KANDELA: új zenei és fényművészeti fesztivált rendeznek a Skanzenben

Egyedi fényalkotásokkal, koncertekkel, táncházakkal, konferenciaprogrammal és különleges gasztronómiai kínálattal várja az érdeklődőket május 30-tól június 1-ig a szentendrei Skanzen – a Fonó, a PajtaKult és független fényművészek együttműködésével.

Fotó: Skanzen/FB
A Fénydóm pálmafái

Csak fény legyen és hang: az INOTA Fesztivál kurátorainak újabb nagy dobása – FÉNYDÓM

Március 1-17. között a Biodóm káprázatos fényművészeti rendezvénynek ad otthont, amiről az INOTA Fesztivál kurátorai gondoskodnak. Most először lesz lehetősége a nagyközönségnek felfedezni a Biodóm belső terét, ahol hazai és nemzetközi művészek lenyűgöző installációikkal...
 
Fotók: Herbály Detti

A csillagok szerencsés együttállása az INOTA fesztiválon

A Budapesttől egyórányi távolságban található, ma már üzemen kívül szocialista ipari komplexumban több mint száz nemzetközi és hazai fellépővel várta a látogatókat a kortárs zenei és fényművészeti fesztivál.
 
 
Fenyő Miklós a Balatonnak köszönhette az első szerelmét

Fenyő Miklós a Balatonnak köszönheti az első szerelmét

A "Nekem a Balaton" című riportfilmben a július 27-28-29-én Zamárdiban induló ZamJam fesztivál fellépői mesélnek arról, mit jelent számukra a Balaton, milyen dalok születtek ezen a helyen. Megszólal a filmben Bródy János, Karácsony János, Szabó...
 
Ma kezdődik a Zsolnay Fényfesztivál

Ma kezdődik a Zsolnay Fényfesztivál

Több mint 100 programmal, nemzetközi fényfestőversennyel, meghökkentő fényinstallációkkal várják a látogatókat a ma kezdődő és egész hétvégén zajló, immár hetedik alkalommal megrendezett pécsi Zsolnay Fényfesztiválon.
 
Egy estére kinyit a Hotel Menthol – újra Hungária-koncert a Népstadionban

Egy estére kinyit a Hotel Menthol – újra Hungária-koncert a Népstadionban

Az együttes legutóbb 1995-ben adott koncertet a Népstadionban, amit ma már persze nem így hívnak, de a Hungária-érzés csaknem 30 év távlatában is ugyanaz: egy estére a Puskás Stadionban ismét összeáll a legendás zenekar – Fenyő Miklós, Szikora Róbert, Dolly és Novai Gábor.
 
Gyárépületekre szabott techno az inotai erőműben – INOTA fesztivál

Gyárépületekre szabott techno az inotai erőműben – INOTA fesztivál

Múlt nyáron már volt egyfajta "próbaüzem" az egykori inotai hőerőműben, akkor többek között fénykísérletekkel, elektronikus zenével és az ipari komplexumot bemutató sétával várták az érdeklődőket, most nyáron, augusztus 31. és szeptember 3. között pedig INOTA elnevezéssel...
 
 
Chico and the Gypsies

Fenyő Miklós, Geszti Péter, Zséda, Jurassic park és opera-musical: májusban indul az évad a Margitszigeten

Májusban indul a Margitszigeti Szabadtéri Színpad új évada, melynek keretében világsztárokkal, hazai művészekkel, opera-, balett-, operett- és musical bemutatókkal, valamint koncertekkel várják az érdeklődőket.
 
Nagy Karácsonyi Hammond-ünnep a Gödörben 

Nagy Karácsonyi Hammond-ünnep a Gödörben 

Két hazai hammondos zenekar, a Premecz Mátyás Organ Trio és a Fenyves Quartet részvételével kerül megrendezésre a "Hammond Orgasm Vol.1." elnevezésű rendezvény a Gödör Klubban december 21-én.
 
Fotó: Zsolnay Fényfesztivál / Zsolnay Light Festival

Fotópályázat a Zsolnay Fényfesztiválon!

A Zsolnay Fényfesztivál látványos fényalkotásai, épületfestései és produkciói minden fotós számára páratlan lehetőséget kínálnak művészi és kreatív fotók készítésére.
 
A szakemberhiány alapjaiban rengeti meg a rendezvényszektort, sorra maradnak el az események

A szakemberhiány alapjaiban rengeti meg a rendezvényszektort, sorra maradnak el az események

A hirtelen jött rendezvénytömegre nincsen megfelelő létszámú szakembergárda. A Magyar Turisztikai Program Alapítvány ezekre a problémákra keresi a megoldást a következő Rendezvény MeetUp-on.
 
Fotó: Fenyő Miklós/FB

Idén Mikulásra jön a Fenyő

Ilyentájt mindig azt írjuk (és dúdoljuk), hogy "Fenyő nélkül nincs karácsony" – hát idén lesz, cserébe a jól viselkedő zene- és Fenyő-rajongóknak koncertet tesz a Mikulás a csizmájába :)
 
Miért van kivilágítva a Nemzeti Múzeum?

Miért van kivilágítva a Nemzeti Múzeum?

A PONT Fesztivál tiszteletére és örömére három estén át a magyar LaLuz tervezésében kaukázusi motívumok által ihletett fényfestés díszíti a Nemzeti Múzeum homlokzatát.
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek