A jövőben a harmadik oltáshoz fogják kötni a védettségi igazolványt

Egy idő után... Hogy ez valójában egy napot, egy hetet, egy hónapot vagy egy évet jelent (a szám tetszőlegesen cserélhető), ahhoz a Telex cikke sem juttatott közelebb minket.

Tegnap a Dürerben jártunk, ott is kérték a belépésnél.
Készülődés  Kőleves kertben (FB)

Szombaton tán nyithatnak a teraszok

Szombaton állítólag megnyithatnak a teraszok.
 
 Wendy Wei fotója a Pexels oldaláról

A zeneipar nincs megmentve – Reagált a Music Hungary Szövetség a kormányinfón elhangzottakra

Leltárt készített a kormány a szórakoztatóipar megsegítéséről, a számokat Szentkirályi Alexandra a tegnapi kormányinfón tárta a nyilvánosság elé. Nem sokkal utána a szövetség közleményt adott ki, amely "árnyalja" az ott elhangzottakat.
 
 
A fotó illusztráció

Védettséget igazoló okmányt vezet be Magyarország

Nem, arról még nem döntöttek, hogy az okmány milyen jogosultsággal jár majd – de nyilván nem azért vezetik be, hogy pusztán egy dokumentummal többet kelljen őrizgetni. Gulyás Gergely a kormányinfón beszélt a dologról.
 
 Oronzo Roberti fotója a Pexels oldaláról

Este 8 után is kimehetnek majd az utcára, akiket már beoltottak

A 444.hu számolt be arról, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfónazt mondta, hogy védettséget igazoló okiratot (egy plasztikkártyát) kaphatnak, akik már megkapták az oltást vagy már átestek a koronavíruson.
 
Fotó: pexels.com

Pénzhez jutnak a klubok, koncerthelyszínek és a fesztiválok

A csütörtöki kormányinfón elhangzott, hogy a múlt héten elfogadott 5,3 milliárd forintos támogatási kereten felül egy 2,2 milliárd forintos támogatást is elkülönítenek.
 
 Photo by cottonbro from Pexels

Döntött a kormány – vége a dalnak: fesztiválok helyett garázskoncertek

A jelenlegi járványügyi helyzetet elemezve úgy döntött a kabinet, hogy nem engedélyezik az 500 fő fölötti rendezvények megtartását– mondta ma Gulyás Gergely.
 
 
nemsokára megtudunk mindent... (Fotó: Sziget 2018.)

Magyar Nemzet: Az intézkedések szigorítása várható

A lap kormányzati forrásból úgy értesült, hogy enyhítések helyett a járványügyi intézkedések szigorításának bejelentése várható a mai Kormányinfón.
 
Fotó: pexels

Van-e nálatok alkohol? 10 híres magyar piálós zene (focimeccsekhez)

Mit van mit tenni: be kell vallanunk, hogy – tetézve abbéli bűnünket, hogy nem igazán vonzódunk a magyar focihoz – otthon vagyunk az alkoholban tocsogó magyar dalok témájában. Tudjuk, szégyen ez ránk nézve, de igyekszünk jóvá tenni: a hétvégén majd ̶f̶e̶l̶m̶e̶g̶y̶ü̶n̶k̶...
 
Fluor kimondta, amit most sokan gondolnak – és új klipjük is van

Fluor kimondta, amit most sokan gondolnak – és új klipjük is van

"Ennél azért jobb hazugságot érdemeltünk volna" – mondta a Blikknek a zenész.
 
Kitartanak a nyárvégi fesztiválok

Kitartanak a nyárvégi fesztiválok

Egymás után jelennek meg a fesztiválok posztjai, amelyek tudatják, hogy igen, látták/hallották a kormányinfót, tudomásul vették, hogy a bárdot a fejük fölött hagyták, de a remény hal meg utoljára: nem fújják le a fesztivált.
 
Fotó: Sziget 2019.
 
A Tankcsapda nagy visszhangot kiváltott autós koncertje Debrecenben (MTI fotó)

Döntött a kormány: indulhatnak az autós koncertek

Nem fogunk belelépni a (Tank)csapdába, tehát pusztán közöljük, hogy a mai kormányinfón elhangzott:"Azonnali hatállyal indulhatnak az autós koncertek". Tehát, ami a pünkösdi hétvége lecsengésével tiltott lett, most kiszabadult a piros körből.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek