A 2023-as év felfedezettje az Ótvar Pestis – átadták a Fonogram-díjakat

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) minden évben odaítéli a különböző zenei stílusok hazai és nemzetközi legjobbjainak az őket megillető szakmai elismeréseket. Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram-Magyar Zenei Díjakat

A 2023-as év felfedezettje Ótvar Pestis – átadták a Fonogram-díjakat
Szavazz az év hazai slágerére!

Szavazz az év hazai slágerére!

Ha az alábbi 40 dal közül szavazol a kedvencedre, nyerhetsz egy Audio-Technica bluetooth fejhallgatót, illetve egy Budapest Park zenei élménycsomagot (20.000 Ft-os koncertutalvány + Backstage könyv). Az előadó is nyer: a legtöbb szavazattal rendelkező dal megkapja #azévslágere...
 
Azt nem tudjuk, hogy pont ez a jármű lesz-e, de azt ifjabbak kedvéért: ilyen a 311-es (Közlekedési Múzeum)

Két nagyszínpad és Zenélő Busz is lesz az idei Művészetek Völgye fesztiválon

A 33. Művészetek Völgye ezen a nyáron is több mint kétezer programmal várja a fesztiválozókat július 19. és 28. között Kapolcsra, Vigántpetendre és Taliándörögdre. Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja most újabb fellépőket tett közzé.
 
 
Megvannak a 2024-es Fonogram-díj várományosai

Depeche Mode, Pogány Induló, Nótár Mary... – színes a felhozatal az idei Fonogramon (is)

Április végén, a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a – 18+1 kategóriában odaítélt –Fonogram-Magyar Zenei Díjat.
 
Fotó: SCHUMI CSABA

Minden kezdet nehéz – Peter Srámek evvel a dalban mondja el

Egy nemrég debütált videóklip Peter történetét a reménytelennek tűnő kezdetektől mutatja be.
 
Forrás: YouTube

Nem jön be a Queen-tagoknak a Freddie Mercury-hologram ötlete

Az ATV értesülése szerint az énekes zenei hagyatékát és személyiségi jogait kezelő cég, a Mercury Songs Limited azzal rukkolt elő, hogy Freddie Mercuryt hologramként állítják színpadra egy turné keretében..
 
Fotók: Urban Verbunk

Urban Verbunk: Ne hazudj a bolygónak!

Az Urban Verbunk műfaji határokon átívelő, multivizuális táncshow-ja – a decemberi telt házas bemutató után – február 15-én, március 10-én és április 23-án látható újra a RAM-ART Színházban.
 
 
Elvis születésnapjára idén árnyékot vet lánya tragikus halálának első évfordulója

Elvis születésnapjára idén árnyékot vet lánya tragikus halálának első évfordulója

Világszerte megünneplik a Király születésnapját – a Magyar Elvis Klub is nagyszabású rendezvénnyel készül.
 
Mandarinzselészínű áramvonal – ma jelenik meg a Paramore régi-új albuma

Régi-új Paramore-album mandarinban – a zenekar közben törölte a közösségi oldalai tartalmát

2024. január 5-én jelenik meg a Paramore azonos címre keresztelt albumának 10. jubileumi kiadása mandarinszínü, 2 LP formátumban, melynek színét maga az énekesnő, Hayley Williams választotta.
 
Fot: Caramel/FB

Caramel gyermekkora

Megjelent Caramel legújabb dala. Az Analógia önéletrajzi jellegű: az énekes nagyon erős és konkrét emlékképeket hívott elő a gyerekkorából.
 
Fotó: Brett Sayles (pexels)

Belecsapunk a Lecsóba – 5+1 jó koncert a héten

Készülünk egy olyan cikkel, ami összeszedi, jövőre milyen nagykoncertek várhatók – el fog tartani egy ideig a számolás, és ez most nem panaszkodás, sőt. Addig is egy beláthatóbb szakaszt – egy hét – és az arénákhoz képest kisebb koncerthelyszíneket tekintettük át.
 
Megjött Peter Srámek újabb Jimmy-klipje: Szeress Istenem

Megjött Peter Srámek újabb Jimmy-inspirálta klipje: Szeress, Istenem

Peter Srámek koncertjeinek kötelező darabja a „Szeress, Istenem", amelynek videófelvétele éppen abban a templomban forgott, amelyet évtizedekkel ezelőtt Zámbó Jimmy is meglátogatott egy akkori gigaslágere kapcsán.
 
Fotó: Green Stage Production

Közeleg a Kapitány életmű-koncertje az Arénában: Caramel lesz Deák Bill Gyula vendége

A háromszoros Fonogram-díjas, valamint Máté Péter-díjas énekes lesz Deák Bill Gyula sztárvendége november 18-án a Papp László Budapest Sportarénában.
 
Szerdán nyílik Tarján Zsófi kiállítása a Dantéban

Szerdán nyílik Tarján Zsófi kiállítása a Dantéban

Az esemény szerint a témák: popszakma, megáll az idő, repülés. A képeket meg lehet vásárolni és egy hónapig meg tudjátok nézni a helyszínen...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Ska Jam a Kobuciban – Ladánybene 27 lemezbemutatóval

A zenekar korai, ska korszakának ikonikus dalait még sosem rögzítették profi körülmények között, eljött ennek is az ideje: Menekülés címmel megjelent a Ladánybene 27 albuma. Május 9-én a Kobuci Kertben közel négy évtized után – több korabeli zenésztárs közreműködésével – élőben is újra hallhatók lesznek az egykori...

Bor, mámor, Kovacs – Jazzy fesztivál májusban

A felsorolás végződhetne úgy is, hogy MATT BIANCO vagy IZO FITZROY, de, bocs, nekünk a 2016-os szigetes fellépése óta KOVACS az isten(nő) :)
Új koncertek
Alpárfeszt
Alpárfeszt
Kiskunfélegyháza 
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...