Mi a közös a zenei életben és színészvilágban?

Pokorny Liával keresi a zenei élet és színészvilág közötti párhuzamokat Seidl Dénes műsorvezető segítségével a ZeneMűvek. Zenei reflexiókat a Danubia Zenekar játssza, vezényel és a zeneműveket bemutatja Dénes-Worowski Marcell karmester.

Fotó: Pokorny Lia/FB
Rock the Planet: Ismert rock- és metálzenészek

Rock the Planet: Ismert rock- és metálzenészek tisztogatnak a Dürer körül

Találkozó négykor a Dürer Kertnél: indul a Rock the Planet terep- vagy inkább szemétszemléje, amely során több ismert hazai underground zenész segít majd esztétikusabbá varázsolni az újbudai kultklubot övező utcákat.
 
Az Analog Balaton rögzítette, te felhasználhatod: zenei pályázat a Balaton jövőjéért

Az Analog Balaton rögzítette, te felhasználhatod: zenei pályázat a Balaton jövőjéért

Bár kevésbé jár a fejünkben február elején 0-3 fokban a Balaton, szerencsére vannak olyanok, akik a holtszezonban is gondolnak rá – és a jövőjére, ami jelen pillanatban nem biztos, hogy mindenkinek ugyanazt jelenti. A zene nyelve segít abban, hogy ezt nagyjából egységesen megfogalmazzuk.
 
 
Fotó: Csodálatos Magyarország

Cseh Tamásra emlékeznek szombaton Bakonybélben

Az egész napos program során koncerteket hallgathat a közönség, s felcsendülnek korábban soha nem hallott Cseh Tamás dalok is.
 
Menhelyi sétáltatásra buzdítanak a zenészek

Menhelyi sétáltatásra buzdítanak a zenészek

Télen sem pihen a 2021-ben indult Rock the Planet – zenészek a bolygóvédelemért kezdeményezés: most menhelyi sétáltatásra buzdít a Rock the Planet kampánysorozat csapata.
 
Az A38 és a Rock the Planet bemutatja: Novemberi random kukamatiné – zenészekkel

Az A38 és a Rock the Planet bemutatja: Novemberi random kukamatiné – zenészekkel

Szedd magad akciót indít az A38 Hajó és a Rock the Planet – zenészek a bolygóvédelemért kampánysorozat stábja. A hajó környékét november 7-én vasárnap tisztítják meg az eldobált szeméttől ismert hazai zenekarok és a közönség közreműködésével.
 
Fotó: Coldplay/FB

HVG: A Coldplay koncertjén a rajongók ugrálása termeli majd az áramot

Ha meg nem ugrálnak, az együttes szerint kialszanak a fények és a buli lényegében meghal – írja a lap sajtóértesülés alapján.
 
 
A Gojira nélkül, de jön a KORN

A Gojira nélkül, de jön a KORN

A nu metal úttörői 2020 nyarán keltek volna útra Európában vadonatúj aréna show-jukkal, Budapesten 2020. június 9-én lett volna koncertjük, ahol az elmúlt évek egyik legnépszerűbb új európai bandája, a Gojira melegítette volna be a közönséget. A sok volna okát tudjuk: 2020 nyarán...
 
Fo: Horváth Judit

A Paddy and The Rats egyik tagja is közreműködik Pokorny Lia évadnyitó előadásában

Szeptember 6-án Pokorny Lia LIAison című estjével indul a Centrál Színház 2021/22-es évada. A koncerten Babicsek Bernát harmonikajátéka segíti az érzelmek végtelen hullámzását...
 
Fotó: Sinco

Na, ezt bogozd ki, bmeg: a 30Y az Esti Kornéllal ünnepel a Parkban

Július másodikán a Budapest Parkban új dalokkal, látványos vizuállal és két egymást és a közönségét is nagyon szerető zenekarral találkozhattok.
 
Ők a magyar közönség jazzkedvencei

Ők a magyar közönség jazzkedvencei

László Attila, Lantos Zoltán és Sárik Péter két-két kategóriában is győzött a magyarjazz.hu portál első ízben megtartott közönségszavazásán, amely több ezres részvétellel zárult.
 
Fotó: Markus Spiske (Pexels)

Raktár, garázs, támogatás – még 30 kérdés a zeneipar megmentésével kapcsolatban

Az elmúlt időszakban a magyar zeneipar hangjegyek nélkül vívott csaták színtere lett. Képtelenség eldönteni, hogy professzionálisan irányítva vagy csak egyszerű emberi tájékozatlanság miatt, de sikerült egymás torkának ugrasztani a szakmabelieket és a civileket. Hogy a szakmán...
 
Megvan a 100 zenekar, aki raktárkoncertet adhat

Kész a leltár: megvan a 100 zenekar, akik raktárkoncertet adhatnak

Nem írtuk oda a címbe, hogy itt a lista... Lobenwein Norbert terjedelmes FB-posztjában – ahonnan az infó származik – is csak egyetlen nevet említ, azt is csak a végén, úgyhogy, aki nem bírja kivárni, görgessen a cikk aljára.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek