közül is kiemelkedő a 2020-ban elindított Beethoven-projekt, amelynek során Hámori Máté karmester – a program ötletgazdája – kalauzolja a hangok és az alkotói folyamat rejtelmeibe a hallgatóságot, a szöveges részek megértését...
 
 Bryan Catota fotója a Pexels oldaláról

Te hogyan hallgatsz zenét? Most elmondhatod!

Nemzetközi kutatás indított az EEnalrge Europe elnevezésű nemzetközi, kis klubokat támogató projekt a zenehallgatási szokásokról.
 
 
Travis Barker spéci online koncerttel készül Halloweenra

Travis Barker spéci koncerttel készül Halloweenra

Travis Barker bejelentette, hogy speciális online koncerttel készül idén Halloweenra. Rengeteg sztárvendéggel érkezik a „House of Horrors” livestream.
 
 George Milton fotója a Pexels oldaláról

Brit tudósok: egyes zenék fertőzők, és ugrálnak egyik gazdatestről a másikra

A fülbemászó dallamok úgy terjednek, mint egy vírus – állapította meg egy brit tanulmány, amely szerint "egyes zenék egyenesen fertőzők, és a kórokozókhoz hasonlóan ugrálnak egyik gazdatestről a másikra".
 
Konyha

A második hullám a pultra vetette az új Konyha-albumot

Ötös a cím (de tényleg!), 11 a dal, 31 a perc, plusz 1 a ráadás, változatos stíluselemek, versként is kitűnőre értékelendő dalszövegek, az elmaradhatatlan "Hőlégbefuvók", a frissen igazolt Szebényi Dániel, no meg persze a mesterhármas Matyi, Dani, Márk – röviden, tömören ez a...
 
Fotó: cleveland.com

Egyik szemünk sír, a másik nevet: megvannak a Hírességek Csarnokának új tagjai

Saját közlése szerint a legszínesebb beiktatott-listát tette közzé idén a The Rock & Roll Hall of Fame: elöljáróban csak annyit, bekerült Tina Turner, az Iron Maiden azonban kimaradt.
 
Fotó: Bethesda-klip

Ezt kell tenned, ha beszállnál a Jerusalema kihívásba

A Jerusalema-táncvideók letarolták az internetet. A szerzői jogi háttérrel kapcsolatban azonban sokan nincsenek tisztában – a Dalszerző ezen a helyzeten segít.
 
Kállay Saunders, Holychicks, Ricsárdgír és mások: koncertfolyam – egyelőre onlie

Kállay Saunders, Opitz Barbi, Holychicks és mások: koncertfolyam – egyelőre onlie

A #hallgasshazait eseménysorozat keretében hétről hétre, minden csütörtökön hazai előadók adnak koncertet, "menő" helyszínekről streamelve.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek