Ahol a könnyűzene a filmmel találkozik: BLEND

2022/03/02  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Március 10-én a Muzikumban rendezi meg a Filmintézet és a Hangfoglaló a BLEND-et, a hazai filmes és könnyűzenei szakma éves találkozóját.

 Fotó: Lorence Lozano (Pexels)

A könnyűzene és a film kapcsolatát szorosabbra fűző BLEND új platformként 2020-ban indult útjára a Hangfoglaló Program és Nemzeti Filmintézet Fast Forward Programja közös kezdeményezéseként.

A két iparág szereplőit összehozó esemény tavaly a pandémia miatt online volt követhető. Jó hír, hogy idén, a hatályos rendezvénylátogatási szabályozások betartásával, újból élőben találkozhanak a két szakma képviselői.

A program a nemzetközi szakemberek közreműködésével feltárja a filmzeneszerzők és a music supervisorok munkáját, betekintést enged az alkotói folyamaton túli gyakorlatba is. A BLEND vendége lesz márciusban Michael Pärt észt producer, music editor, aki olyan világhírű művészekkel dolgozott, mint Björk vagy Danny Elfman.

A könnyűzene filmekben betöltött szerepéről kerekasztal-beszélgetést hallgathatnak meg a résztvevők, míg a filmzeneszerzés iskoláit többszereplős panel mutatja be. A BLEND tematikájában minden évben fontos szerepet játszik a piaci aspektus, így idén sem maradhat ki a reklámzene. Bemutatkozik az Inspirata zengető is, egy magyar fejlesztésű új szoftver, ami számos hangstúdióban felváltotta az eddigi berendezéseket és szokásokat és egyre több kis- és nagyköltségvetésű filmben is hallhatjuk.A paneleket követően a résztvevők megtekinthetik a workshopok alkotásait. Idén az élő filmzeneszerzés résztvevői Szászi Petra (Zeneakadémia) és Nóvé Soma (Middlemist Red, Mordái) lesznek. A BLEND 2022-őt Szalai Anna és Dorozsmai Gergő koncertje zárja majd a napközben készülő vizuális anyag kíséretében.

A BLEND-en a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Ízelítő a programokból:

Szerelem első vérig | Nagyterem

Kerekasztal beszélgetés a könnyűzenéről a filmekben 

Panelisták: Lévai Balázs (producer, rendező), Grosan Cristina (filmrendező), Németh Róbert (dalszerző, újságíró, író,) Turán Eszter (producer, rendező)

Zenebutik | Nagyterem

Ki a music supervisor?

 

Nem mondható, hogy a kutya sem volt kíváncsi a rendezvényre...

 

BLEND, film, zeneipar, Muzikum, NKA, Hangfoglaló

 

 

Szólj hozzá!


Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra gyűlnek össze a RoCkányok

Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra...

A Békés megyei Okányban 2019-ben első – és akkor még egyszerinek tervezett – alkalommal jött létre a RoCkány Feszt, de a kedvező...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. március 16-án a Budapest Arénában, és – most először – 2022. március 17-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad.

Dühterápiás hardcore-punk kezelés a Dürerben

Akik egy igazi hardcore-punk buliban vezetnék le az elmúlt időszak felgyülemlett dühét, azoknak szerencséjük van, ugyanis július 7-én a Dürer Kert színpadát a Scowl és a One Step Closer veszi birtokba.

Füstös klubokból indult, mára a legelismertebb koncertszínpadok sztárja: Kurt Elling

A bársonyos hangú és utánozhatatlan eleganciájú énekes SuperBlue címmel ezúttal egy funkos, hiphopelemekkel dúsított albumot készített a gitárfenomén Charlie Hunterrel, amelynek dalait Európában először a budapesti közönség hallhatja élőben július 5-én, a Müpában.
Új koncertek
Máté-passió
Máté-passió
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
YBL209
YBL209
Budapest