Lampionos vízi karnevál Esztergomban – majális koncertekkel

Esztergomban 2024-ben is folytatódik a Fesztiválsziget programsorozat, melynek első nagyszabású eseménye az Akkor és Most Jármű Expo mellett a Lampionos Vízi Karnevál lesz – zenei aláfestéssel.

Fotó:  Kornreich Gábor (www.szeretgom.hu)
Fotó: notedidanzaonair.com

Könnyűzenei fesztiválon még soha nem táncoltak balettművészek – magyar pláne

Kultúrtörténeti esemény zajlott Olaszországban, amelynek magyar vonatkozása is volt. Könnyűzenei fesztiválon még soha nem táncoltak balettművészek igazi klasszikus darabot.
 
Először játszik Budapesten az Eurovízión feltűnt cseh lánybanda

Először játszik Budapesten az Eurovízión feltűnt cseh lánybanda

Az Eurovízión sikert arató slágerük angol, cseh, ukrán és bolgár dalszöveget is tartalmaz, a Spotify-on már több, mint tízmillió meghallgatással büszkélkedhet. Első nagyobb turnéjuk során a Vesna Budapestre is ellátogat: november 3-án az A38 Hajón adnak koncertet.
 
 
Fotó: Julia Naglestad

A Dürerben lép fel az Eurovízió szupersztárja

A félig norvég, félig olasz származású Alessandra mindössze 6 éves volt, amikor megnyerte első énekversenyét, az Eurovíziós Dalversenyen idén Norvégia színeiben lépett fel. A fiatal szupersztárt február 4-én immáron élőben is láthatjuk a Dürer Kertben.
 
Fotó: Aerosmith/FB

36 év után visszatér a Frankie Goes to Hollywood, több mint 50 év után kiszáll az Aerosmith

Senki sem mondhatja, hogy eseménytelenül telnek a napjaink, repkednek a nagy hírek. A szintipop királyai 36 év után lépnek fel szülővárosukban, Liverpoolban – egyelőre nincs szó reunionról, csak egyetlen estéről, az Aerosmith pedig búcsúturnéra indul, hogy megünnepelje a rockzenekar...
 
Az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét 500 brit moziban is meg lehet nézni élőben

Az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét 500 brit moziban is meg lehet nézni élőben

A 2023-as Eurovíziós Dalfesztivált Liverpoolban rendezik meg május 9. és 13. között. A két elődöntő után a döntőt május 13-án tartják.
 
Rap pályázatot hirdetett a Tiszamenti Regionális Vízművek

Rap pályázatot hirdetett a Tiszamenti Regionális Vízművek

A zenei pályázatra a TRV Zrt. szolgáltatási területén* élő általános iskolák felső tagozatos diákjai, valamint a középiskolások jelentkezését várják, "Kincsünk a víz" témában.
 
 
Liverpool nyerte el a 2023-as Eurovízió rendezési jogát

Liverpool nyerte el a 2023-as Eurovízió rendezési jogát

A hét városból álló szűkített listát, amelyen Birmingham, Leeds, Manchester, Sheffield és Newcastle szerepelt, augusztusban hirdették ki, majd szeptemberben szűkítették le 2 városra. Glasgow és Liverpool maradt versenyben a világ legnagyobb élőzenei eseményének megrendezéséért, s...
 
Fotó: Sea Dance Festival

Egy nyárzáró fesztivál a tengerparton?

Ha valaki lemaradt volna Nina Kraviz szerdai szigetes fellépéséről, a techno-szupersztár fellép Montenegró homokos tengerpartján, a Budva melletti Buljarica strandon rendezett Sea Dance Fesztiválon is, augusztus 26-28. között.
 
 1998-ban tarthatott Nagy Britannia Eurovíziós Dalfesztivált  – most újra lehetőséget kaphat

A háború miatt Nagy Britannia rendezheti jövőre az Eurovíziót

Nagy-Britannia tarthatja jövőre az Eurovíziós Dalfesztivált, miután az idén nyertes Ukrajnát biztonsági okokból alkalmatlannak minősítették a szervezők – írja sajtóértesülésekre hivatkozva a Telex.
 
Fotó: nbcnews.com

Fesztiválon lépett volna fel, de nem engedték be Lil Wayne-t Nagy-Britanniába

Az amerikai rapper a Strawberreis and Creem fesztiválon lépett volna fel, de az Egyesült Királyság határőrizeti hatósága elutasította a 39 éves zenész vízumkérelmét. A brit belügyminisztérium minden olyan esetben így tesz, amikor a kérelmezőt egy év vagy annál hosszabb...
 
Elindult az ország egyetlen tematikus jazz zenei televíziója

Elindult az ország egyetlen tematikus jazz zenei televíziója

A 7/24-ben sugárzó televízió műsorát túlnyomó többségében közszolgálati műsorszámok, köztük főként zenei, valamint irodalmi, táncművészeti, képzőművészeti és kulturális ajánlóműsorok alkotják.
 
Fotó: Kalush Orchestra

Jövőre Ukrajna rendezi az Eurovíziót

"Véget ért a 2022-es Eurovíziós dalfesztivál. A fesztivált a fogadóirodák által régóta első helyre sorolt Ukrajna nyerte" – írta Magyarország legnagyobb Eurovízió-rajongója, az ESC blog.
 
Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek