Sose halunk meg, a Csinibaba – vasárnap estig ingyen filmek a Filmión

Sose halunk meg, Csinibaba – vasárnap estig ingyen filmek a Filmión

A platform egyéves születésnapja alkalmából vasárnap estig ingyenesen megnézhető három kiemelkedő sikerű magyar vígjáték a Filmión, a Nemzeti Filmintézet egy éve indított online streaming platformján.
 
Mucsi Zoltán és a Szabó Simon a forgatáson (fotó: Chripkó Lili)

Mi történt a 12.c osztállyal? Generációs film sok bulival és zenével

Egy londoni nappal nemrégiben fejeződött be a FOMO forgatókönyvírója, Kerékgyártó Yvonne második nagyjátékfilmje, az Együtt kezdtük forgatása
 
 
A Grateful Dead tagjai áldásukat adták Scorsese zenés életrajzi filmjére

A Grateful Dead tagjai áldásukat adták Scorsese zenés életrajzi filmjére

Martin Scorsese már több fontos zenei dokumentumfilmet forgatott: 1970-ben a Woodstock, 1978-ban Az utolsó valcer, 2011-ben George Harrison: Élet az anyagi világban és 2019-ben a Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story című produkciókat.
 
Santana-est lesz a Pólus Moziban – koncerttel és vetítéssel

Santana-est lesz a Pólus Moziban – koncerttel és vetítéssel

A Pólus Mozi Rock Klub élőkoncertekből és koncertfilm vetítésekből álló őszi sorozatának következő állomása Carlos Santana több mint 50 éves pályafutása előtt tiszteleg.
 
Ma kerül a magyar mozikba a Tina Turnerről készült dokumentumfilm

Ma kerül a magyar mozikba a Tina Turnerről készült dokumentumfilm

Személyes hangvételű dokumentumfilm készült Tina Turnerről. Az aktív koncertezéstől néhány évvel ezelőtt visszavonult énekes, a rockzene királynője a Tina című alkotással búcsúzik rajongóitól. Az idei Berlinalén debütált film csütörtöktől látható a magyarországi mozikban.
 
Fotó: RAS-archívum

Zámbó Jimmyről szóló sorozat indul jövőre az RTL-en

A király című limitált sorozat 10 epizódban meséli majd el Zámbó Jimmy életét – mondta el Kolosi Péter programigazgató a Big Picture című online konferencián a Telex értesülése szerint. Az énekesnek 1999-ben „Karácsony Zámbó Jimmyvel” címmel saját műsora is volt az RTL Klubon.
 
 
Carbonziált filmzenék és filmesített carbondalok az urániában

Carbonziált filmzenék és filmesített carbondalok az Urániában

A Crossover Uránia a Nemzeti Filmszínház műfajokon átívelő koncertsorozata, ahol minden előadó valamilyen különleges produkcióval lép színpadra, november 12-én például a Carbonfools ad különleges koncertet.
 
Taaake Ooon Meee... – dúdolod? Most meg is nézheted!

Taaake Ooon Meee... – dúdolod? Most meg is nézheted!

Zenés dokumentumfilm készült a világhírű norvég poptrióról, az A-háról. A nyolcvanas évek közepén a Take On Me című dallal berobbant formáció pályafutását bemutató alkotás csütörtöktől látható a hazai mozikban.
 
Egy underground zenekar frontemberét alakítja Filo, az underground zenész

Nagy siker volt Velencében Fabricius Gábor punkfilmje

Fabricius Gábor Eltörölni Frankot című nagyjátékfilmjének szeptember 5-én, a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon volt a világpremierje. A filmet hatalmas tapssal fogadta a nemzetközi közönség.
 
Fotó:  Bujtor István Filmfesztivál/FB

Retró utcabál, koncertek, mozi – ma indul a Bujtor István Filmfesztivál

Veteránautós felvonulással, akciófilmes kaszkadőr show-val, közönségtalálkozóval és egyebek mellett a Pogány Madonna című film vetítésével veszi kezdetét csütörtökön a Bujtor István Filmfesztivál.
 
Fotó: Deadline.com

És aztán felbomlott a Beatles...

Sokan úgy tartják, Yoko Ono az oka annak, hogy a legendás együttes feloszlott. A hír félig igaz: most filmet készítenek a torontói zenei fesztiválról, melyen először lépett fel John Lennon a többi Beatles tag nélkül és ami a zenekar felbomlásához vezetett.
 
Klip készült a Toxikoma betétdalából

Klip készült a Toxikoma betétdalából

Herendi Gábor szeptember 2-án mozikba érkező filmjének, a Toxikomának betétdala éledt újjá, egy most napvilágot látott klipben. Hrutka Róbert szerzeményét egy fiatal tehetség, Nagy Bettina adja elő
 
Szerdán nyílik Tarján Zsófi kiállítása a Dantéban

Szerdán nyílik Tarján Zsófi kiállítása a Dantéban

Az esemény szerint a témák: popszakma, megáll az idő, repülés. A képeket meg lehet vásárolni és egy hónapig meg tudjátok nézni a helyszínen...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Ska Jam a Kobuciban – Ladánybene 27 lemezbemutatóval

A zenekar korai, ska korszakának ikonikus dalait még sosem rögzítették profi körülmények között, eljött ennek is az ideje: Menekülés címmel megjelent a Ladánybene 27 albuma. Május 9-én a Kobuci Kertben közel négy évtized után – több korabeli zenésztárs közreműködésével – élőben is újra hallhatók lesznek az egykori...

Bor, mámor, Kovacs – Jazzy fesztivál májusban

A felsorolás végződhetne úgy is, hogy MATT BIANCO vagy IZO FITZROY, de, bocs, nekünk a 2016-os szigetes fellépése óta KOVACS az isten(nő) :)
Új koncertek
Alpárfeszt
Alpárfeszt
Kiskunfélegyháza 
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...