Rhoda Scott, a Hammond királynője újra Budapestre érkezik

A „Masters & Pieces” koncert keretében olyan négy élő legenda lép színpadra, mint Rhoda Scott, a Hammond-orgona királynője, Roby Lakatos, az "unortodox” cigány fúziós zene" atyja, Lisztes Jenő a cimbalom csodálatos művésze és Marian Mexicanu, a harmonika császára.

Rhoda Scott, a Hammond királynője újra Budapestre érkezik
Van egy sztorid a Fishingről?

Van egy sztorid a Fishingről?

Biztosan van, több is, de ha kíváncsi vagy Beck Zoltán, Egyedi Péter, Fekete Giorgio, Leskovics Gábor „Lecsó” és Péterfy Bori történeteire, a Liszt Ünnepen/Margó Fesztiválon a helyed.
 
Hogy kerül Radics Gigi a Liszt Ünnepre?

Hogy kerül Radics Gigi a Liszt Ünnepre?

Ínyenc operaritkaságok, tánc, könnyű- és világzene – idén október 11. és 22. között rendezik meg a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivált. (Az általunk kiemelt koncertekre a linkre kattintva jegyek is elérhetők már.)
 
 
Fotó: Lengyel Intézet

Zenélő okospadot kapott ajándékba Budapest

Zenélő okospadot ajándékozott a Lengyel Intézet Budapestnek: az utcai bútor Farkas Gábor zongoraművész előadásában Frédéric Chopin és Liszt Ferenc műveit játssza a Városligetben.
 
Fotó: RODNAE Productions/Pexels

Házhoz megy a szerenád Valentin-napon

A Liszt Ferenc Kamarazenekar tagjai Valentin-napon házhoz viszik a klasszikus zenei élményt egy szerencsés budapesti lakosnak, akinek saját otthonában adnak 15 perces szerenádot.
 
Fotó: MAO/Virág Stépán/FB

Liszt Ferenc és a jazz: a Bazilikában lesz a Liszt Ünnep nyitókoncertje

A nyitókoncert a különböző műfajok közötti átjárással hallatlanul izgalmas utazásra hív október 7-én 20.30-kor.
 
Fotó: LFK

Gyerekeknek írt ki rajzpályázatot a Liszt Ferenc Kamarazenekar

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is meghirdeti Mesélő hangjegyek című rajzpályázatát általános iskolás gyermekeknek a Liszt Ferenc Kamarazenekar. A pályázatra ezúttal Svendsen, Mozart és Bizet egy-egy híres zeneműve által ihletett rajzokat várnak elektronikus úton június...
 
 
A Szigeten puszta kézzel tépte a gitárhúrokat – most a Müpában lép fel Patti Smith

A Szigeten puszta kézzel tépte a gitárhúrokat – most a Müpában lép fel Patti Smith

Talán vannak még, akik emlékeznek Patti Smith első magyarországi koncertjére (mi sajnos nem...): a punk keresztanyjának 23 évvel ezelőtti fellépése a Szigeten azzal zárult, hogy a hölgy puszta kézzel letépte a húrokat a gitárjáról, majd egy elegánsan hanyag mozdulattal a színpadon...
 
Készíts saját zenélő logót a LFKZ applikációjával!

Készíts saját zenélő logót a LFKZ applikációjával!

A Liszt Ferenc Kamarazenekar különleges innovációval lepte meg közönségét márciusban: az együttes olyan webes applikációt fejlesztett, amellyel bárki egyedi, zenélő emblémát generálhat magának – a kamarazenekar új logójához hasonló megjelenéssel.
 
A Várkert Bazár adventi naptára

Az advent idén átvonul a világhálóra

Rád gondolok! címmel az online térbe költöznek a Várkert Bazár adventi programjai december 1. és december 24. között. A sorozat középpontjában egy egyedi adventi videókalendárium, valamint a déli panorámateraszon kialakított ünnepi dekoráció áll.
 
Fotó: fokert150.hu

Ezeket a dalokat játssza a Margitszigeti Zenélő Szökőkút

Idén is dalra fakad a Margitszigeti Zenélő Szökőkút, ahol szépen megfér egymás mellett a klasszikus zene, a pop, a rock és a gyerekdalok is. Idén külön blokkot kaptak a Budapestről szóló dalok.
 
A Belau a londoni Covent Gardenben lép fel

A Belau a londoni Covent Gardenben lép fel

Komolyzene keveredik kortárs elektronikával látványos fényfestés kíséretében a Londoni Magyar Kulturális Központ adventi koncertjén december 3-án, ahová a belépéshez csupán egy regisztráció szükségeltetik.
 
Fotó: Mohai Balázs (MTI)

Több mint 50 év után, Liszt Ferenc születésnapján szólalt meg a Zeneakadémia felújított orgonája

Liszt Ferenc születésének 207. évfordulóján szólalt meg újra a Zeneakadémia felújított Voit-orgonája, amelyet 1967 óta nem hallhatott a közönség.
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek