Miért van kivilágítva a Nemzeti Múzeum?

Miért van kivilágítva a Nemzeti Múzeum?

A PONT Fesztivál tiszteletére és örömére három estén át a magyar LaLuz tervezésében kaukázusi motívumok által ihletett fényfestés díszíti a Nemzeti Múzeum homlokzatát.
 
Fotó: Zsolnay Fényfesztivál

Fényárban úszik Pécs: jön az ország első és egyetlen fényfesztiválja

A legismertebb épületek és utcák fényfestésével, nemzetközi fényfestő versennyel, vetített Csontváry-festményekkel várja az érdeklődőket a szeptember 30. és október 3. között zajló Zsolnay Fényfesztivál Pécsen.
 
 
 Ingyenes Demjén 75 koncert Siófokon

Nincs már hely az ingyenes Demjén 75 koncertre Siófokon

Augusztus 18-án a Retro Rádió ingyenes Demjén 75 koncerttel kedveskedik a hallgatóinak, melyet a Rock'n'Roll Arénában Fenyő Miklós koncertje követ. Másnap az Edda Művek lép színpadra Siófok partjainál, augusztus 20-án pedig a világsztár dj, Solomun érkezik a Plázsra.
 
20 évvel ezelőtt egy szemétdomb helyén indult a Dombos Fest

20 évvel ezelőtt egy szemétdomb helyén indult a Dombos Fest

A civil összefogással létrehozott rendezvény azóta a térség egyik legjelentősebb és legkedveltebb művészeti fesztiváljává vált. A löszfal egy év kihagyás után ismét a legszebb arcát mutatja, köszönve a páratlan fényfestészetnek is.
 
Csókkirály-show a Margitszigeten

Ma nyitja meg kapuit a Margitszigeti Szabadtéri Színház

Csütörtökön nyitja meg kapuit a Margitszigeti Szabadtéri Színház, ahol 4 hónap alatt 40 nagyszínpadi előadás látható, emellett 40 ingyenes gyerek és családi programmal, irodalmi sétákkal és kiállításokkal várják a közönséget.
 
Fotó: Fenyő Miklós Official

A Helia hotel kertjében forgott Fenyő Miklós legújabb klipje

A járvány miatt bajba került kulturális szektor támogatását tűzte ki célul a Danubius szállodalánc a rendelkezésre álló eszközeivel.
 
 
Kings of Leon, Metallica, U2 – összefogott a zenészvilág a háttérmunkásokért

Kings of Leon, Metallica, U2 – összefogott a zenészvilág a háttérmunkásokért

A Live Nation, a világ egyik – ha nem a legnagyobb – koncertszervező cége egy évvel ezelőtt hozta létre a Live Nation Crew elnevezésű alapot, ami a zeneipar háttéremberein, a színpadi munkásokon, a roadokon, a világosítókon, a hangmérnökökön és a technikusokon kívánt segíteni.
 
Csak hang legyen és fény – rengeteg éjszakázás, feszültség, túlóra

Csak hang legyen és fény – rengeteg éjszakázás, feszültség, túlóra

Magyarországon először készült átfogó, feltáró alapkutatás a hang-, fény- és látványtechnikai szakmáról, és az eredmények lehetővé teszik cselekvési javaslatok megfogalmazását is.
 
Fotó: Raktárkoncert – behind the scenes (Youtube)

Az ünnepekre teszik közzé Presser Gábor, Fenyő Miklós és Demjén Ferenc raktárkoncert-felvételét

A Raktárkoncert-sorozat felvételei szeptember 25. óta érhetőek el: jelenleg 167 koncert és 37 mulatós produkció közül lehet választani.
 
Fotó: Vértes György

Gyászol a magyar rockzene: elment a roadok roadja, a legenda – A NEMES

Az egész magyar rockszakma gyászolja Nemes Lászlót. A Fonogram-díjas 73 esztendős hangmérnök-legenda, akiről még könyvet is írtak, a koronavírus áldozata lett.
 
Egy koncertből nélkülünk ennyit láttok és ennyit hallotok – Megszólalnak a zeneipar háttéroszlopai

Egy koncertből nélkülünk ennyit láttok és ennyit hallotok – Megszólalnak a zeneipar háttéroszlopai

Mindenkinek hiányzik a közösségi élet, a fesztiválok, a koncertek. De van egy réteg, akiknek a megélhetésüket jelentik ezek a rendezvények. Azok akiket nem lát a közönség, akiknek a munkájáról nem is nagyon tud sokszor a közönség. – írja Szabó Zsolt turnémenedzser (Kiscsillag,...
 
Rúzsa Magdi, Fenyő Miklós, Apostol: Az ültetett koncertek nem tartoznak a tiltott kategóriába

Rúzsa Magdi, Fenyő Miklós, Apostol: Az ültetett koncertek nem tartoznak a tiltott kategóriába

Meződi József, az Apostol frontembere az ATV Híradónak azt mondta: mivel a szervező cég a koncert megrendezése mellett döntött, ők nem mondhattak nemet.
 
Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden...

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Csak ő...

Falusi Mariann neve többször is felbukkan a koncertkínálatunkban, leginkább Sárik Péterrel, olykor Presser Gáborral egy színpadon emlegetjük, de ő az egyik sztárja a Menopauza című zenés darabnak is. De most csak róla van szó, el is meséli:

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token az MVM Dome-ban

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november 13-án lesz az MVM Dome-ban. Előzenekarként az amerika Bilmuri nyitja meg az estét.
Új koncertek