Kopogd le a fán

A zene és a ritmus segít, hogy mi mindenben, napestig sorolhatnánk, most a legújabb "gyógyhatására" térünk ki: az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar (PPK) kutatói új módszert dolgoztak ki a ritmusérzék felmérésére, amely előre jelzi a gyerekek olvasási és helyesírási teljesítményét. Az eljárás lehetővé teszi a veszélyeztetett gyerekek korai szűrését és fejlesztését.

Fotó: Maël BALLAND/pexels.com
VOLT

Kezdésnek ez több mint jó VOLT

Két fesztiválmentes év után sikeres 5 napot tudhat maga mögött a Volt teljes stábja. Bár kicsit rögös volt az út, hisz az utolsó pillanatban is akadtak problémák, de ha összességében nézzük, a végeredmény mindenképpen dicséretes! Jó volt végre újra együtt lenni Sopronban!
 
Fotó: MUSE/FB

A Muse hatvan fős stábbal érkezik Sopronba

Gigaprodukciót hoz a VOLT-ra a zenekar. A hatvan fős stáb három nagy busszal érkezik Sopronba, a technikát négy kamion szállítja a helyszínre. A zenekar június 21-én, a nyitónapon lép fel a VOLT Telekom nagyszínpadán
 
 
Fotó: MUSE/FB

Sopronban már biztos megmutat valamit a Muse az új albumról

A zenekar kilencedik stúdiólemeze 2022. augusztus 26-án érkezik, a VOLT fesztiválon pedig június 21-én lépnek színpadra. (Ha valaki eddig nem vette volna észre, korábban lesz a VOLT, mint szokott.)
 
Ütős üzenettel tértt vissza a Muse

Ütős üzenettel tért vissza a Muse

Hosszabb szünet után újra a húrok közé csapott a kultikus, brit progresszív rockbanda, a Muse, hogy egy sokunkat érintő, káros jelenségre hívja fel a figyelmet. A „Won’t Stand Down” a klasszikus Muse-i indusztriális gitártorzításokkal himnikus hangzással – és erős szöveggel...
 
Fotó: bjc.hu

Muse címmel jelent meg egy magyar album

Nem tudjuk eldönteni, mennyire jó választás a cím, mert, ugye, az egyes szavak nem foglaltak, de a M U S E hang- és betűsorhoz már erős zenei képzetek tapadnak. De vannak itt egyéb átfedések is... :)
 
Fotó: Muse/FB

Jön a MUSE Sopronba!

Már a Volt Fesztivál 2022-es fellépőinek listáján a Muse, a The Killers, a Sum41, a Bring Me The Horizon és Yungblud. Mindez jövőre, június 21 és 25 között, Sopronban.
 
 
Nandi egy korábbi

Matt Bellamy dedikált gitár ajándékozott a világ leghíreseb zenei csodagyerekének

A Muse frontembere megajándékozta Nandi Bushellt egyik aláírt Manson-gitárjával.
 
A System of a Down mellé felsorakozott a Muse is: jövőre a Nova Rockra kell menni

A System of a Down mellé felsorakozott a Muse is: jövőre a Nova Rockra kell menni

Hacsak valamelyik kényszerszünetre küldött hazai fesztivál nem igazolja le őket... Szerintetek, mekkora ennek az esélye?
 
Fotó: The Seattle Times

Vajon kit zavart és miért Chris Cornell szobra?

A Soundgarden és Audioslave frontembere 2017 májusában saját kézzel vetett véget életének, 52 évesen. A zenész özvegye maradandó emléket szeretett volna állítani a férjének, ezért felkért egy híres szobrászt, Nick Marrast, hogy alkossa meg Chris Cornell szobrát, amit aztán a...
 
Megérkezett a Muse-film előzetese

Megérkezett az új Muse-film előzetese

A Simulation Theory film Matt Bellamy szerint a saját verziójuk a "The Wall"-ra.
 
Fotó: Elle Bellamy Instagram

Matt Bellamyval cukiskodunk

Járvány ide, járvány oda, az élet nem áll meg, és szerencsére kedvenc sztárjaink is gondoskodnak a jövő nemzedékének utánpótlásáról. Ezúttal a MUSE-frontember Matt Bellamy mosolyog büszkén újszülött kislányával és gyönyörű feleségével.
 
Fotó: Király Viktor/FB

MTV EMA: Király Viktor hozta el a régiós koronát

November 3-án hirdették ki az idei MTV EMA nyertesek nevét, a szokásos showműsorral fűszerezve, ahol Taylor Swift, a BTS, Billie Eilis és Halsey is duplázott, míg az egykori Oasis-frontember, Liam Gallagher életműdíjat kapott.
 
Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek