Tudjuk, hogy a végzetünkbe rohanunk, mégis hátradőlünk, és bontunk egy sört...

Animációs klippel jelentkezett az Elefánt. A zenekar szerint ez a videó egyszerre a vége és kezdete valaminek, és ezt az “átmeneti” időszakot élőben december 29-én egy jótékonysági akcióval egybekötött koncerten zárják majd a Barba Negrában, mielőtt elvonulnak az új dalokon dolgozni.

Tudjuk, hogy a végzetünkbe rohanunk, mégis hátradőlünk, és bontunk egy sört...
Fotó: sinco

Magasabb szintere emeli az űrpogót az Elefánt

A zenekartól egyáltalán nem áll távol a kísérletezés, így született meg az a különleges koncepció is, amelynek magját az űr adja, és a témát különféle perspektívák mentén haladva dolgozza fel – mindezt szeptember 30-án a Budapest Parkban tapasztalhatják meg a vállalkozó...
 
Harmadik alkalommal osztották ki a WMMD Digitális Zenei Díjait

A WMMD harmadik alkalommal osztotta ki a Digitális Zenei Díjakat

Az ezernél is több partnerrel rendelkező terjesztő cég 2021-ben döntött úgy először, hogy egy díjjal jutalmazza a legjobban teljesítő előadóit, és ezt a szokást már harmadjára is megismételték, egyrészt azért, hogy motiválják a lelkesen dolgozó előadókat, másrészt pedig...
 
 
Plüssben úszott az A38 – hátrányos helyzetű gyermekeknek gyűjtött az Elefánt és a 30Y

Plüssben úszott az A38 – hátrányos helyzetű gyermekeknek gyűjtött az Elefánt és a 30Y

A jótékonysági gyűjtés az Elefánt Rajongói Klubtól származik, már tavaly év végén is rengeteg plüsst adományoztak a rászorulóknak, idén is rengeteg gyűlt össze. A felhíváshoz csatlakozott a 30Y közössége is.
 
Fotó: Oláh Attila

Tankcsapda, L.L. Junior, LMEN PRALA, Elefánt: övék a WMMD Digitális Zenei Díj

Idén immár másodszor adták át a WMMD Digitális Zenei Díj nevű elismeréseket, amelyeket a zenei streaming területén 2021-ben kiemelkedő eredményeket elért produkciók kapták.
 
Az igazi Omega-könyv még megírásra vár

Az igazi Omega-könyv még megírásra vár

Molnár György Elefánt a harmadik Omega-tag, aki könyvet írt az együttesről. Az első Mihály Tamás volt. Hááát... Már a könyv címe is: "Basszus! Omega!... Nem kicsit ilyen volt az egész is. A második Benkő Lászlóé volt. Igaz, a könyvet valójában Havas Henrik jegyzi. Nem mondom,...
 
Addig élj: Molnár György Elefánt beperli a Hulut dallopásért

Addig élj: Molnár György Elefánt beperli a Hulut dallopásért

A Blikk információja szerint az Omega Kossuth-díjas gitárosa, Molnár György – Elefánt – beszerezte azokat az okmányokat amelyek bizonyítják, hogy a szóban forgó, ellopott dal az ő és a tavaly decemberben elhunyt Kóbor János szerzeménye.
 
 
Tök jó fej volt a Barba Negra: befogadta az Elefántot

Tök jó fej volt a Barba Negra: befogadta az Elefántot

Mint arról mi is beszámoltunk a MONYO Land-nek átmenetileg fel kellett függeszteni a koncertjeit, és bár azóta az ügy nyugvó-, a hely meg újranyitó pontra jutott, néhány zenekarnak ez komoly fejtörést okozott, így volt ezzel az Elefánt is.
 
Létezik egy áthidaló megoldás a live stream és az élő koncert között: az Elefánt most bemutatja

Létezik egy áthidaló megoldás a live stream és az élő koncert között: az Elefánt most bemutatja

Nem tudjuk, mikor sikerül teljesen kiiktatni az életünkből a vírust, de az online térhódításának eredményei várhatóan sokáig velünk maradnak majd. Az egyik ilyen produktum a KÖZÖNSÉGES KONCERT, amelyet az Elefánt prezentál nekünk 2021. május 24-én 20 órától.
 
Ki az az ÉN? Az Elefánt megmondja

Elefánt-premier: ez a dal egy rémálom

Az Elefánt készülő lemezéről elsőnek megjelent single, az ÉN a tudattalan legintimebb rétegeibe enged betekintést. Nem akárhonnan merítettek az új albumhoz ihletet: a zenekar tagjainak és rajongóinak álmai inspirálták.
 
Mit álmodtál? Az Elefántnak elmesélheted!

Mit álmodtál? Az Elefántnak elmesélheted!

A zenekar elsőként mondta le koncertjeit a járvány miatt, de a munkát nem hagyták abba. Új albumon dolgoznak, amihez a rajongók együttműködését kérték.
 
Cher segített a világ legmagányosabb elefántján

Cher segített a világ legmagányosabb elefántján

Cher is elkíséri új lakhelyére a több mint 30 évig sanyarú körülmények között szenvedő magányos ormányost – nem egyszerűen arról van szó, hogy elvesztette a társát: ő Pakisztán UTOLSÓ ázsiai elefántja. Ennél jobban egyedül nem tud lenni senki...
 
Fotó: Posztos János/Müpa

Online könnyűzenei fesztivállal indul a Müpa Home

A megszokottól kissé eltérő módon érkezik meg a nyár a Müpába. Június 3. és 17. között a Müpa online közvetítéssorozata, a Müpa Home speciális Hey, June! kiadása az elmúlt évek legizgalmasabb magyar könnyűzenei koncertjeiből válogat.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek