1982. március 28. – ekkor rendezték meg Budapesten az első táncházi találkozót

A mozgalom a nyolcvanas évek elejére mérföldkőhöz érkezett: az ország legnagyobb fedett létesítményében, a Budapest Sportcsarnokban rendezték meg az I. Táncháztalálkozót, amely azóta is minden évben várja az érdeklődőket. Idén április 5–7. között kerül sor a rendezvényre.

1982. március 28. – ekkor rendezték meg Budapesten az első táncházi találkozót
Ma este Balkan Beats a Gödörben!

Ma este BalkanBeats a Gödörben!

A BalkanBeats egy találkozási pont, és ez nemcsak a lineup-ra vonatkozik, hanem a közönségre is. Mindenkihez szól: romák és nem romák, turisták, külföldiek, budapestiek együtt buliznak – nem számít a kor, az egzisztencia, csak a tánc és a jó hangulat hajnalig!
 
Fotó: Classic Rock

Joni Mitchell közel 20 év után először lépett fel nyilvános koncerten

A legendás énekes-dalszerző vasárnap a Newport Folk Fesztiválon csatlakozott zenésztársához, Brandi Carlile-hoz egy 13 dalos, libabőrös szett erejéig – tudósított a Huffpost.
 
 
Fotó: Szellemi kulturális örökség Magyarországon - ICH in Hungary

A szegedi papucsnak is van napja: szombaton ünneplik

Mesébe illő papucsok, gyerektáncosok és gyerekfoglalkozások mellett papucsvásár is várja az érdeklődőket szombaton a Szent-Györgyi Albert Agórában, ahol újra megrendezik a szegedi papucs napját szombaton.
 
 Hajnalig kigombolt csokornyakkendőben – Lóci goes folk

Hajnalig kigombolt csokornyakkendőben – Lóci goes folk

A március 24-én egy különleges Lóci Játszik- koncert lesz a szegedi Ifjúsági Ház Rendezvényközpontban, ahol a vendégeik a Fokos és Koprive lesznek.
 
Jön a Huun Huur Tu a Fonóba

Jön a Huun Huur Tu a Fonóba!

Novemberben több izgalmas koncert lesz a Fonóban, jön a Huun Huur Tu, Martha Töpferova és Omer Klein is. Emellett a Makám, a Söndörgő, Tóth Viktor és a Cimbalom Brothers is szerepel a programban, valamint koncertet ad a 10 éves a Folkembassy is.
 
Rajtunk már csak a sámánok segíthetnek?

Rajtunk már csak a sámánok segíthetnek?

Új lemezzel jelentkezett a Shaman post-folk zenekar, a Guruzsmás. Nyáron az ismert kedvezőtlen körülmények miatt a zenekar felfüggesztette tevékenységét, most azonban kicsit átalakulva és kibővülve, tervekkel és ötletekkel felvértezve újra munkához látnak.
 
 
Fotó: Fonó Budai Zeneház

Boldog szülinapot, Fonó!

A nyári szabadtéri Teraszkoncertek után az idén 25 éves Fonó egy különleges jubileumi válogatással indítja útjára az évadot: a Fonó25 Folkfőváros szeptember 16-19. között egyfajta mixe lesz a zeneház több kedvelt sorozatának.
 
 Taylor Swift beállította Whitney Houston rekordját

Taylor Swift beállította Whitney Houston rekordját

Történelmet ír a női előadók között Taylor Swift: az amerikai country-pop énekes beállította Whitney Houston rekordját, miután már 46 héten vezette valamelyik lemeze a Billboard 200 listáját.
 
Fotó: Gépfolklór/FB

Mindörökké Gépfolklór

Szabó András hegedűművész legendás együttese idén ünnepli 45 éves jubileumát. Az alkalomból nemrégiben két új albummal rukkoltak elő, de már a következő lemezünkön dolgoznak.
 
Kő feszt? Kőfeszt!

Kő feszt? Kőfeszt!

Augusztus 27. és 29. között rendezik meg a Kőfesztet a Balaton-felvidéken, a Káli-medence településein, ahol huszonnégy helyszínen 149 programmal várják majd a közönséget.
 
Fotó: fokert150.hu

Ezeket a dalokat játssza a Margitszigeti Zenélő Szökőkút

Idén is dalra fakad a Margitszigeti Zenélő Szökőkút, ahol szépen megfér egymás mellett a klasszikus zene, a pop, a rock és a gyerekdalok is. Idén külön blokkot kaptak a Budapestről szóló dalok.
 
Új dalllal jelentkezett Szirtes Edina Mókus új zenekara

Új dallal jelentkezett Szirtes Edina Mókus új zenekara

A Szirtes Folk Band tavaly nyáron, a Művészetek Völgyében alakult, az együttesben a magyar könnyű- jazz- és világzenei élet meghatározó alakjai: Papp Endre, Fekete Márton, Dés András, Födő Sándor, Fekete János Jammal, Fenyvesi Márton, Cserta Balázs, Bede Péter és Földes Gábor...
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek