Ha fülhallgatót kapnál karácsonyra...

Több mint egymilliárd fiatal hallása van veszélyben a különböző fülhallgatós eszközök túlzott hangerővel történő használata és a túl hangos zenés helyek látogatása miatt – figyelmeztetett egy új tanulmány, amely a British Medical Journal Global Health folyóiratban jelent meg, aztán a The Guardian és az MTI szemlézte, majd a Telexnél landolt.

Fotók: Pexels.com
Daniel Radcliffe formálja meg az ötszörös Grammy-díjas Weird Al Yankovic figuráját egy új filmben

Michael Jackson rajongott érte, Kurt Cobain zseninek tartotta, Daniel Radcliffe megformálja: film készül Weird Al Yankovicról

Daniel Radcliffe, a Harry Potter-filmek egykori sztárja alakítja egy készülő életrajzi filmben a humoros szerzeményeiről, zenei paródiáiról híres Weird Al Yankovicot. A Grammy-díjas zenészről a Roku streamingszolgáltó rendelte meg a filmet, amely a vállalkozás első saját gyártású...
 
Fotó: Pianist Magazine

Amikor az áldás átok: apja gyakorlatilag kínozta a zenei csodagyereket

Ruth Slenczynska most 97 éves – és új lemeze jelent meg. Apja szigorúsága és rideg módszerei miatt azonban 15 éves korára annyira megtört lelkileg, hogy jó ideig nem tudott fellépni.
 
 
Fotó: Sun

Szomorú hírt tett közzé a Sun & Soda Special

A Sun & Soda az Akvárium Klub nappali bulisorozata, a parti ebéd után, 13.00 órakor indul, mondhatni, szokatlan idősávban. Mármint, indult volna...
 
48 éves korában elhunyt az egykori csodagyerek olasz zenész

48 éves korában elhunyt az egykori csodagyerek olasz zenész

"Ha vége a korlátozásoknak, kiülök a napra és megölelek egy fát" – mondta utolsó interjújában Ezio Bosso olasz karmester, zeneszerző, zongorista.
 
Quimby

A Quimby tragikomédiája egy hosszú felvonásban

Tegnap került fel a YouTube csatornára a Quimby 2016-os, Arénás, jubileumi nagykoncertjének teljes felvétele, amely több mint másfél órányi zenei élményt nyújt a rajongóknak.
 
 A Stranger Things ontja magából a zenészeket

A Stranger Things ontja magából a zenészeket

Kicsit túlzó a cím, de ahogy nézzük, tényleg az van, hogy a sorozat meghozta az ismertséget és a megfelelő anyagiakat ahhoz, hogy zenei álmaikat is megvalósíthassák a nagy sikerrel futott széria szereplői.
 
 
Hova tűnt 35 évre a csodagyerek hegedűs?

Hova tűnt 35 évre a csodagyerek hegedűs?

Csütörtökön kerül országszerte a mozikba A nevek dala című, Clive Owen és Tim Roth főszereplésével készült film, amely Norman Lebrecht zenetudós 2001-ben publikált, első regénye alapján készült.
 
Fotó: Brit Nagykövetség

Ed Sheeran valóra váltotta két gyermek álmát Budapesten

A Csodalámpa Alapítvány nagybeteg gyerekek egy-egy kívánságát teljesíti 2003 óta, legyen az élmény, utazás vagy tárgy. Országszerte 150 körüli önkéntes segíti munkájukat – nekik és támogatóiknak köszönhetően már túl vannak a 3500. teljesített kívánságon.
 
Paul McCartney egy filmklasszikusból írt musicalt

Paul McCartney egy filmklasszikusból írt musicalt

Paul McCartney musicalt ír Az élet csodaszép (It's A Wonderful Life) című 1946-os Frank Capra filmklasszikusból – adta hírül a BBC News.
 
Bulizz nappal!

Bulizz nappal – és szódával!

Idén is jelentkezik az Akvárium Klub nappali bulisorozata, a Sun & Soda.
 
Tábortűznél zenél majd Jónás Vera

Tábortűznél zenél majd Jónás Vera

De nem csak a Jónás Vera Experiment alapítója és névadója, hanem Császári Gergő, a Császári PillanatmŰvek frontembere, Takács Noémi, a Noémo együttes énekesnője, valamint Szőke Szandra és Szarka Anita énekesnők is ott lesznek Balatongyörökön augusztus 18-án egy tábortüzes...
 
Fotó: Sun

Augusztus 18-án zár a Sun and Soda

Nyáron egy-egy napra dzsungellé változott az Akvárium Klub terasza, füves borítás, rengeteg pálma, flamingók, unikornisok és mini medencék között zajlott az "egynapos fesztivál", a Sun and Soda.
 
Ez a Vad Fruttik új dalának története

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
Új koncertek