Fotó: 100 tagú cigányzenekar/FB

Minősítő vizsga lesz cigányzenészeknek

Cigányzenei minősítő vizsgát szervez a Hagyományok Háza. Az itt megszerzett minősítést – a korábbi előadói művészi kategória vizsgához hasonlóan – figyelembe veszik majd a minőségi zeneszolgáltatás érdekében létrehozott programok.
 
Fotó: Szarvasi Vízi Színház/Facebook

Amikor lemondják egyszerre két bulidat, és a sors azt mondja: van máááásik...

Úgy alakult, hogy lemondták a Dirty Slippers gyomaendrődi és a lőkösházi augusztus huszadikai koncertje is, viszont így be tudnak ugrani a Karthago elé a Szarvasi Vízi Színházba.
 
 
Európa kezdi szégyellni, Amerikában most kezdik el – mi az?

Európa kezdi szégyellni, Amerikában most vágnak bele – mi az?

A Kreativ.hu-n olvastuk, hogy 2021-ben érkezik a The American Song Contest, azaz az Eurovíziós Dalfesztivál amerikai változata.
 
Fotók: eu.vcstar.com

A hatóság szerint vízbe fulladhatott Naya Rivera

A hatóságok szerint vízbe fulladhatott a Glee - Sztárok leszünk! című tévésorozat 33 éves színésze, aki szerdán tűnt el a Los Angelestől északnyugatra fekvő Piru-tavon, ahol kisfiával csónakázott.
 
Az Eurovízióról szóló vígjátékban a magyaroknak nincs esélye (spoilerveszély!)

Az Eurovízióról szóló vígjátékban a magyar versenyzőnek nincs esélye (spoilerveszély!)

Will Ferrell-lel és Rachel McAdamsszel játékfilm készült az Eurovíziós Dalfesztiválról, Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga címmel, tegnap mutatták be a Netflixen.
 
Fesztivál törlés

Egy koncerttel és egy már halasztott fesztivállal kevesebb

Reménykedtünk benne, hogy a hazai járványügyi vészhelyzet enyhülésével már nem kell több programtörlős hírrel foglalkoznunk, de sajnos szinte minden napra jut valami elszomorító poszt.
 
 
AI: Koalahangokkal az ausztrálok nyerték az Eurovízió extrém dalversenyét

AI: Koalahangokkal az ausztrálok nyerték az Eurovízió extrém dalversenyét

Ausztrál csapat nyerte a mesterséges intelligencián (AI) alapuló Eurovíziós Dalversenyt. A Beautiful the World című győztes dalt az ihlette, ahogy a természet a pusztító ausztrál bozóttüzek után új erőre kapott.
 
Idén bárki felléphet az Eurovízióban!

Idén bárki felléphet az Eurovízión!

Enyhén szólva is kissé szokatlan eurovíziós év a 2020-as, ehhez képest a közvetítés sem lesz szokványos.
 
Megvan, mi lesz az Eurovízió helyett

Megvan, mi lesz az Eurovízió helyett

Azt nemrég megírtuk, hogy kórházzá alakították a koronavírus-járvány terjedése miatt lefújt Eurovíziós Dalfesztivál rotterdami helyszínét, az Ahoy konferenciaközpontot. Akkor még kérdés volt, hogy mivel pótolják a műsort és mivel kárpótolják az így ki nem jutott előadókat.
 
Fotó: news.yahoo.com

Járványkórház lett az Eurovíziós Dalfesztivált eredeti helyszínéből

Kórházzá alakították a koronavírus-járvány terjedése miatt elmaradt Eurovíziós Dalfesztivál rotterdami helyszínét, az Ahoy konferenciaközpontot. A létesítmény hétfőn a honlapján tudatta, hogy egyelőre 88 beteget tudnak elhelyezni, de ez a kapacitás később akár 680 ágyasra nőhet.
 
Sosem tudjuk meg, megnyerte-e volna Little BIG az Eurovíziót

Sosem tudjuk meg, megnyerte-e volna Little BIG az Eurovíziót

Ahogy az várható volt, a koronavírus-járvány miatt lemondták a szervezők az idei Eurovizós Dalfesztivált. A nemzetközi dalverseny május 12-16. között lett volna Rotterdamban.
 
Tudnál felelni a 30 évvel ezelőtti DJ-vizsga kérdéseire?

Tudnál felelni a 30 évvel ezelőtti DJ-vizsga kérdéseire?

Kincsesbányára bukkant a Primate.hu, amikor felfedezték a disco-story.hu oldalt. Annak idején még nem saját hatáskörben születtek a kinevezések, hanem meg kellett érte dolgozni :) Vizsgalapokat mutatunk a Dj-vizsgából – az évszám: 1991.!
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek