A fotó illusztráció

Megharcoltak érte: 37 ezer fontért kelt el az Abbey Road egy utcanévtáblája

Átszámolva 15,7 millió forintot adott a tárgyért egy Beatles-rajongó – vagy Beatles-rajongókra számító befektető – az árverésen. A BBC csütörtöki beszámolója szerint a leütési ár messze meghaladta az előzetesen becsült 1000-2000 fontot.
 
Fotó: University of Liverpool

A gombafejűek nem jártak egyetemre – most Beatles-szak indul Liverpoolban

A The Beatles: Music Industry and Heritage elnevezésű képzés szeptemberben indul.
 
 
Olyan jól indult 2020…

Olyan jól indult 2020…

A The Bits 2012-es megalakulása óta talán a zenekar legerősebbnek ígérkező évének vágott neki januárban... A zenekar írását olvashatjátok.
 
Így kellett lennie? A Beatles húzós utolsó éve

Így kellett lennie? A Beatles húzós utolsó éve

1969 januárjában egy televíziós fellépés anyagát vették fel a stúdióban. Január 30-án adták utolsó élő koncertjüket a londoni Apple Corps-székház tetején (képünkön). 1969 szeptemberében jelent meg az Abbey Road, ez időtájt lépett ki a bandából John Lennon, 1970 márciusában...
 
Rich List: holtverseny alakult ki a leggazdagabb brit zenészek között

Rich List: holtverseny alakult ki a leggazdagabb brit zenészek között

Sir Paul McCartney és régi vetélytársa, a korábbi örök második Lord Andrew Lloyd Webber áll holtversenyben a leggazdagabb brit zenészek és zeneszerzők idei listájának élén.
 
Fotó: Police.hu

Mennyire jófejek a dorogi rendőrök!

A police.hu hivatalos infója szerint átadták az Iskola utca új, háromdimenziós gyalogos-átkelőhelyét. Ez mitől zenei hír?
 
 
Beatles vs. Rolling Stones – Mick Jagger visszalőtt: Nincs verseny!

Beatles vs. Rolling Stones – Mick Jagger visszalőtt

Ha nem is mondta ki konkrétan Paul McCartney egy rádióműsorban, hogy az "örök versenyben" a Beatles a győztes, azért rátromfolt a műsorvezető, Howard Stern állítására, belerángatva a dologba Keith Richardsot is.
 
Paul McCartney is szerelmes levelet írt

Melyik a jobb: a Beatles vagy a Rolling Stones?

Erre is kitérünk, csak előtte egy aktuálisabb hír: a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) dolgozóihoz írt "szerelmes levelekben" köszönik meg a koronavírus-járvány idején végzett áldozatos munkájukat szigetországi hírességek, köztük Paul McCartney, Emma Thompson, Stephen Fry...
 
A zenekarról készült utolsó fotósorozat egyik képe ( 1969. augusztus, Ascot, Ethan Russell és Monte Fresco)

És akkor 1970. április 10-én Paul McCartney bejelentette a Beatles feloszlását

Ezen a pont 50 évvel ezelőtti napon jelent meg az a bizonyos interjú Paul McCartney-val, amelynek még a kérdéseit is a zenész írta. McCartney így jelentette be első szólóalbumát és azt, hogy kilépett a Beatlesből.
 
Lesz szeptember! Peter Jackson Beatles-dokumentumfilmje ekkor kerül a mozikba

Lesz szeptember! Peter Jackson Beatles-dokumentumfilmje ekkor kerül a mozikba

Szeptemberre tűzték ki az Oscar-díjas rendező-producer Peter Jackson The Beatles: Get Back című dokumentumfilmjének bemutatását. A produkcióban korábban sosem látott felvételek is szerepelnek a Beatles együttesről.
 
Pszichedelikus Beatles-est a Hajón

Pszichedelikus Beatles-est a Hajón

Akár a The Bitstől, akár a The Blackbirds-től kapunk sajtóanyagot, a levélíró mindig Magyarország első számú Beatles tribute zenekaraként jelöli meg a saját együttesét. Nem a mi tisztünk eldönteni a sorrendet, mi örülünk, hogy mindkét banda koncertet ad a közeljövőben.
 
Fotó: Paul McCartney/FB

Felcsillant a remény, hogy Paul McCartney januárban beugrik az Akváriumba

2020-ban 50 éves a Beatles Let It Be című lemeze. A The Bits, Magyarország egyik legnépszerűbb Beatles tribute zenekara január 18-án ezt Beatles-albumot ünnepeli és szólaltatja meg élőben az Akváriumban.
 
KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek