Ismét Metallica-dalokat dolgoz fel az Apocalyptica – ősszel megmutatják élőben Budapesten is

A finn cselló-metál zenekar új albumot és őszre turnét jelentett be, amelynek keretében november 25-én a Barba Negra Red Stage-ben lépnek majd fel. Az Apocalyptica Plays Metallica Vol. 2. című, csaknem ötvenállomásos európai koncertsorozat szeptember 19-én startol Isztambulban, és november végéig tart.

Fotó: Apocalyptica!FB
Metallica-albumpremier – a magyar mozikban is

72 Seasons – Metallica-albumpremier a magyar mozikban is

Magyarországi mozikban is meghallgathatják a rajongók a Metallica új lemezét, a hivatalos megjelenés előtt egy nappal. A 72 Seasons című anyag április 14-től érhető el, de április 13-án már lehetőség lesz megismerni a legendás amerikai csapat tizenkettedik albumát.
 
Fotó: Metallica

A Stranger Things a Metallica számát is feltolta a Billboardra

A Metallica "Master of Puppets" című dala először szerepel a Billboard listáján – írja Pitchfork. Az 1986-os kislemez a Netflix sorozat negyedik évadának köszönheti újratöltött népszerűségét.
 
 
Kings of Leon, Metallica, U2 – összefogott a zenészvilág a háttérmunkásokért

Kings of Leon, Metallica, U2 – összefogott a zenészvilág a háttérmunkásokért

A Live Nation, a világ egyik – ha nem a legnagyobb – koncertszervező cége egy évvel ezelőtt hozta létre a Live Nation Crew elnevezésű alapot, ami a zeneipar háttéremberein, a színpadi munkásokon, a roadokon, a világosítókon, a hangmérnökökön és a technikusokon kívánt segíteni.
 
Fotó: AsiaNews

Óriási: Metallicára zúztak az Iszambulban tüntető egyetemisták

A Népszava írta meg, hogy szembeszegültek Recep Tayyip Erdogan döntésével a nagy múltú isztambuli Boszporusz Egyetem polgárai: az államfő egy kormánypárti politikust bízott meg ugyanis rektorként.
 
Így szól a Metallica mongolul

Így szól a Metallica mongolul

A The HU Metallica-feldolgozása három napja került fel a zenei megosztókra, a YouTube-on egymillió felett, a Spotify-on pedig már több mint 142 millió streamnél jár a számláló.
 
Fotó: MA

20 dal – 2,5 órányi zene: kijött a Metallica jubileumi szimfonikus albuma

A S&M2 elnevezésű album+DVD a 2019 októberében, a San Francisco-i Filharmonikusokkal közösen rendezett (2) koncert remaszterelt és újraszerkesztett változata.Hasznosan töltötték a karantént.
 
 
Ezt a mérkőzést egyértelműen az Enter Sandman nyerte...

A Metallica keresi a saját legjobb dalát

Az úgy volt, hogy a Kerrang magazin május elején kilistázta a zenekar (szerintük) 20 legjobb dalát, de a világ legsikeresebb metál bandája továbbgondolta a dolgot: ők a (közönségük szerint) legeslegjobb Metallica-nótát keresik.
 
A Metallica whiskey-t pakolt a zene mellé – vagy fordítva

A Metallica whiskey-t pakolt a zene mellé – vagy fordítva

Az, hogy saját whiskey-t készít a Metallica, nem újdonság, 2017-ben írtuk meg. A Blackened márkanevű italt az együttes1988-ban megjelent And Justice For All című albumának nyitó daláról nevezték el.
 
A Live Nation is gyűjtögeti Nektek az otthoni néznivalót

A Live Nation is gyűjtögeti nektek az otthoni néznivalót

Számos oldalon találkozhattok már unaloműző koncertek, vagy élő bejelentkezések összesített formájával amiből természetesen a világ legjelentősebb szervezőcége a Live Nation se maradhatott ki.
 
Fémfaló mélytengeri rákot neveztek el a Metallica-ról

Fémfaló mélytengeri rákot neveztek el a Metallica-ról

Az új fajra a Csendes-óceán északi részén bukkantak, a mélytengeri kutató pedig Metallica-rajongó.
 
James Heatfield már jól van

James Hetfield már jól van

A Hammerworld érdeme, hogy egy nem kifejezetten zenei témájú tudósításban kiszúrta, hogy a Metallica frontembere az elvonó óta először jelent meg a nyilvánosság előtt.
 
Metallica – Történelem a dalok mögött

Metallica-könyv: Történelem a dalok mögött

Ezzel a címel jelent meg egy könyv magyarul a zenekarról az Álomgyár Kiadó gondozásában. A szerző, Chris Ingham tapasztalt újságíró a metál világában: az angol Metal Hammer magazin szerkesztőjeként dolgozott, több metálzenei könyve is megjelent korábban.
 
Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek