Fotó: Fidelio

Lajkó Félix és a Cimbalom Brothers is a Songlines Music Awards jelöltjei közt

Két magyar kiadású lemezt, Lajkó Félix és a Volosi közös anyagát, valamint a Cimbalom Brothers Testvériség/Brotherhood című albumát is jelölték a rangos nemzetközi világzenei díjra, a Songlines Music Awardsra, adta hírül az MTI.
 
Fonogram

Kovács Kati életműdíjat kapott, Hobo lenyomta Ákost – Fonogram 2020

Rendhagyó körülmények közt zajlott tegnap a 18. Fonogram-díjátadó műsor. A járvány miatt a gála helyett kis videókban jelentek meg a győztesek és mondtak köszönetet. Persze, csak hazai részről.
 
 
Fotó: Erdélyi Gábor

Beelőztek a lengyelek – Fonogram-díjat kapott Lajkó Félix!

Közzétették a lengyel Fonogram-díjakat, amelynek folk kategóriájában első díjat kapott Lajkó Félix & VOLOSI közös lemeze. A rangos elismerést egy nemzetközileg rendkívül elismert zsűri döntése alapján kapta a magyar zenész és lengyel társai.
 
Fonogram

Fonogram-nap: egész napos díjátadó lesz április 4-én

Idén már 18. alkalommal kerülnek átadásra a hazai zenei Oscar-ként is emlegetett Fonogram-díjas aranymikrofon-szobrocskák, a járványveszély miatt különleges körülmények között.
 
Fotó: Pexels

180 millió forint áll rendelkezésre a bajba jutott zenészek megsegítésére

Rendkívüli szociális támogatási keret létrehozásáról döntött az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) és az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület.
 

Életműdíjat kapott Tátrai Tibor

Tátrai Tibort életműdíjjal, Oláh Kálmánt az év zeneszerzője, Hujber Szabolcsot pedig az év szövegírója címmel jutalmazták az Artisjus 2020-as díjainak átadóján hétfőn Budapesten, a Dalszerző Expo részeként a Budapest Music Centerben immáron huszadik alkalommal megrendezett gálán.
 
 
Artisjus

Egy program, ami jó az alkotóknak, a hallgatóknak – és az üzleteknek is

2019-ben 36,8 ezer hazai üzlet és vendéglátóhely használt háttérgépzenét vendégei szórakoztatására, cserébe pedig jogdíjat fizetett a zenei alkotóknak. Nem mindegy azonban, hogy mi szól és hogyan: a jól megválasztott háttérzene pozitívan hat az üzlet forgalmára, árbevételére...
 
A Tavaszi Fesztiválon mutatja be vadi új albumát a Belau

A Tavaszi Fesztiválon mutatja be vadi új albumát a Belau

Az ország egyik legkeresettebb exportzenekara most egy instrumentális dallal jelentkezik, amely egy karibi szigeten született meg. A formáció nemrég zárta európai turnéját, tavasszal pedig új lemezt ad ki „Colourwave” címmel, amelyet április 18-án mutat be Budapesten, az A38 Hajón.
 
Önálló életet kezd Joker: indul a filmzenei koncertturné

Önálló életet kezd Joker: indul a filmzenei koncertturné

Az amerikai filmakadémia vasárnapi díjátadó gáláján is a nagy esélyesnek tartott film zenéje világkörüli koncertturnéra indul tavasszal.
 
J-LO-nak sem jöhet be minden, de köszi, jól van

J-LO-nak sem jöhet be minden, de köszi, jól van

Noha a Super Bowl-béli, Shakirával közös performanszán megőrült a világ (FB-oldalunkon a videó), úgy hírlik, mostanában kissé lehangolta mindaz, ami a filmje körül történik.
 
A Joker című film zenéjét is jelölték.

Tíz nap múlva Oscar-gála!

Timothée Chalamet, Will Ferrell, Gal Gadot, Julia Louis-Dreyfus és Lin-Manuel Miranda is díjátadóként működik közre az Oscar-gálán, amit tíz nap múlva rendeznek meg Los Angelesben.
 
Fotó: YouTube

Reméljük, az Aerosmith jobban teljesít majd a Puskásban, mint a Grammy-gálán

Helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben, a Staples stadionban rendezték meg a 62. Grammy-gálát. A helyszín a Los Angeles Lakers otthona. Kobe Bryant ennek a csapatnak volt az ikonikus játékosa...
 
Amikor az Eszkimó asszony békében elvan a Dögkeselyűvel: mostantól a Körútnak is van saját zenéje

Amikor az Eszkimó asszony békében elvan a...

A Nagykörút, mint egy csatorna, körbeöleli a tágabb értelemben vett belvárost. Hogy a Körút identitás is lehet, sőt: dalok is születhetnek...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

SZIN 2024: a fesztivál 521 kedvezményes bérlettel ünnepli meg Szeged napját

A SZIN kedvezményes belépőkkel ünnepli Szeged Napját. A jeles dátumra utalva 521 igen kedvezményes SZIN-bérlet várja majd gazdáját, de korlátozott számban a napijegyek is olcsóbbá válnak.

Ma jelenik meg a Furiosa: A Mad Max Saga filmzenei albuma

A Mad Max-franchise előzményfilmjének zenéje a tervek szerint 2024. május 17-én jelenik meg digitálisan a WaterTower Records gondozásában. A soundtrack vinyl és CD formátumban is elérhető lesz, de kizárólag előrendelés útján.
Új koncertek