Metallica – Történelem a dalok mögött

Metallica-könyv: Történelem a dalok mögött

Ezzel a címel jelent meg egy könyv magyarul a zenekarról az Álomgyár Kiadó gondozásában. A szerző, Chris Ingham tapasztalt újságíró a metál világában: az angol Metal Hammer magazin szerkesztőjeként dolgozott, több metálzenei könyve is megjelent korábban.
 
Fotó: Metallica/FB

A Metallica több mint 200 milliót ajánlott fel az ausztrál tűzoltóknak

Már beszámoltunk Pink jó cselekedetéről meg a béna turisztikai kampányban érintett Kylie Minogue felajánlásáról – a gazdagok és híresek egymásra licitálva szállnak bele az adományozásba – ezúttal isten tartsa meg jó szokásukat...
 
 
A Metallica Symphonic Tribute Budapestre jön

A Metallica Symphonic Tribute Budapestre jön

A zenekar – természetesen – kemény rockot játszik szimfonikus kísérettel. A MST elég népszerű Európa-szerte és a menetrendjük igen zsúfolt, most azért befér a naptárjukba egy budapesti dátum: március 12., Kongresszusi Központ.
 
A Metallicával turnéztak, most a Dürerbe jönnek: BOKASSA

A kannibál császárról elnevezett zenekar a Dürerben ad önálló koncertet

A közelmúltban a Metallica társaságában turnézott a norvég stoner rocker BOKASSA, a fáma szerint még Slash is a színpadra állt a zenekar "Who the fuck is Bokassa?" feliratú pólójában. Idén novemberben önálló turné keretében járják végig Európát.
 
Fotó: Metallica/FB

Elárasztották a rajongók jókívánságai a Metallica szomorú posztját

Törölte ausztráliai turnéját pénteken a Metallica, mivel James Hetfieldnek ismét – a kétezres évek elején volt először – elvonóra kell mennie.
 
Fotó: Romania-Insider.com

A Metallica Bukarestben is nagyot ment – nem csak a koncerten

A Metallica 250 ezer eurót adományozott az első romániai gyermekonkológiai klinika építésére – jelentette be csütörtökön a projektet kezdeményező Dariueste Viata jótékonysági szervezet, a felajánlás kedvezményezettje.
 
 
Metálos szülők figyelem: gyerekkönyvet ad ki a Metallica

Metálos szülők figyelem: gyerekkönyvvel támad a Metallica!

A Rockbook számol be arról, hogy november 26-án jelenik meg a The ABCs Of Metallica című könyv.
 
Fotó: Youtube

Partiállatok, Metallica, késelés, gyilkosság, félbeszakadt koncert – ez történt a nagyvilágban

Tegnap elég erős napja volt a zenei bulvárnak, csak úgy záporoztak az események – ezekből válogattunk. Kezdjük a jóval, folytassuk a viccessel, és ezen a vonalon haladjunk a tragikus felé.
 
Fotó: Ed Sheeran koncertje Newcastle-ben/ Chronicle Live

Kas(s)za: az idei turnékból eddigi legnagyobb bevételt felhalmozó előadók

A top 50-es listán – nem meglepően – rajta van a Szigeten fellépő Ed Sheeran és a twenty one pilots is.
 
Fotó és videó: Metallica.com

118 ezer eurót ad a hajléktalanoknak a Metallica

Az amerikai heavy metal együttes a spanyol turné után a Twitteren jelentette be, hogy madridi, illetve barcelonai koncertjük minden egyes eladott jegyének árából egy eurót a szegénységben élő, szükséget szenvedő vagy hajléktalanokat segítő szervezeteknek adományoznak, összesen 118...
 
Enter Night: a whisky után itt a Metallica söre

Enter Night: a whisky után itt a Metallica söre

A Metallica fékezhetetlen agyvelejű arculatgyártói és merch szakemberei a Blackened whisky után most sörbe mártották a zenekar ars poeticáját: az Enter Night a zenekarhoz hasonlóan felette áll a kategóriáknak, bezavar az előítéleteknek és megfelel a kihívásoknak...
 
Fotó: YouTube

Annyira hangos volt a Metallica, hogy felkeltette a várost!

Bár az együttes Los Angelesben alakult meg, San Francisco-t tekintik otthonuknak. Mondhatjuk tehát, hogy “otthon” adtak egy koncertet szerdán, amit nem csak a rajongók tudtak végighallgatni a koncert helyszínén.
 
Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek