Tesóm a basszeros – zenekarok családi kötelékben

Tesód a basszeros? Zenekarok családi kötelékben

A napokban a Palaye Royale-cikk kapcsán merült fel a szerkesztőségben, hogy milyen zenekarok vannak még, amelyek családtagokból állnak. Első körben azok közül válogattunk, akik leginkább saját magukról híresek, s kevesebb szerep jutott mellettük a nemrokonságnak.
 
Márciusban Budapestre jöttek volna – egyelőre nincs hazai állomás az európai turnéjukban

Márciusban Budapestre jöttek volna – egyelőre nincs hazai állomás az európai turnéjukban

A Palaye Royale márciusban adott volna koncertet az a A38-on, az ismert okok miatt a bulit áthelyezték augusztusra, majd végleg törölték. Addigra gyakorlatilag az összes jegy elkelt, mert bár a nevük még nem mindenki számára cseng ismerősen, komoly rajongótáborral rendelkeznek...
 
 
Jelentkezett a Sziget

Jelentkezett a Sziget

Amikor megláttuk az ismerős feladónevet a mailboxunkban, azt gondoltuk: és akkor most megszólalnak... Lassú volt az újrakattintásig a mozdulat, azért mégis csak a Sziget a magyar fesztiválok zászlóshajója, az embernek összeszorult a szíve, hogy na, most mondják le... Ráadásul a levél...
 
A Gerendás-testvérek lesznek a következő Gitárklub vendégei

A Gerendás-testvérek lesznek a következő Gitárklub vendégei

Immáron hatodik alkalommal, 2020. február 27-én lesz a következő Gitárklub, melyen Nagy Ádám (Roy&Ádám) vendége a Béla Bárban Gerendás Dani dobos lesz.
 
A Roy & Ádám Trióból Ádám lesz a Gitárklub következő házigazdája

A Roy és Ádám Trióból Ádám lesz a Gitárklub következő házigazdája

Nagy Ádám gitáros, Huszka Jenő-díjas zeneszerző, a Roy & Ádám Trió zenekar egyik frontembere – de számos egyéb formációban is zenélt és zenél a mai napig. Szólóestjére adunk át egy meghívót.
 
Grigolo és Domingo 2011-ben Los Angelesben (Dan Steinberg/AP Photo)

Két operaházból is kitették az agresszív tenort

"Helytelen és agresszív viselkedése miatt" megválik Vittorio Grigolo olasz tenortól a londoni Royal Opera House és a New York-i Metropolitan Opera – számolt be a BBC hírportálja.
 
 
Extra előadást hirdetett meg a Moszkvai Balett az adventi időszakra Budapesten

Extra előadást hirdetett meg a Moszkvai Balett az adventi időszakra Budapesten

A nagy érdeklődésre való tekintettel, a The Royal Moscow Ballet társulata a három telt házas előadás után egy december 2-i, 15 órakor kezdődő műsort is meghirdet.
 
Az orosz kultúra lovagja: interjú Emelianov Anatolijjal, a Royal Moscow Balett alapítójával

Az orosz kultúra lovagja: interjú Emelianov Anatolijjal, a Royal Moscow Balett alapítójával

A kitartás személyes megtestesítője, akit az orosz kultúrához való hozzájárulásért lovaggá is ütöttek, balett-táncosként kezdte. A hattyúk tava című balettelőadását 2019-ben két alkalommal is láthatja a magyar közönség.
 
Zaporozsec Vs Roy és Ádám Triò még a próbateremben (Fotó: Zaporozsec)

Zaporozsec vs. Roy és Ádám

Összecsap a két zenekar: július 26-án a Kobuci Kert szabadtéri színpadán mutatják meg, hogy közösen még jobbak.
 
Fotó: ZAZ Facebook

Nemsokára itt lesz ZAZ!

Amikor megjelent a legújabb klipje és megosztottuk a FB-on, azt írtuk oda kísérőszövegként: lécci, lécci, valaki hozza el Magyarországra,...! Köszi, Park!
 
Sötét, nyúlós, esős – mint ez a mai nap

Sötét, nyúlós, esős – mint ez a mai nap

Aki valami nagyon pozitívra vágyik, az talán kihagyhatja a budapesti The Royal Freak Out új videóját, amit a Poison című dalukhoz készítettek. A többieknek ajánljuk figyelmébe, mert azért egyáltalán nem melankolikus, lehet, hogy van, akit ez dob fel :)
 
49 éves korában elhunyt a modern jazz óriása

49 éves korában elhunyt a modern jazz óriása

Roy Hargrove trombitás utoljára idén áprilisban jár Magyarországon, a Budapest Jazz Clubban adott felejthetetlen koncertet. A halált szívinfarktus okozta – közölte a menedzsere közleményére hivatkozva a Fidelio.
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek